Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Pewnie, że wolałabym Mercedesa.. ale jak nie mam na mercedesa tooo mam inne jeździdło;)

To samo jest z kostką... Liderzy mają dobre produkty.., czasami robię tez buble..., ale mniejsze manufaktury też dobre produkty robią.. też muszą starac się... A niestety muszę zaoszczędzić ciut kasy...

Różnica pomiędzy Libetem, a KostBetem wyszła u mnie 5-6000 zł..

To jest baaaaardzo dużo dla mnie...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No bo ja mam taras od południa do zachodu.. nic nie osłonięty... i powiem, że mam dość słońca... potrzebny jest cień....

mam tak samo :(

moja propozycja rabaty pod domem przy tarasie jest następująca: od lewej bergeniex3, żurawkix 5, rozplenica japońskax1, pod ścianą misjant chiński 'Flamingo', przed nim kosodrzewinax2

viola1.jpg

Fajna propozycja, ale nie bardzo lubię miskanty.. czy one się rozrastają? chyba tak. .... dwa, że jesteśmy uczuleni na trawy.. choć wkoło u mnie las i chwasty.. Można by było dać coś innego niż miskanty?

Ale się dziś już narobiłam.. no niby nic, a rąk i pleców nie czuję...

Ogoliłam trawkę przed siatką i przy rowie, wkurzona zadzwoniłam do UM żeby skosili przy , w i za rowem.. obiecali prace na poniedziałek...

Wzięłam środek na dwuliścienne Fernando i żelazo , wypsikałam cały trawnik...

Poszedł w ruch też randap przy opaskach, bo chwasty zarastają je...

Już nie mam siły...

Wiolka, pisałaś,że kupisz trawki i będziesz je rozsadzać, więc ...

masz ci los, to rozplenica też odpada :bash:

miskanty rosną,ale nie tak szybko..to zalezy od odmiany.

Pomyślę jeszcze ...

zamiast rozplenicy - budleja dawida'blue chip" lub inna niska odmiana

zamiast miskantów - może hortensję lime light..,

Edytowane przez Alunek

Nie wszystkie miskanty u nas zakwitają. Rozrasta się rozłogami tylko Miskant cukrowy. Z innych tra ekspansywna jest piękna Imperata Cylindrica Red Baron.

Jest w czym wybierać nawet dla alergików :yes:

ja właśnie rozsypałam resztę grysu na rabatkę,ale troszkę sipi więc uciekłam do domciu,wcześniej nie miałam kiedy a chciałam to skończyć:)

powiem wam,że byłam dziś z córką na zakupach,zrobiłyśmy sobie taki babski dzień,od poniedziałku zaczyna sie szkoła ( czwarta klasa) a ona już tak ze wszystkiego wyrosła że szok,trzeba było kupić galowe ubranie,buty itp.,ale dzień bardzo udany,najpierw sklepy,później obiadek na mieście:)

dzieci tak szybko rosną...a jeszcze nie tak dawno woziłam ją w wózku,a teraz juz taka panna.