Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia masz racje... za to, to i tak...

Ale bez ekskjuzów... będę machać od jesieni jak ogarnę szkołę, wrócę z wojaży to i będę machać... będzie więcej czasu..

Teraz to mam naprawdę sporo do połapania... Więc i głowy nie zawracam, nie mam wymówek, ale normalnie doba jak dla mnie jest za krótka... a żeby ją wydłużyć wstaję o godzinę lub nawet dwie wcześniej...

"Kto rano wstaje, ten jest....." NIEWYSPANY :lol:

no co Ty? Chyba nie wierzysz, ze jesienia czasu bedzie wiecej ;) Pomysl: krotsze dni, szaro i buro za oknem, niskie cisnienie, jazdy w te i we w te z Mlodym, o innych zajeciach nie wspominajac. A teraz lajcik :p Pogoda cudna, luzik od rana, Mlody w domu, Malz na wojazach, kuchnia zamknieta :lol2: Nie obijaja sie tylko ruszaj z aktywnoscia :mad:

Natomiast co do wczesniejszego wstawania to masz racje! W czesci wydluzenia doby rzecz jasna :lol2: Przed 6.00 jest jeszcze calkiem chlodno, psy mam wybiegane, rozdzialiki kolejnej ksiazki sie czytaja ;), potem sniadanko, silownia, albo basen i do pracy :p W przyszlym tygodniu walcze z kolejnym egzaminem :sick::yes: Na sama mysle, ze jak zdam to jak psu buda, impreza mi sie nalezy, usmiecham sie szeroko :lol2::lol2::lol2: Sie doczekac nie moge, bo przy nauce, pracy i innych obowiazkach zyje niczym towrzyska ascetka i eremita :mad:

Sciskam mocno :hug:

Nooo i niby masz racje i nie....

Męża nie ma w domu to i moje obowiązki i jego są na mojej głowie.... Emil w domu to i muszę z nim być, bez mamy w domu sam nie zostanie.... a na siłownię jemu wstęp wzbroniony, szczególnie na tą wyłącznie dla kobiet.

Teraz to i jeszcze jeden z programów mężowych jest na mojej głowie....

No i niby są wakacje, ale ja mam jazd więcej niż w roku szkolnym....

Celowo napisałam, że dopiero jesienią, bo we wrześniu bieganie za... za wszystkim, choć moje dziecko ma już wszystkie podręczniki i zeszyty naszykowane jakby miało jutro pójść do V klasy... A tak... dziecię w szkole, mama na siłkę... a jak dnia braknie to można i wieczorkiem podskoczyć jak tato w domku będzie.. Robiłam to już tak i było dobrze.... nawet mróz -25 mi nie przeszkadzał....;)

Będzie dobrze....:)

Sama jestem ciekawa, czy od jesieni, zwłaszcza zimą, uda mi się chociaż utrzymać dotychczasowy spadek wagi.

Może być trudno...

o nie! :no: Musisz tylko znalezc w sobie wlasciwa motywacje :yes: Zdrowotna, lepszego samopoczucia, zdecydowanie lepszego wygladu (szczuplejsze cialo, zawsze wydaje sie mlodsze i bardziej fit), fajniejszych ciuchow i latwiej dostepnych, bo w kazdym sklepie z normalna rozmiarowka zawsze mozna cos wybrac :yes: A poza tym mysle, ze Ty juz nie bedziesz musiala "spadac" z wagi tylko ja utrzymac! :-)

Arni, trzymam Cie za slowo! W sumie nie znasz dnia ani godziny jak z kontrola przyjade :p:lol2:

markoto, swietnie, ze wspomnialas o plytkach! I jak sie z nimi cwiczy? Ktore masz? Wykorzystujesz jakies przyrzady, czy tylko sila wlasnych miesni?

Ambercia... może w podświadomości była w mojej rozmirówce pełna garderoba ciuchów.. i jakbym spadła jeszcze... to trzeba by było wszystko od najmniejszego drobiazgu kupić na nowo...

I wiesz... że na kontrolę czekam ;) :lol:

Markotka... ja nie mam tych płytek... Malcia miała na penie.. ale zgrać czy coś tam nie może.. a ja nie mam bladego pojęcia które wybrać...

Aaa i właśnie weszłam do domu...

Byłam u teściowej i ustawiałam jej maila, Skype i takie tam... uśmiałam się z niej aż mnie boki bolą...

Pytam czy założyli jej Wi-Fi.. a ona oczy robi i pyta mnie co to jest Fi Fi??????

Potem poklikałam.. i tłumaczę krok po kroku jak wejść na Skype, który obrazek kliknąć, którą zakładkę, jaki adres... no a ona do mnie.. poczekaj, poczekaj nie tak szybko... ja sobie zapiszę jak przepis na ciasto...

