Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Dzięki Dziewczyny :) Właśnie wróciliśmy... Byyyło bosko... Emil ryby łowił.. o dziwo ma coraz to więcej cierpliwości... Jestem baaardzo zadowolona :) O postepach w nauce nie powiem jeszcze, bo nie było konferencji... ale z tego co wiem to bardzo fajne będzie świadectwo, oprócz 3 przedmiotów i zachowania;) ale przecież nie można mieć wszystkiego, chociaż należy się starać i dążyć do doskonałości ... tak jak Ambercia :) Ooo rybki... a ja jadłam kilka dni temu.. takie świeże wędzone i smażone... mniaaammmmm Powtórkę zrobię pod koniec lipca, ale znając mojego mężusia... przywiezie prosto z wędzarni.. no tylko jakieś 7 godzin później... bo tyle zajmuje mniej więcej dojazd... Dlaczego z emotek nie mogę korzystać, i nie robi mi odstępów pomiędzy akapitami?????? Co mam nie tak????? Jak to zmienić?

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Tola :)

Nie pamiętam czy pochwaliłam się, że nasza grupa zrobiła szałas na dwie osoby i inne zadania, oraz przebiegła całą trasę w 14 minut, drugie miejsce przebiegło trasę z zadaniami w 28 minut, trzecie w 30 min...

No to chyba dobry mieliśmy czas :)

Żeby formy nabrać podjechałam dziś na siłkę poćwiczyć... Ojjjj muszę zacząć chodzić na siłkę znów codziennie, ale jak siłka to nie ogród.. po prostu brakuje mi normalnie czasu...

Proszek na mrówki kupiłam.. nawet trzy.. ale nie starcza mi czasu...

Kuźwa .. doba mogła by być dłuższa czasami.

A powiem Wam, że już stosuję zasadę, że jak chcesz mieć więcej czasu, to wstań o godzinę wcześniej..

No cóż.. czasami chce mi się spać.. ale... i tak nie na wszystko starcza czasu... może poukładania.. bo na razie znów jesteśmy o jednym samochodzie... mężowy na warsztacie.... skrzynia biegów, rozrusznik i inne takie tam..

Nosz kuźwa... musi u niego wszystko grać jak talala... zaraz po mężowym samochodzie pod lupę pójdzie mój.. coś za słabo chłodzi mi ta klima.. nabicie, odgrzybienie, wiatraki pójdą pod lupę.. no i całe przeglądy oleje, filtry, regulacje gazu... i takie tam...

Właśnie wróciłam od znajomej... jesienią Emil może wziąć udział w turnusie rehabilitacyjnym.. dość dobry... niestety cena jedyne 3500zł za tydzień... nosz skąd biorą się te sumy.. z drugiej strony dobre kosztuje...

Muszę to przemyśleć...

Arnika, wklejam u Ciebie i myślę, że też się pod petycją chętnie podpiszesz :)

http://www.petycjeonline.com/sam_mioci_dzieci_nie_nakarmimy

Ta petycja to apel opiekunów osób niepełnosprawnych, którzy piszą do przewodniczącego UE z prośbą o wsparcie w zmaganiach o poprawę warunków życia osób niepełnosprawnych w Polsce.

Ell... to fakt... my rodzice dostajemy aż 153zł zasiłku pielęgnacyjnego ( ja się pytam na co aż tyle kasy..?) i aż 520zł za to , że rezygnujemy z zatrudnienia...

Nie wiem jak inne mamy.. ale ja bym o stokroć nieraz wolała pójść do pracy i o wiele wyższą kwotę być zdrowsza psychicznie, bardziej dowartościowana, często lepiej ubrana czy uczesana...

Oczywiście petycję podpisałam i linka wysłałam do innych rodziców...

Właśnie pisałam wyżej... jeden tygodniowy turnus 3500zł... nooo szkoda gadać....

Natknęłam się też o karty i płatności kartami w Biedronkach.... ja petycję podpisałam.. http://www.petycjeonline.com/obsuga_kart_w_biedronce a Wy co na to?

Mnie już odesłano bez zakupów, bo brakło mi gotówki, albo zapomniałam portfela...

Ell... to fakt... my rodzice dostajemy aż 153zł zasiłku pielęgnacyjnego ( ja się pytam na co aż tyle kasy..?) i aż 520zł za to , że rezygnujemy z zatrudnienia...

Nie wiem jak inne mamy.. ale ja bym o stokroć nieraz wolała pójść do pracy i o wiele wyższą kwotę być zdrowsza psychicznie, bardziej dowartościowana, często lepiej ubrana czy uczesana...

Oczywiście petycję podpisałam i linka wysłałam do innych rodziców...

Właśnie pisałam wyżej... jeden tygodniowy turnus 3500zł... nooo szkoda gadać....

Natknęłam się też o karty i płatności kartami w Biedronkach.... ja petycję podpisałam.. http://www.petycjeonline.com/obsuga_kart_w_biedronce a Wy co na to?

Mnie już odesłano bez zakupów, bo brakło mi gotówki, albo zapomniałam portfela...

