Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

No i tak pomiędzy jednym wpisem a czytaniem drugiego oberwałam 2 krzaczki czarnej porzeczki, potem umyłam, nastawiłam do gotowania z cukrem.. pogotowały się i zawekowałam...

Takim sposobem wyszło mi 13 słoiczków po dżemie i majonezie + 4 zrobione z tydzień temu :wiggle:

Musze jeszcze dokupić troszkę i zrobię sobie naleweczkę z czarnej porzeczki, potem wiśniową, pigwową... itd

Obym tylko w jakiś alkoholizm nie wpadła...

Lubię słodziutkie naleweczki i nie za mocne, cobym mogła od biurka wstać;)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak juz o naleweczkach jest mowa, to nastawilismy nasza pierwsza wisniowa :p Mam nadzieje, ze w zdrowiu dojrzeje do zimy ;) Bedzie pewnie wtedy wiele do swietowania, wiec sie nie zmarnuje :D

BTW ostatnio drylowalismy 3 kg wisni :lol2: Bylo cudnie! Biala kuchnia w kropki, my w kropki, a siersci cale w soku :lol2::lol2::lol2: I to nawet nie przez drylowanie, bo w zamknietej drylownicy, ale jakos tak domowa wojna na pestki okazala sie wiele kuszaca :lol2:

Wpadłam o 18.30 do ogródka.. skosiłam trawnik , troszkę oplewiłam, pozbierałam chwasty... biegałam z prędkością światła...

Nie powiem troszkę się narobiłam...

Zostało jeszcze plewienie, ale już nie aż tak dużo... Ufff chyba odgruzuję ogród...

Na jednej rabacie to taczka chwastów... masakra... ale tam ani maty ani kory nie mam.. za to z posadzonych roślin zrobił mi się busz...

I jak tak plewiłam to sobie uświadomiłąm, że jak wrócę z wojaży to w ogrodzie będzie busz... trawnik po kolana, chwasty po pas... i przyjedziecie Wy.. no i jak ja będę wyglądać, jak u Ciebie wsio wymuskane...?

:lol2:

Dobre...

Zacznę chyba dzisiaj :)

A tak z Tur de Pologne... mamy jeszcze nasze miasta przejezdne.. ale będziemy nieźle odcięci od świata... Już są szarfy, już stoją bramki... ojjjj będzie wszystko po blokowane...

Ale Miejsce startu już stoi i czeka na wyścig :)

u mnie to samo.....

w ubiegłym roku jakoś bez wielkiego bólu się obeszło, ale dziś A juz się wkurzał bo nie ma jak do klienta dojechać, a mama nie pojedzie na rehabilitację bo komunikacja zamiera o 14.....

no cóż jeden dzień w roku jakoś damy radę :)

Ja młodego na ostatni dzień półkolonii zawiozłam spokojnie jeszcze.. ale już były wstążki, zapory poustawiane...

Ale starszaka muszę do pracy odwieźć samochodem, bo nijak się nie dostanie autobusami...

Damy radę...

Młode się tylko cieszy bo biegnie kibicować :)

Siedzę i lookam o lapki... w przyszłym tyg muszę nabyć...

1) http://www.komputronik.pl/product/160049/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Asus_X53SD_SX211V_6_GB.html

2) http://www.komputronik.pl/product/160050/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Asus_X53SD_SX211V_8_GB.html

3) http://www.komputronik.pl/product/149838/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Asus_X53SK_SX080_8_GB.html

TARcia i Ania.. spójrzcie :)

To co przeglądałam w lutym to jest, ale za podobną cenę mam nowsze...