Kilku innych fragmentów nie pamiętam.. ale co rusz parskałam śmiechem...

To jej założyłam Mozillę... i każę szukać czegoś w sieci co ją interesuje... Mówię .. kliknij np o różach... ale to mnie nie interesuje... no to co chcesz w takim razie.... ale teraz nie mam pojęcia co ja chcę... Jak zaczęła wpisywać np. Szczawnica... to ja zdążyłam zrobić sobie kawy i wypić ją...

Nooo a ja tylko chciałam wytłumaczyć .. co i jak.. jak wejść w przeglądarkę, jak zapisać, jak poszukać... A... i już za nic nie wprowadzałam polskich znaków i dużych liter.. to byłby już kosmos....

Nooo koniec świata z tymi dziadkami...

markoto, swietnie, ze wspomnialas o plytkach! I jak sie z nimi cwiczy? Ktore masz? Wykorzystujesz jakies przyrzady, czy tylko sila wlasnych miesni?

Cwiczy mi sie swietnie. Zaczynalam od Jilian Michaels tak na poczatek coby sie troche przygotowac a potem robilam IW to takie cwiczenia kondycyjno - wytrzymalosciowe, Super sprawa, pot sie leje ciurkiem-cwiczenia bez przyrzadow. Teraz robie CE to juz trening silowy z przyrzadami. Mam hantle skrecane 2x10kg, tasme, dzis dokupilam pilke , mam tez takie tasmy z uchwytami. Po zakonczeniu tego planuje jakas hybryde czyli aeroby z treningiem obowodowym :) Mysle tez o PX90 ale na to jestem jeszcze za cienki Bolek :D

Edytowane przez markoto

markoto, ooo to fajnie ze Ci sie spodobalo! Mysle, ze niezla forme nabralas, a o nowych ksztaltach to nawet wspominac nie bede, bo pewnie juz dwa razy garderobe na duuuuzo mniejsza wymienilas! I super! :yes: Baaardzo popieram i podziwiam! Niedlugo szczupli albo o normalnej wadze beda w mniejszosci. Mamy podobno juz 46% grubasow :sick: Jakis koszmar :(

Arni, moja sp. Babcia (majac 89 lat) pisala wszystkie pisma na komputerze, laczyla sie ze mna przez Skype, sluchala youtube, czytala literature piekna, recenzje sztuk i wystaw na ktore nie mogla juz dotrzec osobiscie, a emerycki budzet liczyla w Exelu. Moja Mama (mniej niz 60 na karku) biegle posluguje sie wszelakimi zawilosciami komputerowymi, aplikacjami i internetem. Do tego dochodza anglojezyczne fora i caly worek znajomych rozsianych po calym swiecie! Mozna! Wystarczy starszym od nas stworzyc warunki, pokazac, oswoic! Dobra robote dzisiaj zrobilas :-) Internet to ogromne okno na swiat, nowe mozliwosci, nowe wiadomosci i cala masa nowych znajomych :yes: Mysle, ze swietnie sie spisalas :-)

Markotka kupowałaś czy z netu ściągałaś... ?

Ja nie mogę ściągnąć.. net u mnie słabo hula:(

Ambercia... nooo dobra robota... ale przy tej robocie jakieś zioło muszę wziąć:D:lol2:....

Znaczy melisę....

Dlatego ja nie zostałam nauczycielem;)

A teraz właśnie oskubałam moje dwa krzaczki czarnej porzeczki.. kiedyś wyszły mi 4 słoiczki teraz nie mam pojęcia ile będzie.. na razie na indukcję postawiłam... ale tak z 4 litry będzie...

Trzeba będzie dokupić jeszcze owocków...

Arni, u mnie w te klocki najlepszy jest moj TZ :lol2: Cierpliwe tlumaczyl, pokazywal, instalowal! Tak dobrze, ze teraz mam spokoj. Moja Mama wszystko sama sobie reinstaluje, konfiguruje i ustawia. Fakt ... ostatnio PC-tablet srubokretem ustawiala, wiec troche nie bardzo ale ma dostac nowy sprzet do testowania i znowu na dlugo bedzie spokoj :p Mam nadzieje, ze zmiesci sie Jej do torebki i bedac na spacerz czy kawie zawsze bedzie online :p Normalnie jak z dziecmi ... jak z dziecmi :lol2:

Wiola Jilian jest na Youtube 30 days shred i banish fat boost metabolism, ja cwiczylam tez mel b - fajne sa - te do ogladniecia na tube a I. to niestety nie ma, u nas plytki sa niedostepne. Ale insanity to faktycznie cwiczenia dla pomylonych :D w ciagu 45-60 minut spala sie do 400 kcal :) Edytowane przez markoto