No właśne, te 600zł jest jak upokarzająca jałmużna :(

A propos Biedronki - tam wcale nie jest tanio :) dyskonty bywają już droższe niż sieci hiperkmarketów ... http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,123734,11984564,Najtanszy_Koszyk__Badanie_cenowe_najtanszej_oferty.html

Właśnie wróciłam od znajomej... jesienią Emil może wziąć udział w turnusie rehabilitacyjnym.. dość dobry... niestety cena jedyne 3500zł za tydzień... nosz skąd biorą się te sumy.. z drugiej strony dobre kosztuje...

Muszę to przemyśleć...

Arni, jesli ten turnus dobry i rzeczywiscie skutkuje progresem, to trzeba pasa zacisnac i jechac. Gorzej, gdy za ciezkie pieniadze kupuje sie bezwartosciowe g ... no ;) Strata kasy, czasu i zero efektow :( Jesli natomiast turnus jest intensywny, wprowadza nowatorskie i skuteczne terapie, ktore mozna potem kontynuowac w domu, to trzeba skorzystac! :yes:

No i coz ... czasy opiekunczego panstwa dawno minely (o ile kiedykolwiek byly), wiec nie ma rady tylko samemu trzeba na wielu poligonach zasuwac :( Taka karma :( I przykre to bardzo ....

Mysle, ze jestes bardzo dzielna. Dajesz ze wszystkim rade na piatke z plusem, a i optymizm Cie nie opuszcza :hug:

Nawet nie staram sie sobie wyobrazic, jak czasami musi byc Ci trudno radzic sobie z tym wszystkim i z ta cala rezygnacja z zycia zawodowego :(

Sciskam mocniutko :hug:

Anuku dzięki :)

Ell wiem, ze nie jest już tanio.. ale mam pod ręką, parking i kupię podstawowy chleb, bułki i mleko, napoje, oraz coś jeszcze... Na markety trzeba mieć więcej czasu...

Ja jakoś nie mogę się przestawić na jednotygodniowe zakupy... zawsze czegoś mi zabraknie, zawsze coś muszę kupić...

Ambercia.. chyba dobry.. muszę popytać co i jak i jakie terapie... Namiar mam od koleżanki a ona na g...o nie jeździ...

Tylko raz byłam na turnusie za jedyna 5500zł kilka lat temu i wróciłam wściekła jak nie wiem... teraz mam oczy szeroko otwarte....

No i jak tu nie zasuwać na kilku płaszczyznach... nooo jak?????????? z 1% to nawet nie mam co już marzyć, Emil jest za duży i za ładny... Wygląda super...

I niech tak pozostanie...

Trzeba brać się znowu za zarabianie, a nie przeżycie...

Wiesz Ambercia.. zaczęłam znowu na siłkę chodzić... będę już troszkę grzeczna... ;)

Czekam na świadectwo syna... ciekawe jakie będzie...

Dziś dał mi do podpisu zgodę... że będzie brał udział w kółku ogrodniczym ( powiedział wszystkim paniom, że on będzie kosił trawę i nic więcej;) ) oraz zapisał się do "kółka" piłkarskiego...

Nooo już to widzę, ile będzie miał zajęć w przyszłym roku... 2 kółka, i prywatne godziny po lekcjach codziennie + oczywiście lekcje w szkole...

Ale w/g mnie brak zajęcia i nuda jest o wiele gorsze...

Arni, mysle ze to bardzo dobrze, iz w szalonym i pelnym zajec dniu znajdziesz chwile dla siebie :-) Dobra kondycja, to nie tylko lepsze samopoczucie i wyglad, ale rowniez lepsze predyspozycje fizyczne i psychiczne aby to zycie jakos ogarnac :yes: Mocno trzymam wiec kciuki :-)

BTW no pewnie, ze nuda jest najgorsza! Jesli Dzieciak ma checi i zapal, to tylko Go wspierac, dopingowac i zachecac :-) Nie mniej u dzieci wszystko jest taaakie zmienne ... po wakacjach kazdemu moze sie odmiec i zmienic ;) Dziwne, ze juz teraz nauczycielki oczekiwaly deklaracji :cool:

Mhk a gdzie chcesz i za ile, oraz jaki termin no i jakie warunki ?????

Bazę i wiedzę gdzie i za ile mamy sporą... nawet gdzie dobrze i tanio, a przede wszystkim świrze zjeść..

Napisz coś więcej...

Ambercia... zmienia się oj zmienia dzieciakom...

Właśnie wróciłam z ogrodu.. ale się narobiłam...

Mhk a gdzie chcesz i za ile, oraz jaki termin no i jakie warunki ?????

Bazę i wiedzę gdzie i za ile mamy sporą... nawet gdzie dobrze i tanio, a przede wszystkim świrze zjeść..

Napisz coś więcej...

Ambercia... zmienia się oj zmienia dzieciakom...

Właśnie wróciłam z ogrodu.. ale się narobiłam...

Arni najlepiej od 02 lipca - na tydzien planujemy a ze my zawsze na wariata jedziemy wiec w tym roku tez - warunki jak dla nas wystarczy przyczepa kempinogowa, myslelismy tez o namiotach, ale nie mamy :( arni ma byc tanio - wygod wielkich nie potzrebujemy - byle z dala od ludzi i zgielku - i w miare blisko do morza nie chce zadnego nadmorskiego kurortu - jakbys dala jakis namiar bylabym wdzieczna