Arnika 19.01.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Markotka to przytulam i zdrówka życzę małej. A będę mogła jakoś pomóc? Co z młodym postanowiłaś?Od grudnia będzie oddana nowa szkoła Emila... niestety to jest drugi koniec miasta za Kaczorem... czyli niestety dalej, ale można szybko trasą podjechać to już mały +, ale kawałek dalej... Malcia... nie kojarzę.... Jakoś nie rzucił mi się na oczy... widać, albo nie w moim typie... a ten koło uczelni to niby której ten topaz? koło WSB???? Też nie kojarzę tam domków.... Nieruchomości nie wiem czy spadły, ale, ze lekka depresja finansowa, więc ci co pokupowali na handel chcą się pozbyć... a takich osób jest sporo.Moje mieszkanie poszło za jakaś sumę... mieszkanie piętro wyżej teraz... niby kryzys jest wystawione za chyba 60000 więcej... wiec gdzie spadły... znaczy chyba poszły do góry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Dzieki Arnika. Dzieki za chec pomocy Na razie jestem umowiona do PPP ale wiesz, ze w calym powiecie jest tylko jedna szkola z klasa integracyjna??? czyli 5 dzieci z calego powiatu ma mozliwosc nauki w takiej klasie, tragedia po prostu Edytowane 19 Stycznia 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jak dostaniesz orzeczenie to niech gmina się martwi.... masz prawo do takiej klasy.... i są na to ustawy... i niech Cię cmokną.... A dostaniesz, wiec martwić się nie ma czym... Tylko martwiłabym się terminami... Masz psychologa, pedagoga, lekarza, zespół orzekający ... a to wszystko rozwleka się w czasie... Tym bardziej, że będziecie badani po raz pierwszy... Może to potrwać nawet do wakacji...A dzwoniłaś umówić termin czy byłaś osobiście? Bo za tel to bym nie ręczyła... Ich trzeba męczyć osobiście... wtedy nawet jak umawiasz... i widzisz lukę... to prosisz o ten właśnie termin... a przez tel nic nie widzisz i musisz spokojnie przyjąć na klatęZmieniłaś pracę , albo myślisz coś w tym kierunku?Jak A ... kręgosłup naprawił się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wiesz co z tego co mi kobieta mowila, ze jak dostane orzeczenie to niby integracja moze byc realizowana w masowej szkole tzn ze dostanie jakies godziny, nie wiem czy tak moze byc i cos mi to podpada. Na razie jest wizyta z pedagogiem i to w okolicy marca, wczesniej nie bylo terminu. Mysle Naprawil sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Integracyjna jest mniejszą klasą... No chyba, że u was są małe klasy to Ok... Ale czy nauczycieli będzie dwóch? Czy mają skończoną oligo? Zajęcia dodatkowe to nie wszystko, ale też muszą być.... Pewnie, ze marzec... ale dzwoniłaś... a nie byłaś. I pewnie czekasz już jakiś czas. Mówię do takich placówek trzeba być i umawiać osobiście. Te biurwy to lubią... i nic na to nie poradzisz... Dobrze, że mężowaty naprawiony... ostatnio wydawało mi się, że już do pracy jeździ, ale staje chyba na innym miejscu. A co z małą się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 u nas duze kalsy niestety u Amelii jest 30 dzieci i oczywiscie nie ma drugiego nauczyciela. Jak sie mozesz domyslac PPP maja wyyczne zeby dawac jak najmniej orzeczen wiec ja sie obawiam czy Patryk dostanie. Kurde to chyba wysle Adama do PPP Niestety to nie rozmowa na forum ale troche nas nastraszyla na swieta i teraz robimy badania i jezdzimy po lekarzach zeby sie dowiedziec co to bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jak masz ochotę to zawsze zapraszam na kawę, czy herbatę A 30 osób dla takiego dziecka z takimi zaburzeniami.... nooo nigdy. U Emila jest 8 dzieci... i to jest tak o 4 za dużo. Teraz ma indywidualne nauczanie w szkole, i nauczycielki oczy robią ile można z nim popracować. W klasie nie napisał nieraz lekcja temat.. i był krzyk. Wszystko go wkurzało, rozpraszało. Najpierw miałam wątpliwości co do tego nauczania, teraz poobserwuję, a jak co to w kwietniu będziemy znowu załatwiać orzeczenia i skierowanie... Bożesz... jak mnie ta papierologia wykańcza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Przyszłam do Was. Nie piszcie tylko tak szybko bo nie nadążam. Ja oficjalnie pracuję aktualnie bardzo ciężko nad raportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.01.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 a jutro urlop Takim to się żyje A ja jeszcze w sobotę jestem w pracy. Buuuuuu... A urlop to w maju chyba dopiero.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Jak ja bym chciała urlopu... od gotowania, od chłopaków.. od kłopotów i nerwów... I do ciepełka migrować.... Ojjjj jak baaardzo A niby nie pracuję, ale tak mnie czasami dołuję, że mam dość... Wygląda mój mózg jak wyprany we franii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witaj TAR Mi tez by sie przydal jakis tydzien w spa ...jak mozna uzbierac 100 dni urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 To ja też mogłabym tak na chwilkę.... do takiego SPA... A może w kilka lesek się wybierzemy na tydzień do jakiegoś spa... w ciepłe miejsce;) Tylko jak tu męska część rodziny zostawić, jak ta co gotuje, sprząta, zawiaduje wszystkim by wyjechała... przecież w/g nich świat by się zawalił... Jakoś jest mi dzisiaj zimnawo.... A to wszystko chyba przez tą wilgotność... Wyszłam na chwilę do sklepu... i zamarzł mi nos i ręce... Aaaa i kupiłam to Irlandzkie.. będę próbowała wieczorkiem, bo będę jeszcze jeździła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Siedzę dzisiaj cierpliwie i czekam aż panowie z tauronu, czy enionu przyjadą mi licznik przepiąć na dwutaryfowy... nie wiem czy dobrze... ale zobaczymy...Wreszcie będzie normalny prąd i normalne taryfy i może ciut mniejsze rachunki.... Mam jeszcze dziś jednego stresa... oj jak ja się boję... właśnie teraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nie poradzisz... ja juz też nie.... No nic to.... pożyjemy zobaczymy... Ja kocham latać... ze mną byś poleciała... Tak bym Ciebie zagadała, ze byś nawet nie wiedziała kiedy lądowanie było... no może klaskanie by nas od dyskusji oderwało... Mój mąż jak są skoki to dla świata nie istnieje.... Taki kawał znalazłam... : "Wraca Stoch po zawodach w Garmisch-Partenkirchen do domu,a tam żona przygotowala przyjęcie na jego cześć.Są wszyscy: Prezes Tajner,Trenerzy Kruczek i Mateja,skoczkowie:Małysz,Hula,MurańkaMiętus,Kot,Żyła...oraz sąsiedzi-górale.W pewnym momencie skonczyly się Harnasie...Żona mowi do Stocha:"Kamil,skocz po piwo do sklepu".Stoch mówi:"Dla mnie za blisko,niech Miętus skoczy"...Na to Miętus:"Dla mnie za daleko,niech Żyła skoczy".A Żyła:"Ja, dlaczego ja?Zawsze skacze najmlodszy,czyli Kot,jak w wojsku".Na to Kot:"Ale najmłodszy jest Murańka,niech on skoczy".Na to Klimek nieśmiało:" Ja??? A sprzedadzą mi piwo? Moze... niech skoczy najstarszy i najlepszy,Adam"...Wszyscy patrzą na Małysza.Prezes Tajner rzuca:"Leć,Adam,leeeć.." A Małysz:" Ja???Ja już dawno nie skaczę...Niech Stefan hula" .Na to trener Kruczek:"No nie bądz Żyla,Stefan,nie daj się prosić"....I Stefan skoczył...Wraca i mówi:"Fortuna nam nie sprzyja, Harnasie się skończyły i nawet Miętusów dla Klimka nie było )"... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts