Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Ambercia już posyłam tel.

Net radiowy będzie zlikwidowany 23.02. Mam podpisaną umowę z neostradą ale może będzie free dom pro na kablu i dodatkowo net na kartę jakbym gdzieś wyjeżdżała.

Więc zależy tylko od monterów kiedy przyjdą mi ten net założyć... powinni do tygodnia.. więc za tydzień już powinno śmigać, ale jak będzie w rzeczywistości to się okaże.

Markotka... już pisałam, że możemy razem brykać na siłowni.. ale czy będziesz dojeżdżać????? Noo i nie ma zmiłój z jedzeniem i ze słodyczami czy ciastem...

Ja nawet nie oblizuję...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika no to super! Panowie pewnie uwina sie w tydzien :-) A TY nie odpuszczaj :-)

Czyli jak pizzy nie lubisz? Bo u nas ta "zdrowa pizza" jest zawsze fajnym i pysznym wypelniaczem wieczoru ze znajomymi, ktorzy akurat lubia takie jedzonko, a wcale nie zdaja sobie sprawy ile bialka, blonnika i warzyw tam upchalismy i tylko kilka procent tluszczu :rolleyes:

no to dziel sie na forum takimi fajowymi rzeczami , prosze :)

ale ja mam watpliwosci, czy to sa tak fajne rzeczy :cool: Arnika moze potwierdzic, ze latwo nie jest, jesc trzeba i to regularnie, nie_jesc tez trzeba i to potraw powszechnie uwazanych za smakowite, ruszac sie to juz mus, a na koniec kazdego zmeczonego dnia, jeszcze pisac do mnie trzeba :jawdrop:

Ale tak sobie mysle, ze ma nasza Arnika najwiekszy potencjal na wbicie sie z luzem w pasie i w biodrach, do juz baaardzo zapomnianych ciuchow. Mam tylko nadzieje, ze ma ich sporo i ze wzdycha do nich czasami, bo juz wkrotce wszystkie beda w uzyciu :wiggle: Wiosna bedzie piekna!

Arnika na pewno nie bede przyjezdzac, nie dosc ze pracuje wiec wracam do domu wieczorami wiec tylko wtedy mam czas a ty sie wyrywasz na silke duuuzo wczesniej. Mam plytki z cwiczeniami, cwicze sobie od niedzieli, dzis mnie bolalo juz wszystko ale poszlam na fitness w Gliwicach na 2 godziny, po jazzie wypilam 1.5 litra wody :D a wczesniej mialam cwiczenia a hantelkami wiec jutro pewnie nawet reki nie podniose :)

Luuubię pizze.. nawet baaardzo... ale tej mojej dzisiejszej nie jadłam... zjadłam rybkę....

Nooo trzeba się spowiadać... mówić dokładnie co i jak... ale wiem po co...

Najgorsze to dla mnie jest jedzenie regularne i to aby było 4-5 razy dziennie... czassami jest to u mnie nieosiągalne...

Syn właśnie wszedł do pokoju... i mówi... mama co ty na tym muratorze robisz.. co murujesz?

Ja że teraz się odchudzam ( zgodnie z prawdą....) a on... na muratorze?????

Mamooo ja się naprawdę o ciebie martwię....

No to odwyk będę miała choć na kilka dni;)

Może dom posprzątam ....;)

Braza.. już miałam przedłużyć umowę na rok z radiówką na 25-30GB ale bałam się, ze to też będzie za mało jak starszak się dowie.

Na kablu zakłada TPsa neostradę na próbę, na miesiąc. Potem rezygnacja, ale pomarańczowe dają mi na łączach TP ichniejszą free dom pro, na kablu z ichniejszym ruterem i mogę mieć wfi w domu.. nie kumam, ale coś koło tego, będę miała 6 GB i szybki net, ale te 6 to o prędkość chodzi, ale nie będzie limitów, wiec można będzie wszędzie wchodzić i klikać na kilku kompach w domu, dodatkowo dostanę neta mobilnego na kartę w razie wyjazdów ( czasami wyjeżdżam z młodym na rehabilitacje ) i będę mogła doładować to jak kartę w tel i korzystać... Na to co mnie to może na te dwa tyg wystarczy, a w domu net zostanie. Zajedź do pomarańczowych i popytaj o to.. Mnie tak doradzili.

Aaa jeszcze wypytywałam o mobilny net dla firm.. masakra... biznesowych klientów wcale a wcale nie szanują... są dużo gorsze oferty niż dla "Kowalskiego"

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ,i co najważniejsze dobrze przekazałam... jedynie co mi nie odpowiada to utrzymanie sieci telefonicznej :( no chyba, że tel założę....

Nawet zastanawiałam się na ten fun pak czy jakoś tak.. tel, inter, TV ale nie mają dobrych programów, a tel Trwam mnie nie interesuje...

Marta super :)

Braza zaraz posyłam:)

Mnie to jedzenie 5 razy w sumie bardzo odpowiada.

Jak coś, to biorę jabłko i już jest posiłek, nie ma to tamto, że na zjedzenie jabłka nie ma czasu.

Na zjedzenie jogurtu też wiele czasu nie trzeba, a to też dobry posiłek jest.

Markotka - jak ze 3 dni wytrzymasz na małym jedzeniu po południu i wieczorem, to sam Ci się organizm przestawi, że będziesz bardziej głodna rano, spróbuj! :yes:

bede musiala powalczyc troche :D

oj tak! Mala zmiana a jak wielki ma wplyw na metabolizm! Dasz rade :-) Pomysl jak zaplanowac trzy glowne posilki i dwie przekaski. Przyznam, ze jesli wiem iz nie wroce na obiad do domu, to go zabieram ... w pudelku :-) Mix salat, warzyw i do tego grillowany kurczak/losos/duszona wolowina/gotowany udziec z indyka, troche fety i doskonaly, pelnowartosciowy i zdrowy posilek w zasiegu osobistej torby :wiggle:

Arniczko odcieli Cie? :sleep: Dobrymi i aktywnymi myslami jestem z Toba. Gdy biegalam na biezni myslalam, aby Cie zapytac ile kilometrow tuptasz na biezni? Ja na rozgrzewke biegam ok. 4 - 5 km, a po zakonczeniu treningu jeszcze 8 :yes:

Gdy mam trening HIIT (krotki ale intensywny - przygotuj sie, bo juz wkrotce o tym pogadamy ;)) biegam ok. 6 - 7 km i koniec. Potem juz zadnych cwiczen, zadnej silowni tylko szybka odzywka, prysznic i do domu :-)

Warto powalczyć o małe posiłki wieczorem, bo wtedy rzeczywiście metabolizm zupełnie się zmienia. :yes:

Ważne, żeby nic nie jeść 3 godziny przed snem, wtedy będzie dobrze. :D

Ambercia jutro w nocy mnie odetną...

Ale zabrzmiało.. jakbym karę śmierci miała.... Poniekąd to i prawda.. nie będzie mnie w przestworzach;) Idę na odwyk....

Chodzę raczej około 3-4km.. ale tak ok 6/h z tym, że interwały włączam, albo góra dół, ale też i czasami i bieg.. tylko, że biegiem nie za długo wytrzymuję.. oddech...

Tylko tyle powiem, że już coraz dłużej wytrzymuję i szybsze tempo i góra/dół...

Dałam sobie dziś... w uda i nogi... ale czuję... Pan pokazywał, a ja ćwiczyłam bardzo uczciwie. Natomiast panią poprosiłam aby pokazała mi ćwicz na brzuch. Ja wcale nie potrafiłam, i powiem że za bardzo jeszcze nie umiem... Jak wszystko skoordynować... oddech właściwy , przyklejenie do podłoża, uniesione nogi i myślenie o tym wszystkim i na dodatek matematyka, bo trzeba liczyć do 16... Ufff trudne to, ale się staram.

Aaa i bieżnie robię też dwa razy.. pierwsza na rozgrzewkę, zależy ile mam czasu, drugi na koniec po ćwiczeniach już dłużej.. tak od 30 do 40-50min, też w zależności ile mam czasu... w sumie to przechodzę szybkim marszem jakieś od 3-5-6 km.. zależy ile mam czasu.

Nooo i nie pośpieszysz mnie z biegiem, bo ja z tych co nie biegają... jeszcze... Czas pokarze.. Ale coraz dłużej i ciężej ćwiczę... coraz to trudniejsze poziomy włączam. Pan nawet był dzisiaj zaskoczony, że chcę trudniejszy poziom...

Przynajmniej staram się.... i powiem, że więcej niż ćwierć wieku temu miałam ostatni WF, który każdy z nas.. udawał, że robi...

Aaaa i dzisiaj z siłki wychodziłam z bananem w ręku i aż pan się uśmiechnął... :lol: Jak mi smakował :)