Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

A no bo Ty delektowałaś się tarasem....

Ale nie ten Kapias z pięknym ogrodem i herbaciarnią/kawiarenką (byłam tam w zeszłym tygodniu..).... jego brat u mnie na szkółkę i handluje wszystkim...

Wiec wpadłam i przegląd zrobiłam...

A miałam tylko pooglądać...

Noo to hoduj te truskawkowe :):wiggle:

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadulka .. a wiesz, że dają.... też niedawno się o tym dowiedziałam...

Moja sąsiadka.. taka babcia chyba co kwartał ma z pół worka plastików.. ona ma stojak.. ja samych plastików mam 3-4 worki miesięcznie.. wkurza mnie to strasznie jak śmieci w garażu mi się walają...

No i poszłam do firmy i zapytałam... no i są.. ale dowiozą jak będą mieli na stanie, bo chwilowo brakło...

I dowiedziałam się jeszcze, że jak mam tych worków kilka.. czy nawet jeden to mogę segregowane śmieci do nich dowieźć.. wówczas nie będą mi zalegało tyle worów w garażu...

No to fajnie :)

Zastanawiałam się nad pojemnikami do segregacji żeby mieć w spiżarce.. takie plastikowe z podnoszoną klapką, które można sztampować..

Ale śmieci mieć w spiżarce.. nieee.. zostanę przy garażu...

TARcia. jak się odrobisz to zobaczysz. jak nie to też będę musiała lekcje odrobić...

U nas taki dają gratis.. tylko tej kratki nie ma na dole.. ale za to gratis;)

Ojjj przydał by się ten gaz.. oj przydał..

Dom ocieplony, osuszony, to teraz kosmicznych rachunków by już nie było...

Nie wydałabym więcej niż na węgiel. no może ciut.. ale... Czysto i bezobsługowy...

ja płace prawie 15złm3 ( z kanalizacją)

u nas sprawdza straż miejska

jestem ciekawa jak to rozwiążą,żeby było sprawiedliwie to każdy posiadacz domu powinien płacić ( a wiem ze tak nie jest)nawet nie wszyscy moi sąsiedzi maja umowy....no zobaczymy...

Zmykam ,muszę podrzucić córcie na party do koleżanki:)

Kurka jeszcze nie bylam w tym Kapiasie :)

Co wy macie do gazu???

U nas tez daja stojaki, ale mysmy kupili zanim nam dali :)

Arni czym ty scinasz swojego psiaka?? a ten z herbaciarnia to pudelko :)

Tarcia u nas pewnie wygra przetarg ten co da wiecej w kopercie niestety :( mam tez nadzieje ze o mnie tez myslisz rozmnazajac rozchodniki :p

Edytowane przez markoto

Kurka jeszcze nie bylam w tym Kapiasie :)

Ten jest w moim mieście koło zajezdni.. , ale ma tylko krzoki i byliny i iglaki.. sporo ma...

Co wy macie do gazu???

Ja nic.. ale, ze nie mam na mojej ulicy to mam węgiel.. a chciałabym gaz...

U nas tez daja stojaki, ale mysmy kupili zanim nam dali :)

Arni czym ty scinasz swojego psiaka?? a ten z herbaciarnia to pudelko :)

Inkę ścinam.. a jakże... :yes:

Ten z herbaciarnią/czy kawiarnią to też Kapias, tylko tyle, że w Gocz.... ach

Tarcia u nas pewnie wygra przetarg ten co da wiecej w kopercie niestety :( mam tez nadzieje ze o mnie tez myslisz rozmnazajac rozchodniki :p

Idę zapytać sąsiadów o ten gaz... ;)

A u nas "miasto" daje cztery worki na segregację śmieci za darmo, i za darmo tez odbierają (plastik, metal,szkło,papier) jeden worek 120 litrowy na miesiąc :) Mozna dokupic worki jak się ma więcej np plastików :)

Wiola, trzymam kciuki za gaz , naprawde fajna sprawa :)

U minie dają worków tyle ile zużywamy.. np zapełnię 4 żółte worki plastikiem to dostanę 4 zółte puste na plastik... Jak braknie mi worków to podjadę do firmy i dostanę...

Tak samo z papierem, niebezpiecznymi, szkłem , szmatami i już nie pamiętam..

Co miesiąc zabierają szkło, papier i plastik, co kwartał coś tam i raz na pół roku coś tam..

Przeszliśmy do 3 sąsiadów.. jeden z nowego domu się zastanowi.. przemyśli.. jest w sumie najbardziej na.. chhhh nie wiem... ale chyba jest dla niego "nieopłacalny" gaz .. a czasami przez uliczkę nie można przejechać bo nic nie widać.. Masakra.. :sick:

Druga sąsiadka.. przemyśli, ale jest bardziej na tak... choć kasy mało...

3 sąsiadka nie decyduje, bo mąż, który jest nieobecny, ona się gazem nie zajmuje, ale za to mąż w gazowni pracuje.. ;) Jest za, bo mają dzierżawę butli, ale by z niej zrezygnowali...

Noo to jesteśmy optymistycznie nastawieni na zakładanie gazu przez sąsiadów niż 2-3 lata temu jak ich pytaliśmy...

Czyli może pójdzie ku dobremu... Może za 2-3 lata będziemy mieć gaz, wówczas wymiana kotłów i takie tam... spora inwestycja nam się by szykowała...

Zobacz jak to jest,u mnie gaz można załatwic bez problemu,ale chyba tylko trzech sąsiadów ma ,inni nie chcieli.

kurcze ja nawet worki musze kupić,nie jest to jakaś duża suma (2,50 szt) w innych miastach maja darmowe,dlatego jakoś nie wierze że z tymi przetargami ktoś się nami przejmie,no ale i tak co postanowia to trzeba będzie zaakceptować...

Wiesz.. wydaje mi się, ze zakład ma więcej kasy z odzysku i segregacji niż te 2,5zł...

Przynajmniej mamy gratis i może w ten sposób jest mniej śmieci w lasach...

Oby świadomość ludzi była spora.. oby...

Widzę nie raz, jak firma odbierająca śmieci sprząta pobocza i nieużytki oraz laski z śmieci , które ludzie wyrzucają, bo teren niczyj..

Masakra...

Może choć w ten sposób jest mniej śmieci bo odbierają gratis i worki nie kosztują...