Arnika 06.05.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Jamles... spiesz się... bo ancug i kiecka zaraz zawiśnie... Wiolaszka dzięki nawet nie masz pojęcia jaka dobra,... pycha.. chodzę, głaskam, miziam, zamiatam... Jak ja kocham ten mój tarasik... Bogusiu pojecałam.. właściwie mąż mnie wsadził do auta.. ja z uśmiechem na twarzy poproslał o "jakiś" zastrzyk co by mnie żadne zombi się nie imało i pani robi zalecony dexawen przez lekarza a mnie się robi słabo.. pogoniłam ją... i poleżałam sobie ciut... Ciśnienie do 130 mi skoczyło.. ja mam tak 90góra do 100 po kilku kawach.. a tu 130... masakra.. oni mi mówią, że książkowe... no i kto to pisał te książki... Teraz nadal ręka opuchnięta ale już nie tak jak wczoraj i pręga za łokieć jakby ciut mniejsza... antybiotyku nie kupiłam i nie łykam... łykam amertil i singular... fastum żel na rękę... Będę żyła;) Jak ja kocham taką cudna pogodę... mmmm..... ...ptaszki śpiewają... ... słońce świeci.... ... kawę na tarasie piję..... .... winkiem od rana z sąsiadka się delektuję... Jak mnie nerw weżmie na jakieś źdźbło w trawie czy na rabatce to go grzebnę... Obiadu nie robiłam... właściwie w domu nie robiłam... bo zrobiłam cała moc szaszłyków, sałatkę i cacyki... bez żadnych ziemniaków... ale sobie wszyscy pojedli... mmmm .... A ptaszki dają cudny koncert..... Jeszcze chwilunia i idę sie wymuggować, co by mnie jakaś cholera nie użarła.... Aaaaa i byłam zawieźć mojemu ogrodnikowi doniczki... całą masę doniczek... Kupiłam 3 żurawki których jeszcze nie miałam... a chciałam je mieć... Mężowi kupiłam cyprysika tępołuskiego tym razem zielonego... ( mamy już żółtego) one są cudne Zaraz je powsadzam.. ale w południe to było ciut za gorąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Arniko, dobrze że pojechałaś - radzę jednak łykać antybiotyk, bo może to kleszcz "Ci zalazł za skórę". One teraz takie cwane i niewidoczne, a borelioza niestety szkodliwa niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.05.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Tarasik śliczny, ale to już wiesz:)... przy moich potworach tylko gres wchodzi w grę, szkoda... za to nie wiesz, że u mnie zzzzzzimno jak diabli się zrobiło:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Wow, i tarasu nie pochwaliłam - gapa ze mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.05.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 U nas też jak co roku wszelkie nieloty i latające zaczęły atakować, ale nie dałam jeszcze im się bardzo pogryźć, za to mam straszne uczulenie na słońce i po tych pierwszych upalnych dniach wysypało mnie potwornie na rękach Kilka lat temu moja kuzynka wylądowała na dwa tygodnie w szpitalu po pogryzieniu przez meszki, miała wyjątkowo ogromny obrzęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dzięki za tarasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Już jestem wypsikana.. nic mnie nie pogryzło.. omijają mnie wielkim łukiem... ale antybola nie biorę... będę żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Arniko doktorów słuchaj i bierz zalecone leki! U ciebie śliczna pogoda? Zadroszczę bo u mnie zimno a wczoraj było ślicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Wiecie co... ...cały dzisiejszy dzień spędziłam na tarasie i w ogródku...A miałam odpoczywać... No to i po odpoczywałam, poobcinałam róże, i inne krzaki, oplewiłam, pograbiłam to czego kosiarka wczoraj nie zebrała... Cały dzień fitness....Jak nie kawa na tarasie to haczka, grabki, sekator i heja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.05.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 U mnie ciepluteńko.. calutki dzień...Młody nad wodą z dziadkiem w campingu.. nie chce słyszeć żeby wracać... Zalecenia doktora.. dodam starego doktora były właśnie takie.. : tu pani ma receptę na antybiotyk jakby się coś działo.. rękę okładać altacetem.. Lekarstwo jest na wszelki wypadek.. można wykupić, ale jak na razie konieczności nie ma żeby je brać.Więc nie biorę... Dość się nałykałam na oskrzela.. i jak mogę z powodu meszka odpuścić sobie to robię... Jakby było cokolwiek źle, lub nic nie ustępowało, to lekarstwo natychmiast wykupię i użyję... Nawet ten lekarz był na dyżurze jak przywiozłam starszaka z trudnością w oddychaniu z alergii...Wyobraźcie sobie, że mnie poznał i nawet powiedział, że miał saturacje ciut ponad 80... byłam w szoku, że pamiętał.. ma przecież tylu pacjentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.05.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 znam bol i wspolczuje, mam to samo, mnie zawsze wysypywalo na klacie a w tym roku doszly ramiona i niestety dlonie, nie dosc, ze boli to jeszcze wstretnie wyglada, do pracy pojde chyba w golfie i rekawiczkach a z ciekawosci jak sobie z tym radzisz? ja wychodzac na slonce lykam wapno+ amertil, krem z filtrem dermedic a wieczorem krem bephanten dla dzieci. U mnie ta wysypka dopiero od kilku lat się pojawia, wcześniej nie miałam, i to tylko na te pierwsze słońce, potem zazwyczaj już się nie pojawia. W zeszłym roku dekolt też miałam w krostkach, ale tym razem tylko ręce, chociaż i tak swędzi okropnie. Teraz biorę tylko wapno, bo akurat nic innego nie mam pod ręką i właściwie nie czuję żadnej ulgi A całkiem niedawno dostałam alergii po zjedzeniu czegoś, podejrzewam że w tuńczyku jakieś konserwanty dały taki efekt - od szyi do kostek miałam pęcherze jakbym jednocześnie nago przebiegła przez pole pokrzywy i dała się pogryźć tabunowi komarów Po dwóch dniach zaczęło ustępować. Ehh, życie jest niezdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.05.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Arni no wiedzisz! Nie znasz dnia, ani godziny wiec trzeba sie zabezpieczac Mysle, ze dziabnela Cie meszka. Takie toto male, a takie zjadliwe Obrzek, bol, pieczenie, swedzenie a na dodatek goi sie dlugo i jeszcze moze wiklac w jakies zakarzenia Jak mnie kiedys takie dziadostwo dziabnelo w obojczyk to spuchlam do krtani i koniec koncow szybko u lekarza wyladowalam, bo jakos ciezko powietrze bylo zlapac, przez scisniete gardlo i tchawice Sluchaj, a ta prege to jak lekarz zdiagnozowal? Ze co to? Jakies zakarzenie, odczyn uczyleniowy, czy cos innego? TAR a regularne smarowanie kremem z wysokim filtrem (SPF 50) nie zabezpiecza wystarczajaco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.05.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.05.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 ja tez od paru lat, nigdy wczesniej problemu nie bylo, ale ja juz wiem od czego to uczulenie - polecam zglosic sie do endokrynologa od niedawna mam zdiagnozowaną niedoczynność - czyżby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.05.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ambercia.. nic właściwie nie powiedział...Nooo że to odczyn alergiczny.. zakażenie to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 od niedawna mam zdiagnozowaną niedoczynność - czyżby? Jesli masz Hashimoto to jakby to idzie w parze, bo alergia tez ma podloze autoimmunologiczne, ale az tak bym tego nie laczyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.05.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Arnika,taras cudowny!Oj chętnie bym z Toba kawke wypiła,uwielbiam drewniane tatasy,bardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts