Arnika 21.05.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Już mam Pozwolenie na budowę Już się uprawomocnia Czy te świstki aż tyle muszą odleżeć??? (pytanie retoryczne) Z początkiem czerwca zaczynamy zabawę z budowaniem Mogę powiedzieć, że na tym etapie jestem zadowolona :P Ciekawe co będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.05.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Arnika ale jak kupie fronty od brw to zaplace jak za zloto, dlastego szukam zwyklej hurtowni akcesorii meblowych Zwykła hurtownia ma zwykłe fronty. Zwykłe i tanie rzeczy drożej kosztują i na krócej wystarczą. Podam przykład: my robiliśmy remont kuchni w listopadzie, koleżanka zrobiła w czerwcu następnego roku, dała zwykłe fronty, ze zwykłej hurtowni, i w zwykłym salonie kuchennym. Mnie się nie robiło nic złego, jej po jakimś czasie przy piecu zaczęła odchodzić folia z boków drzwiczek. U mnie nic złego nadal się nie robiło. Po dopiero jakieś 3 latach troszkę zaczęło odchodzić, ale nic nie było widać... Kuchnie zamawiałam u stolarza na... targu, ale z dobrych frontów + plastikowe okleiny.. wiedziałam, że wszystkie salony meblowe mają te same paździerzowe boki i inne dodatki, tylko trzeba zapłacić za miejsce w sklepie. Jedno co teraz bym zrobiła , to kazała sobie przywieźć meble z montażem, bo jak coś schuśtają to widać jak powieszą szafki. Ja spaliłam się, i zadzwoniłam do przedstawiciela BRW z Kalwarii i przysłał mi na drugi dzień jak potrzebowałam wymienić fronty. Koleżanka jeszcze jak miała kuchnię na gwarancji chciała ja reklamować i już nie było firmy, która jej robiła kuchnię, nie mówiąc, że nie wiedziała od jakiego producenta były fronty. Może warto troszkę więcej zapłacić za fronty i w razie czego móc domówić. Ale zorientuj się czy one są aż takie drogie? Ja teraz poszłabym e kierunku frontów z litego drewna... podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Arnika na pewno nie bede zamawiac w BRW. Szukam oszczednosci. Zwykla hurtownia meblarska ma drzwiczki od producentow ktorzy robia na caly kraj, nie jest to sklecone w garazu. Wszystkie firmy kuchenne zamawiaja gotowe fronty.A BRW nie jest oznaka wysokogatunkowych mebli wiec rownie dobrze i one sie moga rozklejac, moze akurat kolezanka miala pecha. Jakby sie cos dzialo wymienie fronty za pare lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.05.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Masz racje.Miałam na myśli zwykłą hurtownie i zwykłe fronty to takie klepane w garażu...A BRW wcale nie wszystkie mają dobre, niektóre modele są też wątpliwej jakości.Powodzenia w szukaniu i kupowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 22.05.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Arniko, gratuluję otrzymania pozwolenia i strasznie zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ty tez szybko dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.05.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ja też gratuluję pozwolenia...jeszcze chwila i koparkowi w swych pięknych maszynach moga działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Malka ja już ich umawiam... tylko oni nie wiedzą jeszcze gdzie będą kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 I jeszcze pana z teodolitem.... i płotek... i... dużo iiiiiii A mojego męża nie będzie jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.05.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mówiłam Ci kiedyś, że mój slubny tez miała zapał.....przez pierwszy tydzień, potem mu przeszło i ciągne ten bajzel sama...daję radę , to i Ty dasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Tak... ale Ty masz Tatę i p. Janka... A ja jestem sama...Nawet dzisiaj M jest w Zakopcu.. po niedzieli, kto wie czy nie w poniedziałek pojedzie nad morze, a w poniedziałek przyjeżdżają nas przewozić )dobrze że wynajęłam firmę przeprowadzkową i 2 chłopa do noszenia ma być, podobno wprawieni w przeprowadzkach). Jutro sami niepotrzebne rzeczy do garażu znajomego... a w poniedziałek meble i resztę zabawek na nowe mieszkanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 28.