Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u mnie worki 8 zł czarny a żółty 6 zł i mało osób wystawia. A od nowego roku ma byc podobno 10 zł od osoby na m-c doliczane do podatku.

Tez bym chciała gaz, ale u nas to nie realne chyba, że własna butla na działce, a to już za duże koszty. Teraz za sam węgiel drzewo i miał wydajemy więcej niż ten gaz by kosztował o komforcie nie wspominając. A palenie w piecu przeważnie należy do mnie bo męża nie ma więcej niż jest.

Na pewno Kapias???

http://www.pudelko.com.pl/ogrody_japonskie/ogrod_japonski_pisarzowice

U nas odbieraja papier, plastiki, szklo i metale za darmo raz w miesiacu. Daja worki, ile sie wystawi tyle sie dostanie z powrotem.

Arnika ale czym ja obcinasz??? masz jakas maszynke??

Edytowane przez markoto

Nie Pudełko, tylko Kapias http://www.kapias.pl/

Tak, mam profesjonalną maszynkę, inne sprzęty też;)

Daila... u nas pali głównie mąż, czasami i ja.. ale od jakiegoś czasu część obowiązków palenia cedujemy na starszaka.. chce mieć ciepło w pokoju, chce ciepła wodę to wiaderko/dwa bez problemu przyniesie, a i jak pali papierosa to i rozpali w piecu... Staram się jak najrzadziej to robić, skoro aż 3 facetów w domu..

Co innego jak ich nie ma w domu..

A gazu to my zawsze chcieliśmy, ale gazownia jakoś się nie kwapiła nam go podciągnąć.. mają przestrzeń 300-400m do pociągnięcia.. trochę dużo jak na 1 dom.. jak na więcej to i zaczynało by im się opłacać...

No to tez pisałam.. że muszę lekcje odrobić z tym gazem....

Ale zapytać sąsiadów zapytałam...

Jak będzie nas więcej to w/g mnie lepiej.

U nas nie ma i nie będzie więcej działek, więc dla gazowni nie jest to opłacalne, bo teren "nie rozwojowy"...

Kurcze.. lecę bo mam za kilka min serwis z turbolotem...

Markocia - teraz mi to mowisz o tych rozchodnikach????? jakie chcesz?

Jakie ci zbywaja :D ja mam ten rochodnik okazaly, kamczacki i ktorys z tych bordowych ale nie wiem ktory :( dzis wrzuce fotke to pewnie rozpoznasz :)

Edytowane przez markoto

zaden mi nie zbywa ale moge odszczepkowac i zrobic sadzonki. z czerwonych mam clouda walkera, matrone, strawberry plus inne, ktore sa jeszcze tak male, ze szczepki nawet nie da sie zrobic. no i zielonolistne z roznymi kolorami kwiatow.

mam na mysli zbywaja jakies odszczepki :D

ja mam ten

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_9607.jpg

ktory mi sie juz rozsial jakos w 3 miejscach :D wszystkie inne przyjme z mila checia