Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja chodze spac o 23 a ostatni posilek jem o 18 to jest moja obiado-kolacja stad posiłek najobfitszy w porownaniu ze sniadaniem o 8 i 2 sniadaniem o 12

To o 14-15.00 powinnaś jeść obiad... znaczy sałatę jakąś i tak jak Amber pisała kurczak grilowany, ryba, plaster mięsa pieczonego/gotowanego, a 18-19 kolacja...

Wiesz.. ja jestem w takim biegu, że nie mam nic usystematyzowane, poukładane. Codziennie inaczej Emil chodzi do szkoły, inaczej go odwożę, inaczej jadę coś załatwiać, i po zakupy albo na siłownie...

Bardzo to trudne... Oj bardzo... I pomyśleć.. ja nie pracuję to powinnam była mieć czas... ale nie mam...

teraz np wróciłam z rady szkoły.. mamy kilka pomysłów dla dzieci.. trzeba zabrać się do pracy... ale to też czas..

Wiesz.. ja czasami bardzo żałuję, że nie pracuję... oj bardzo.. z drugiej strony gdzie ja bym to upchnęła...

Ty facet jesteś, nie masz problemów z metabolizmem, jedz wiele chcesz i kiedy chcesz! :p

Nie do końca się z tym zgodzę....

Podobają mi się faceci zadbani i dobrze wyglądający, a nie lepiej przeskoczyć niż obejść... a jeszcze wymówka.. to mięsień piwny....

Mojemu planuję na urodziny fundnąć karnet na siłownie... Ale się zdziwi, że zamiast drobiazgu dostanie wycisk;)

Arnika a jaki to kontrakt zawarlas??

Nie jem słodyczy, nic tłustego, nie słodzę kawy / herbaty, jem często ( o ile mi to wychodzi, ale się staram) i zmieniłam menu. Chodzę codziennie na siłownię i to nie po to aby wejść, ale aby sumiennie ćwiczyć. I skoro jestem ciut starsza od Ciebie to jest mi nie lekko, ale się nie poddaję...

Będzie dobrze....

Już jakby mnie było ciut mniej....;) :lol:

Arnika solidnie dajesz na biezni! 4 - 6 km to - jak na Twoj poczatkowy etap cwiczen - bardzo duzo. Wiem, co mowie i dlatego podziwiam!!!! U nas na silowni, czasami poczatkujace kobietki chodza szybkim marszem 2 - 3 km i juz maja dosc :jawdrop: A czasami troche wiecej, ale podtrzymuja sie kurczowo biezni, co jak wiemy prawdziwym cwiczeniem nie jest :bash:

Cwiczac brzuch zaczynaj od prostszych cwiczen. Poloz sie na macie, stopy oprzyj o podloze i rob krotkie spiecia, tak aby odcinek ledzwiowy caly czas byl styczny do podloza. Rece zaplecione na klatce piersiowej, szyja prosto, bez dotykania podbrodkiem klatki piersiowej. Prawie to samo mozesz robic na pilce (dla Ciebie 65 cm). Pilka dodatkowo lepiej chroni kregoslup. Nie zapominamy o regularnym oddechu! Cwiczenie na brzuch powtarzamy, az do piekacego bolu miesni!

I szybko do nas po przerwie wracaj! Bede dzwonic :-)

Ekmmmm ... z miesniem piwnym to mam tak, ze jak jest u kogos wielgachny, to az mam ochote podejsc i powiedziec, ze arbuzy to sie je po kawalku a nie polyka w calosci :lol2: No ale to tylko gleboko skrywana ochota ... nie mniej ciekawe czy uszloby mi na sucho ;) A poza tym to w domu mam zadbanego i mega wysportowanego przedstawiciela plci przeciwnej, wiec obce brzuchy sa raczej egzotycznym (chociaz coraz bardziej na ulicy powszechnym) doswiadczeniem wzrokowym, anizeli jakimkolwiek osobistym problemem :popcorn:

Nie trzymam się jak ćwiczę i często nam w rękach hantle czy ciężarki.. nie wiem jak się nazywają... dziś za pierwszym razem na rozgrzewkę przeszłam kilometr, a na koniec 3,5km Z tym ze na początku szybki marsz i czasami pobiegłam, a później marsz ale góra/dół... przez 35min, prędkość coś 5,6 -5,8... wiecej pod górę na 7-8 się nie dało...

I takie ćwiczenia lubię...

Z piłką nie próbowałam, może kiedyś...

Tych ćwiczeń jest tak dużo , ,że nie potrafię zapamiętać wszystkiego...

Coś muszę zjeść na kolację , ale raz, że nie wiem co, i nie wiem na co mam ochotę... Chyba na kurczaku z gyrosową przyprawą skończę... miałam na obiad i zostało...

Noo mój to już jakby połowę arbuza połknął... :sick: ale ja się nic nie odzywam, bo nie lepiej wyglądałam.... :oops:

A mojny to je wiele chce, co chce, kiedy chce i przystojny i szczupły jak amant filmowy.

Super, że taki jest, ale czasem to mu okropnie zazdroszczę tego.

On je jak koń, a wygląda jak konik polny!!!

Facet na wsi to musi się ubrac w mięśnie, bo sobie nie poradzi. ;)

Praca w polu, w lesie, budowanie, opał, generalnie codzienny fitness i wysiłek od rana do wieczora.

Jak jeszcze nie ma skłonności do tycia, to wychodzi takie ciacho jak moje. :lol:

To o 14-15.00 powinnaś jeść obiad... znaczy sałatę jakąś i tak jak Amber pisała kurczak grilowany, ryba, plaster mięsa pieczonego/gotowanego, a 18-19 kolacja...

0 14 to ja z pracy wychodze i robie zakupy i jade do domu i jestem w domu 16-17 zaczne robic cos do zjedzenia i jest 18 :)

wydaje mi się, że lepiej zjeść coś po 2 godzinach, niż robić 6 godzin przerwy pomiędzy posiłkami

Racja :yes: Generalnie kobiety, ktore chca sie odchudzic (skutecznie) a nie maja regularnej aktywnosci powinny trzymac sie diety ok. 1200 - 1350 kcal.

Oznacza to, ze kaloryczny rozklad posilkow powinin wygladac mniej wiecej nastepujaco:

sniadanie: 300 kcal

II sniadanie (przekaska): 150 kcal

obiad: 400 kcal

przekaska: 150 kcal

kolacja: 250 kcal

Kazdy posilek powinien zawierac bialko, przekaski rowniez! Sniadanie z uwzglednieniem weglowodanow zlozonych. Kolacja najlepiej bez weglowodanow, a juz na pewnoe bez wegli prostych. Jesli trenujemy, to godzine po treningu nalezy zjesc bialko latwo przyswajalne oraz mala ilosc (np. polowke banana, albo caly maly) wegli prostych.