Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Cholewka wyglada na to ze zeby sie odchodzac to albo nie mozna pracowac albo pracowac do 16 i nie miec dzieci :( - wiem wiem tworze problemy zamiast je rozwiazywac :D

Udaje mi sie pociwczyc o 20-21 to juz raczej nie mam co zjadac banana po cwiczeniach?? wczesniej nie mam kiedy- bo jestem po obiedzie a wtedy nie cwiczy sie dobrze, 2 trzeba porobic zadanie z jednym, popracowac z drugim , potem przyszykowac do spania i jest 21 , wczesniej sie nie wcisne z gimnastyka.

Moze ktos mi napisze jak to u mnie ma wygladac , to co mam jadac obiad w pracy o 13?? a w domu juz nie? podsun jakies pomysly na przekaski bialkowe

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno powinnaś zabierać drugie śniadanie a może i lunch do pracy, wtedy możesz zjeść coś co 2 godziny.

Chodzi o to, żeby żołądek nie zdążył się całkowicie opróżnić między posiłkami, bo wtedy nadaje do głowy sygnał o głodzie i się potem zjada więcej niż trzeba, bo głowa chce zapewnić żarcie na dłużej, żeby nie głodowac znowu.

W każdym razie, chodzi o to, żeby nie dopuszczać do uczucia głodu.

Jabłko to też rodzaj posiłku, na drugie śniadanie bardzo dobre.

Wioluś Ty mi rewelacyjny pomysł poddałaś - kupię mojemu Małżowi na urodziny karnet roczny na siłkę - wiem, że chciałby zacząc, jest już po operacji przepukliny więc nic nie stoi na przeszkodzie, tym bardziej, że od stycznia rzucił palenie i oczywiście mu się przytyło bo smaki odzyskał:rolleyes:

dzięki:hug:

Marusia, a może zrób tak: 8 śniadanie, 11 przekąska (jabłko, marchewka, lub jogurt), 14 obiad (np. sałatka z grillowanym kurczakiem), o 17 znów przekąska (w czasie przygotowywania obiadu dla dzieci) i o 20 lekka kolacja.

jest to jakis pomysl tylko nie dane jest mi zjesc nic cieplego, no ale sprobuje

jest to jakis pomysl tylko nie dane jest mi zjesc nic cieplego, no ale sprobuje

zamiast np. sałatki na obiad, możesz sobie do pracy przynieść zupę i ją odgrzać w mikrofali. Możesz też sobie zapakować do pracy jakiś obiad, który robiłaś poprzedniego dnia dla dzieci i go zjeść w pracy.

Ja kiedyś też się odżywiałam jak ty, czyli ok. 6 godzin przerwy pomiędzy posiłkami i to jest zgubne, bo jak się dorwałam koło 17 do żarcia, to napychałam się na maksa. Od miesiąca jem 5 posiłków dziennie (mniej więcej w takich godzinach jak rozpisałam tobie) i schudłam 4 kg.

:rolleyes: gadaj! Musze miec dobry motyw, aby ciemna zima w Twoje strony sie przyturlac :lol2:

A proszę: 06.30 - czarna sypana kawa + papierosek

07.20 - herbata z malinami + papierosek

08.30 - czarna kawa + papierosek

10.00/11.00 - jakowaś kanapka. np.: bułka z wędliną, popijana rosołkiem winiarowskim onstant

15.00 - obiad przygotowany własnoręcznie: np. gulasz z makaronem + dużo jakiejś sałatki z kapusty kiszonej, albo sałata z sosem czosnkowym, albo sałatka z pory itp.

20.00 albo +/- godzina jakieś coś - nigdy nie wiem co bo nigdy nie wiem, co mi się będzie chciało zrobić

W tzw. międzyczasie owoce: banan, pomelo, jabłko, pomarańcza i takie tam, do tego naprzemiennie kawa i herbata.

Wystarczy do przyturlania???:wiggle:

u nas specjalnie nie ma warunkow na takie grzanie i jedzenie gdziekolwiek :( trudno bede jadac na zimno :)

tak się jeszcze zastanawiam, że możesz koło 14 zjeść sałatkę, o 17-18 jakiś lekki gorący obiad, a o 20 przekąskę, skoro nie masz warunków na zjedzenie czegoś ciepłego w pracy. Ważne abyś nie robiła większych przerw między posiłkami niż 3-4 godziny.

A proszę: 06.30 - czarna sypana kawa + papierosek

07.20 - herbata z malinami + papierosek

08.30 - czarna kawa + papierosek

10.00/11.00 - jakowaś kanapka. np.: bułka z wędliną, popijana rosołkiem winiarowskim onstant

15.00 - obiad przygotowany własnoręcznie: np. gulasz z makaronem + dużo jakiejś sałatki z kapusty kiszonej, albo sałata z sosem czosnkowym, albo sałatka z pory itp.

20.00 albo +/- godzina jakieś coś - nigdy nie wiem co bo nigdy nie wiem, co mi się będzie chciało zrobić

W tzw. międzyczasie owoce: banan, pomelo, jabłko, pomarańcza i takie tam, do tego naprzemiennie kawa i herbata.

Wystarczy do przyturlania???:wiggle:

Amberka, chyba padła na zawał serca, bo się nie odzywa :rotfl:

Ambercia, Ty się odezwij, bo ja zaczynam być niespokojna ...

i slusznie! :evil::evil::evil: Juz sama nie wiem co jest gorsze: ten papieroch jako regularny dodatek, brak sniadania, sypana kawa co kwasi sie w zoladku, konserwanty i cala tablica Mendelejewa w instancie, czy tez to ze jeszcze siedze w domu, zamiast zjawic sie nagle i stluc Ci tylek :mad::mad::mad:

Mam tylko nadzieje, ze Cora bardziej uwaznie komponuje zawartosc talerza :cool:

Lidszu rzeczywiscie, gdybym tak regularnie nad cisnieniem i sercem nie pracowala, to jak nic tylko kardiolog moglby pomoc ;)

Markoto dasz rade! Najwazniejsze sa priorytety i dobra organizacja. Poczatkowo trudne do zaakceptowania czynnosci staja sie nawykowe ... u mnie chocby sie walilo i palilo, to musze jesc piec razy dziennie, musze isc na silownie/basen/kort, musze spedzic godzine na nauce nowych rzeczy i musze w ciagu dnia spedzic z pasami przynajmniejmniej 40 minut na aktywosci sierciuchow. Oczywiscie musze tez pracowac. Reszte ukladam pod moje "musze". Zakupy zrobie jesli znajde czas, a jak nie to zrobi TZ. Sprzatanie - zrobimy razem jak bedzie trzeba. Kosmetyczka, pogawedka z przyjaciolkami, film w TV czy kino ... owszem tak, ale jak wszystkie codzienne "musze" zostana zrobione :rolleyes: