Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmmm...

Ona ma mieć łapki jeszcze bardziej owłosione... taki jest wzorzec i wygolona dupka i łapy do łokci... ale że miała takie filce to trzeba było króciutko ściąć...

Przednich łap nie da sobie wcale robić.. a ja się z nią nie szarpię...

Odrosną i będzie dobrze...

Wiem.. oczy Cie bolą od tych zdjęć.. ale nie mam lepszego sprzętu...

Arni spoko! Ja nie jestem jakas nadwrazliwa jesli chodzi o foty! Maja dokumentowac chwile i tyle :-) Myslalam, ze lapy pozostawia sie bez dodatkowe modelowania jak u pudli ... I krotsze wlosy na glowie i uszach :rolleyes: Taki jest wzorzec? Kurcze bardzo zaburzone sa proporcje i caly srodek ciezkosci stoi na glowie :sick:

Nooo teraz śmiesznie wygląda, ale jest praktycznie..

I też mnie się podoba kudłata... nawet bardzo, ale lenistwo zwycięża... , tym bardziej, że Bozia nie poskąpiła jej sierściucha.. Pinki połowę tego nie miał...

I jak Inka ma być bez kołtunów, jak każdy do niej podchodzi i czochra ja... No jak? ja się pytam...

A szczotka wszystkich parzy....

Ło matko, jaki i Inki rzeczywiście lew jest, jak kudłata! :o

Toż to skaranie boskie, taki włos utrzymać!

BARDZO dobrze zrobiłas, że ostrzygłaś, znając siebie pojechałabym jeszcze bardziej. ;)

Wzorzec jest taki, że łapki ma mniej więcej tak jak na środkowym zdjęciu powyżej, dupka strzyżona a włosy z grzbietu, brzucha głowy i uszu się nie podcina. Rosną prawie do ziemi. Wygląda jak lew wówczas.. Stąd chyba nazwa rasy Lwi Piesek.

Pasiulka... no przytulanka jest okropna, można jej robić wszelkie kokardy i spinki i to na całej głowie i na jej całej...

Jest niesamowicie miękka w dotyku.

Wczoraj jak z nią jechałam to byłam po Emila w szkole. Robiła za gwiazdę... Emil nią wyszarpał we wszystkie strony wynosił, pokazał wszystkim nauczycielom, rehabilitantom, wszystkim dzieciom... a ona nikomu nic...

Dzieci wszystkie ją wyszarpały za kudełki, wymiziały, wygłaskały.. ona nic... A potem się dziwić, że ma kołtunki... ;) Dzieci z zachwytem piszczały że jest tak cudna i miękka jak owieczka.

Jest absolutnie do kochania i do miziania. Po to ona jest.. a że nie słucha, no bo przecież ze wsi ;) :lol:

Dzieci wszystkie ją wyszarpały za kudełki, wymiziały, wygłaskały.. ona nic... A potem się dziwić, że ma kołtunki... ;) Dzieci z zachwytem piszczały że jest tak cudna i miękka jak owieczka.

Jest absolutnie do kochania i do miziania. Po to ona jest.. a że nie słucha, no bo przecież ze wsi ;) :lol:

ja bym dala ktoregos z moich psow wyszarpac :mad::p A jak mala to znosi, oprocz tego ze ma anielska cierpliwosc i nikogo zebem nie poczestuje? Wchodzi w interakcje? Sama inicjuje kontakty z obcymi dzieciakami wesolo wachlujac ogonkiem?

Tak podpytuje, bo prawda jest taka, ze mala ilosc "niziolkow" nadaje sie do dogoterapii. Raz, ze sa za delikatne, za male, za drobne na wszedobylski, a czasami brutalny dotyk dzieci, a dwa silna trzeba miec psyche, aby wytrzymac gdy ludzki wielkolud nagle sie schyla i cap lapie cie za drobne cialko i energicznie podnosi do gory :sick:

ja bym dala ktoregos z moich psow wyszarpac :mad::p A jak mala to znosi, oprocz tego ze ma anielska cierpliwosc i nikogo zebem nie poczestuje? Wchodzi w interakcje? Sama inicjuje kontakty z obcymi dzieciakami wesolo wachlujac ogonkiem?

Tak podpytuje, bo prawda jest taka, ze mala ilosc "niziolkow" nadaje sie do dogoterapii. Raz, ze sa za delikatne, za male, za drobne na wszedobylski, a czasami brutalny dotyk dzieci, a dwa silna trzeba miec psyche, aby wytrzymac gdy ludzki wielkolud nagle sie schyla i cap lapie cie za drobne cialko i energicznie podnosi do gory :sick:

Nie miota z zachwytu ogonkiem.. bo ona raczej nie macha....

Ale z anielską cierpliwością wszystko zniosła... Baaaardzo dzielnie... Pinki też taki był...

Od tej Hodowczyni wychodzą super szczeniaki... Już kilka jest w dogoterapii... ostatni poszedł w tym roku do Ostrawy, jest też pod Krakowem i gdzie to już nie wiem, nasze są do prywatnych celów,.... znaczy Pinki był, a Inka jest....

Ona jest cudna....

Aaa brytalny dotyk... hmmm.... nie wszyscy mają brutalny... czasami dzieci potrzebują żywe przytulanki.... I takie są Lwie Pieski :)

Arnisia - Jamles mówił, że jak chcesz nasiona tych pomidorów, to Ci wyśle, leć zapytaj. :D

DPSia chciałabym... ale ja nie potrafię...

A mam gości do jutra i nie dam rady po forumie biegać...

Jamles Poproszę ... jak masz za dużo flancy( sadzonek) to też mogą być... Przyjadę... :)

nie wszyscy mają brutalny... czasami dzieci potrzebują żywe przytulanki.... I takie są Lwie Pieski :)

jasne, ze nie wszystkie dzieci chca od razu "mordowac" z milosci pieska :-). W szczegolnosci te, ktore sa wychowane w psiarskich ale swiadomych domach. Pieknie potrafia sie zajmowac psem, z szacunkiem i miloscia ... Emil od malego z psami wychowywany, wiec inne dzieci moga sie od Niego wiele nauczyc dobrego :-) A z drugiej strony takie cieplutkie i mieciutkie cialko sunieczki najlepiej dziala na dzieciece smuteczki i uczucia :-)

Arni jak goscie? To chyba byl mega udany weekend :wiggle::wiggle:

BTW dzisiaj upieklam mega dietetyczne brownie :-) Ma mniej niz 60 kcal w kawalku, duzo blonnika, zero oleju czy masla i zero normalnego cukru :wiggle:

http://i44.tinypic.com/2nu3ue0.jpg