Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie sie wybieracie?

Do Wisły...

muszę znaleźć jakąś kanapę, bo ostatnio na orczyk trafiliśmy... Jakoś tak przez przypadek na Kiczerze byliśmy , a chciałam na Soszów.. To jest tak jak zawsze w Białce, Małym Cichym śmigaliśmy a to co pod nosem nieznane...

Ale jak mam jechać 3-7 godzin w jedną stronę to tu już się wyjeżdżę.... i wrócę...

Aleście nagadały! :o

Malka - wątku nie zapisywałam sobie, ale dziewczyna miała nick Claudii (z tego co pamietam), trza byłoby poszukać może po profilach i postach, jeśli jesteś ciekawa. ;)

W każdym razie pisała rzeczy naprawdę mnie szokujące.

No dobra, poszukałam, to TUTAJ.

Arnika, Ty się postaraj o net jakiś, bo ja nie chcę tracić z Tobą kontaktu!!! :(

Zawsze jest fon i real :)

Malcia.. na Soszów mieliśmy jechać, a ze nie znam Wisły stanęliśmy na Kiczerze... poubieraliśmy się i zonk... to nie jest kanapa tylko orczyk :(

Poślizgaliśmy się i do Janeczki na lody... wszyscy w kierunku K-c a my w drugą stronę.... ale był korek ;(

Dziś nie pojechaliśmy się poślizgać... mąż wstał obolały, chodził jak paralityk, zmierzył gorączkę i... jest chory... temperatura szalona 37,4*C , ból gardła.. zaglądam a tu angina....

No dostał leki i pod kołdrę....

W domku pomimo braku podłogówki jest cieplutko...

Temp w salonie dochodzi do 26*C a w odległej sypialni jest 20*C. Czyli nie jest źle.

Jedynie wychłodziło się przez noc w salonie do 22*C bo nikt nie dokładał do kominka.... Rano mąż rozpalił i znowu w salonie ciepełko i w reszcie domu też dobrze.

Gdyby było źle to już bym się ewakuowała zabierając Inkę... ;) Młodego nie ma,, starszak ma swój rozum i jego Tata też... pewnie też by się ewakuowali....

Woda gorąca jest, więc gdzie umyć się jest....

Nie jest źle :)

Zdecydowanie herbatkę. :)

Uśmiałam się z tej historii z babcinego rosołu bo u nas to samo - za każdym razem jak nas babcia zaprasza na obiad to jest rosół (wg mojej babci "niedziela bez rosołu to nie niedziela" itp.). Nawet mowy nie ma, żeby zrobiła jakąś inną zupę. I nie ważne czy ktoś lubi czy nie. Rosół w niedzielę rzecz święta. :)

Tylko, że chłopcy dzwonili każdego dnia do babci i pytali co ma do jedzenia... I choćby miała coś czego nie bardzo lubili to i tak szli do babci sobie pojeść.... Czyli nieważne co babcia ma, to u babci lepsze.

Ja się złościłam bo po co mi było gotować dla 4 osób, jak mogłam dla dwóch... I tak teściowa musiała gotować więcej, a ja wylewałam....

Dobrze, że już mają do babci kawałek ;)

He he to moja babcia wszystko planuje z wyprzedzeniem - byliśmy u niej tydzień temu, babcia już w drzwiach z kalendarzem przygotowanym i zaczyna "4.02 dziadek ma urodziny to obiad u nas - tylko pamiętaj, żebyś obiadu nie gotowała". Głupio babci powiedzieć, że ja nie gotuję w ogóle, tylko Tomek...

Zawsze 2-3 dni przed takim obiadkiem dzwoni do mnie i zamiast dzień dobry, co słychać itp. pada pytanie np. "robić faworki czy szarlotkę?", "wolicie rolady czy kotlety?", "nadziewam królika - Tomek lubi?". No ale babcia żyje gotowaniem, pieczeniem itp, więc trudno jej się dziwić. Przy okazji je niemal non stop, czyli chyba pełnia szczęścia.