Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to będzie równo z podłogą domu a nie równo z domem i elewacją...

schodki będą przy zejści z tarasu...

Ot.. parterowy domek ale spadek terenu mam jakieś 60-70cm... + oczywiście ciut podniesiony dom od "0" 30cm,

Z przodu to niewiele jest różnicy.. ale z tyłu już widać....

Przyjechałam...

Zimno jak w psiarni.. a mieliśmy nad zaporę pójść.. po lesie pochodzić.. i poopa...

Za to mam jakieś badyli do wsadzania na skalniak zielone;)

U Kapiasa byłam, pooglądałam i oczopląsu dostałam....

Hmmmm... wiesz, ja chciałam od porogu/okna zrobić taras, ale... No właśnie to ale...

Chodziło o to, że będzie spora różnica i podnieść muszę taras wysoko...

Dwa, że będzie spory schodek przy zejściu.. i jak go rozwiązać... to wcale nie jest takie proste...

Mąż pojechał zobaczyć o jakieś pilarki.. piłką ręczną nie bardzo by się dało to obcinać/wycinać desek i przeciąć trzeba będzie też krokwie na pół przynajmniej.

I jak to zrobić bez pilarki ( nie chodzi o krajzegę, bo to mamy i nie dadzą rady kłody kilkumetrowej przeciąć z długości na pół albo na trzy części równo).

U nas leje... no może już nie tak jak rano... ale nadal pada...

mam zielonym do góry do posadzenia ... i jakoś nie mogę się zebrać, żeby posadzić... ciągle pada i mnie się nie chce wychodzić z ciepluteńkiego domku...

Napiszę tylko.. że trawka zaczęła wschodzić... tam gdzie nawozem podsypałam.. to trawa( ta stara) nadaje się absolutnie do koszenia... a młodziutka wschodzi.. i co tu zrobić?

Trzeba będzie kosiarkę wyciągnąć i kosić...

Tam gdzie pominęłam kawałek i nie nasypałam nawozu trawka jest jasno blado seledynowa i maleńka...

Czyli jest różnica w miejscach gdzie trawa dostała papu, a gdzie nie....

Będąc mało skromną osóbką... mam chyba najładniejszy trawnik na ulicy, a na pewno najbardziej zielony.

Najbardziej ucieszyły mnie maleńkie ździebełka traweczki.. :)

Oooo to ja mam podobnie.. tylko tyle , że dwa domy zamiast zieleńca mają kartofle, a jeden to ma bagno od dwóch ponad lat.. razem budowaliśmy.. in nawet dzieci nie ma gdzie wypuścić...

Dziewczyny.. poproszę o głos dla Ali :)

http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwojogrod.zumi.pl%2Fkonkurs%2F1829%2Ckonkurs-ogrod.html

Kurcze.. ostatnio trochę jeździłam....

A zobacz po trasie do Ciebie na W-we koło/za Antoniowem- Ząbkowice...po lewej str jak na warszawke...

Są góry ziemi.. trzeba by było popytać...

I jeszcze po lewej stronie jak od targu w stronę Wojkowic jedziesz, przy trasie jest złożona ziemia......