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Jako iż w dzienniku cisza, mniemam, że instalujesz sie w nowym mieszkaniu.Wracaj szybko, bo ciekawa jestem jaki jest stan zaawansowania prac na Twojej pięknej budowie. A przede wszystkim głowa do góry kobieto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.05.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Tak... ale Ty masz Tatę i p. Janka... A ja jestem sama... Nawet dzisiaj M jest w Zakopcu.. po niedzieli, kto wie czy nie w poniedziałek pojedzie nad morze, a w poniedziałek przyjeżdżają nas przewozić )dobrze że wynajęłam firmę przeprowadzkową i 2 chłopa do noszenia ma być, podobno wprawieni w przeprowadzkach). Jutro sami niepotrzebne rzeczy do garażu znajomego... a w poniedziałek meble i resztę zabawek na nowe mieszkanie... no ale chyba nie planujesz własnymi rencami kopać fundamentu i pustaków murować tez bedziesz miała jakiegoś swojego pana Janka, a ojciec ...cóż, chłop robotny, ale jego wizje mnie czasami porażają Tak jak kierbuda - w dekoratora wnętrz mi się chłop zabawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witajcie... Nie mam neta Szok, nie mam z nikim kontaktu... Zaczynamy 15.06 2009r!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę raczej budować sama.... Przy rozpakowywaniu też byłam sama... Mąż w pracy... tak sprytnie sobie wymyślił Ale piszcie coś to co parę dni przeczytam Pozdrawiam Wszystkich Arnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.06.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 ale doopa z tym netem...a ja myślałam,że to chwilowe zabieganie Trzymaj się kobiałko, dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.06.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam Wszystkich Wpadłam na chwilę do koleżanki i korzystam z neta... A u mnie się troszkę dzieje.... !5.06.2009r. ROZPOCZĘCIE BUDOWY Przyjechali majstry... 7.30 przyjechały deski 7.45 Przyjechali geodeci.... i wytyczyli dom i ławice... 12.45 Przyzjechl koparkowy.....zrobil wielki wykop... Od rana byli majstry... zbijali blaty.... Wieczorem skonczyli wykop pod lawice... !6.06 09 Rano przyjechala stal.... zaczeli krecic strzemiona... 18.06.2009 Zbrojenie zakonczone.... Przyjechaly gruchy i zalano lawice.... Majstry spisali sie na medal.... (znowu mi net nie pisze polskich znakow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.06.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Mam dużo zdjęć, tylko korzystam nie ze swojego kompa i neta Może innym razem.... Ale jestem z majstrów jak na razie bardzo zadowolona Nie obyło się bez zabiegania... Miałam lać beton w piątek, ale majstry tak szybko młotkami pozbijali blaty na ławice i stal poskręcali, że na wariata załatwiałam niemożliwe załatwienie pompy na 30 metrów i 3 dużych gruszek.... W sumie na ławy wyszło mi 26m3 betonu.... Zaczeli lać o 17.00 Pompa ,, putzmajster" przyjechała o 16.45... porozkładała sie... przyjechali z gruszkami... zaczęli lać.... i zalali... Teraz to ja idę na działkę lać wodą po ławicach. Nie odbyło się też bez kłopotów... Nie miałam prądu, ale wylatałam.... i założyli w środę.... Nie miałam wody... założyli licznik i .... nie ma w nowym wodociągu wody... więc postawiłam całe wodociągi na nogi ... i w czwartek w nie oddanym nowym wodociągu popłynęła woda... specjalnie o moją budowę... Nie wiecie jak ja sie cieszę... Jutro tj. Poniedziałek 22.06.2009 sprowadzam 1000 bloczków, cement, plastyfikatory i piach i zaczynają murować bloczki... mam nadzieję , że szybko.... 4.07.2009 majstry może będą już murować ściany???? Kończę relację, bo idę polać ławice.... Malka Wpadnij do mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Arnika ciesze sie, ze wszytsko leci bez wiekszych zgrzytow Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 20.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Arniko co u ciebie słychać? Napisz o swoich postępach na budowie. Nie poddawaj się smutkom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Jesu jak się cieszę, że budowa pnie sie w góre. Kurna napisałabyś cos nowego, bo mnie z ciekawości skręca. Wpadnę, kochana, wpadnę, tylko musze się ogarnąć troche, teraz mam kursy komenda-prokuratura-prawnik-US, niedługo mi czasowy meldunek dadzą. wygrzebie się , zadzwonię i się dogadamy, ok ? Trzymaj się kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts