Arnika 02.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No to nowy rok rozpoczął Emil z gorączką..... Już się nim zajęłam.. ale jak to on... nauczony garść prochów łykać od malutkiego 3 razy dziennie... i garść jedna czy dwie nie robią mu różnicy... ale naturalne metody są beeeeee.... Cebula beeeee Syrop z cebuli beeeeee cebula do skarpet beeeeee Czosnek beeeee sok malinowy dobry... sok z czarnego bzu łyknął, ale powiedziałam, że to z malin;) Ale cebula z serkiem i pieprzem pycha... czosnek z sosem pycha... a z mlekiem... nawet nie podchodzę.... Nic to... jak nie da się przekonać na naturalne metody to nic na siłę... ma na zapachy odruch wymiotny... ale może... Jak co to jutro lekarz i antybiotyki... bo u niego się nie obejdzie bez.... już ponad 38 hajcuje.. i będzie gorzej... I takim to oto sposobem trafiłam do klubu chorowitków Pasi i Lidzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 zdrówka Emilowi:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wioluś przyszłam podziękować za cebule obok łóżka - nie wiem czy to jej zasługa ale Zu katar minął praktycznie po jednym dniu:yes: i zdrówka Emilowi życzę on dokładnie jak mój z tymi naturalnymi metodami:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Właśnie czekam jak zaśnie na amen żeby mu skarpety z cebulą założyć.... W domu jedzie już cebulą jakbym jakichś czarownic się bała, albo wampirów.... ale cebula pomaga..... na pewno ... i nie żałuj jej... Jak młode nie mogą znieść zapachu to połóż jak usną....A do picia oprócz malinowego soku, czy miód cytryna, dobrze też zrobić syrop miód cytryna i czosnek ( u mnie nie przejdzie to ) , dobre też jest dać do miodu i cytryny imbir, albo cynamon... To akurat dobre jest....No ale Emil woli garść tabletek... i to nie wszystkie, bo na niektóre też źle reaguje... No i oczywiście o zastrzykach możemy zapomnieć... niezłe mi zrobił już. cyrki....Nie żałuj tej cebuli... dalej ją kładź.... A wiesz ostatnio wyczytałam, że infekcje wchodzą do nas przez ... ucho... i jak coś nas łapie to napuścić do uszu po 1-2 kropli wody utlenionej... będzie syczało... tak kilka razy na dobę... i przejdzie...To co czytałam to ma sens... ale ja tego nie próbowałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.01.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Aaaa i wiesz, że cebula przekrojona i nie zjedzona zaraz wyłapuje wszelkie wirusy, wszelkie dziadostwo... Jak jeść to tylko świeżą... jak zostanie to nie żałować i wyrzucić.... może być nieświadonie przyczyną wielu chorób i zarażeń... Weź i idź do np pizza hut... i bar sałatkowy... cebula wystawiona, łapie wszelkie zarazki, a ludzie chodzą rozmawiają kichają,... a ona jak magnes... a potem ludzie chorują.... Kiedyś jak były zarazy to tam gdzie była pokrojona cebula zaraza domu i domowników nie brała... Wyłapywała zarazki... tam gdzie nie było... ludzie chorowali... Aaaa i wybieraj w sklepie nie uszkodzoną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.01.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Arnika ja polecam olejek pichtowy do smarowania i do picia - troszkę inny do kupienia w aptece. moja córka jak chorowała to ją tym leczyłam bo lekami z apteki nie mogłam dać rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) życzę Emilkowi szybkiego powrotu do zdrowia...dobrze,że chociaż tabletki chce łykać Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.01.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/98781_cyferki_napisy_nowy_rok.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Z Emilem lepiej... Olejku nie znam... ale zaraz poczytam.... Jeszcze przy przeziębieniach mnie mama smarowała olejkiem kamforowym , albo terpentyną.... Pamiętam, że przebierała mi piżamę kilka razy... ale zdrowiałam.... Amtla dzięki za życzenia Natomiast znowu zaczęła się psuć Inka... Dzieje jej się znowu coś z łapami przednimi... Było dobrze... siedziała ze mną na kanapie i znowu piskać zaczęła... znowu bolą przednie łapki... I widzę , że od półtorej godziny się tak dzieje i robi się to samo co w listopadzie... Na reumatyzm za młody pies... ma półtorej roku, nie jest na dworze, nie leży na zimnym... już dzwoniłam z konsultacją... bo u naszego weta, zależy kogo bym zastała... gdyby był słabszy wet to szkoda nawet jechać, bo by dostała zastrzyki przeciwzapalne, jakiś steryd i przeciwbólowe.... A ja chcę wiedzieć co jej jest... Jak co to będę ja umawiała na konsultacje... Będę wiedziała co i jak jak wróci siostra( wet) hodowczyni Inki.... Kuźwa... jak nie urok to przemarsz wojsk... A żeby było mało dziś na szkole dla rodziców dali mi znów w kość.... Emil znów dokucza jednemu chłpcu... Upłakałam się... miał mieć indywidualne, a nie ma jeszcze... poszłam do głównej dyrekcji... ma mieć od poniedziałku.... Teraz nawet gdyby był zdrowy to nie pójdzie do szkoły... czekam na indywidualne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No co zrobisz, takie życie... Ide czytać, gdzie Wy tę cebulę kładziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 DPSia... jak czarownice wszędzie.... I pomaga... Młody dzisiaj już zdrowszy.. trochę jeszcze kaszle... ale mało... a cebulę położyłam i w łóżku i koło łóżka posiekaną... wszędzie... capiło jak diabli... dobrze, ze już spał, bo jak położyłam wcześniej to odniósł mi do mojej sypialni.... A z Inką jutro do weta.. do BB jadę... więc kawałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 03.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Arniko a może twoja psiunia ma problemy z kręgosłupem?Po stresie -po sylwestrowych fajerwerkach...?Tak było z piesiem mojej siostry-ratlerek czyli też malizna.Latem ,po potężnej burzy piesek o mało się nie przekręcił.Nie mógł chodzić,piszczał przy każdym gwałtowniejszym ruchu.Był konsultowany i leczony w klinice wet-i tam postawiono taką diagnozę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jutro będę na konsultacji... Ale tak wyglądała Inka półtorej miesiąca temu... tak samo nagle przestała chodzić... dziwne było to dla mnie, bo siedziała na krześle i do nas już nie zeszła... A teraz siadłam na fotelu, ona ze mną i po 30-40 minutach już nie wstała sama... już bardzo słabiutko , ledwo ledwo chodziła. Na dwór wyprowadzamy ja na rękach...Bolą ją chyba przednie łapy.. piszczy przy dotykaniu stawu nadgarstkowego, łękotki czy staw skokowy wykluczam... Zaczęłam zastanawiać się czy to nie bolerioza czasami.. Brrrr Ale po badaniu krwi będziemy wiedzieć... to akurat jest wyleczalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 o matko:o bidna psinka moja głupota dziś coś zjadła razem z torebką foliową mam nadzieję, że nic jej nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 O rozkładaniu cebuli nie słyszałam, ale kto wie - zapewne może być pomocne.Za Inkę kciuki trzymam, aby poszło i nigdy więcej nie wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jakaś dziwna ta przypadłość Inki... po południu w ciągo 4-50 minut nie chodziła..., w nocy nie wskoczyła na łóżko, kanapę, ledwie chodziła... Nie pokonała jednego schodka który jest w całym naszym domu .. czyli na ganku...Trzeba było ją wynieść na dwór...Dzisiaj już lepiej... i z godziny na godzinę było lepiej....Już chodzi biega.. ale czy do końca dobrze... to nie wiem...Zastanawia mnie to co to może być.... Czy bolerioza, czy stawy...Pierwszym razem myślałam że sobie nadwyrężyła... ale po półtorej miesiąca znowu się popsuła....Jedziemy kawałek drogi do weta... maja ją posprawdzać, jest na czczo, i wtedy zobaczymy jak zrobią diagnostykę.... A w rozkładaniu cebuli chodzi o pochłanianie zarazków i wydzielanie olejków eterycznych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Tar... to raczej niemożliwe...A wyglądało to tak jakby ciągła tylne łapki a i przednie ją bolały.. nie mogła chodzić, jak ja dotykałam to piszczała....Nie mogła ustać na łapkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 kurcze, to bardzo dziwne:o mam nadzieję, że zdiagnozują i pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts