Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Aaaa, jak masz komu dać, to pewnie, że daj, trzeba bratu pomóc. ;)

Ja mam dysk 80 GB i jeszcze za dużo, nie lubię dużej ilości danych na HDD trzymać.

Filmy czy muzykę od razu na DVD zgrywam i spokój.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To wielkie dzięki :)

Nooo i nie ma jak to technika... do własnego męża maile wysyłać... ,mnie zdarza się, zamiast drzeć na starszego to do niego dzwonię... gardło mniej cierpi....

Teraz będę musiała jeszcze jedno rozwiązać... dostawcę neta....

tak czytam o Waszych typach i ze swojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Asusy generalnie maja calkiem przyjemny design i korzystna cene, ale z pewnoscia nie sa trwale, nie wykorzystuja dobrych materialow na obudowy i nie maja dobrych baterii.

Asusy mamy dwa. Jeden to Lamborghini a drugi to PC-tablet R1E. W pierwszym raz wymieniana byla karta graficzna i dwa razy bateria. W drugim rowniez dwa razy bateria i raz pokrywa/tablet poniewaz stracila (przez kiepskie zaczepy) kontakt z reszta komputera. Owszem servis dziala szybko i sprawnie, ale jesli ktos potrzebuje mobilnego komputera caly czas, to tydzien lub dwa poswiecone na naprawe, a potem na instalacje to przyznacie rzecz nieakceptowalna :bash: Co wiecej w R1E caly czas cos sie kruszylo, albo odpadalo ... normalnie jakby to byl sprzet za jednego zeta :p Ostatecznie trafil do mojej Mamy, a w zamian zostal kupiony pc-tablet Lenovo, ktorego nawet porownywac nie bede do Asusa, bo przepasc jakosci, wykonania i niezawodnosci jest nie do zasypania :confused: Dlatego Asusow nie polecam. Owszem tanie, owszem niezly design, ale jakosc kiepsciutka ...

no to powiedzialam co wiedzialam :stirthepot:

Arnika - a tv masz z jakim ekranem, matowym czy błyszczącym?

Graficy NIGDY nie pracują z błyszczącym, przy grach Emilowi też może się słabo przydać, bo przy ciemnych screenach będzie siebie widział, a nie grafikę gry.

Bardzo bym doradzała matową matrycę. ;)

Depsia wszystko zalezy w jakim otoczeniu pracuja graficy ;) Ci co pracuja ze zdjeciami zazwyczaj maja w pokojach cimno jak w d.... no wiesz ;) Do prezentacji projektow graficznych, czy zdjec to tylko matryca blyszczaca z jednego prostego powodu. Projekty wygladaja wtedy lepiej a oddanie kolorow czy kontrastu jest bardziej wiarygodne, czego sie na macie nie osiagnie.

Matryce matowe sa absolutnie doskonale outdoor'owo albo, gdy pracujemy przy ostrym zrodle swiatla. Dlatego kazdy musi wybrac sprzet wg wlasnych preferencji.

Mój asus ma już 6 lat, bez problemów.

Z pokrywą nie ma żadnych problemów.

Może jakiś pechowy egzemplarz trafiliście, Ambercia...?

Poza tym Wy macie duże wymagania do Waszych zdjęć, dużo wieksze niż przeciętny użytkownik. :rolleyes:

Ale mi chodzi o telewizor, jeśli ma błyszczący i jej nie przeszkadza, to może mieć i lapka błyszczącego.

Jeśli tv ma matowy, to lapek z błyskiem może ją wkurzać.

ja mam tak, że za mną jest okno, więc światło prosto na lapka, a wieczorem lampka przy mnie - błyszczący doprowadziłby mnie do ciężkiej cholery. ;)