wu 18.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 przerosło to moją wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Arnika jak nie Ty to kto? wyluzuj. Ty sobie spokojnie rób swoje a my Cię będziemy strzec P.S. to raczej ostatni moment kiedy można się decydować na miejsce kominka. i tak w końcu kiedyś ta decyzja musi zapaść rura przy podłodze kolanko i rura w pionie. jak im nie spasuje to sobie podkują i zrobią żeby było dobrze. jedyne na co musisz uważać to żeby kolanko nie wypadło pod nóżką wkładu Wiesz co to może ja teraz nie będę tej dziury robić.... bo nie wiem jak ten kominek ustawić, czy prosto na salon, czy w rogu... I jak później z tymi kolankami i rurami.... A tak wykują sobie dziurę taką jak ma być bezpośrednio do wysokości kominka.... W nosie już to mam , bo bym ogłupiała na dobre... Już mam dość przez tą hydraulikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A ja ci powiem, że ta nierdzewka to są 3 kegi po piwie to już lepiej się robi Dlatego patent Jerzego bardzo mi się spodobał i dlatego się na niego zdecydowałam..... Tym bardziej, że bufor robiony jest z bardzo grubej stali, jest wielki i nie będę musiała się martwić o grzanie co chwilę w piecu... a latem to co kilka dni trzeba będzie przepalić, żeby mieć ciepłą wodę a nie codziennie.... docelowo solary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 nio Arniko widziałaś u mnie taką pomarańczową rurę w salonie Nie rury nie widziałam, ale okna nisko miałaś i woda wlatywała na piętrze przez dziurę pod oknem... I nic więcej nie pamiętam oprócz pralni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Arnika ja mam dobry patent pod kominek. jedziesz do składu i nabywasz bloczki suporexu i układasz jak styropian nie używaj na podłogówke siatki tylko zbrojenie rozproszone. do garażu też się nadaje choć oczywiście można i siatke. no i koniecznie przypilnuj wykonawców żeby dodali plastyfikator Zwykły ten suporex, czy ytong? I jaka grubość i na jakiej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.02.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Arniczko jak okna nisko coś 12-14 cm nad ziemią to nisko a woda wlatywała bo dziura była niezamurowana no i spadek balkonu w drugą stronę mam no toś dół przespała czy co zobacz tutaj tą rurę idealnie widać szukałam foty coby w środku była ze ścianami ale nie znalazłam dziura wejściowa jest w fundamentach rura idzie w zasypce fundamentów i wyłazi w chudziaku http://foto1.m.onet.pl/_m/b7cf12cff686506d6d7d316ff42d4955,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No i taras duży z przodu widziałam i .... może jeszcze troszkę.... Ale Ty masz ten kominek w środku domu zaplanowany, a ja w samym rogu, więc jak się teraz nie przebiję to mogę za jakiś czas, jak będę robić kominek.... Bo inaczej to macie racje jak doprowadzić powietrze do kominka... a ja będę go miała w rogu... Więc kamień z serca mi spadł. Przypomnijcie sobie gdzie siedziałyśmy u mnie... przy kozie podłączonej do komina kominkowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.02.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Arniko pamiętam wylot tylko nie wiem czy to nie powinno być w wylewce schowane ja siętam nie spierałam bo mój murarz przy okazji był fachowcem od robienia komminków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A jakie ma to znaczenie czy od podłogi, czy na wysokości 100cm będzie dziura w murze doprowadzająca powietrze do kominka? Chyba żadnego.... tak myślę, a ja mam ścianę za kominkiem.... wiec gdzie wykuję to będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.02.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 suporex czy ytong jeden czort. chodziło mi o jakikolwiek beton komórkowy. grubosc najlatwiej na wysokość styro ale może być i wiecej i mniej. byleby nie wystawało więcej niż 2cm ponad styropian. tam gdzie ytong tam rura. nie wymiguj sie od niej bo zrobisz sobie kuku. kto ci sie bedzie przekuwał przez podlogówke w późniejszym etapie? no chyba że kominek będzie stał na bank przy ścianie zewnętrznej. wtedy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.02.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 U mnie już nie ma innej opcji tylko przy ścianie zewnętrznej i to nawet dwóch... Bo komin jest w rogu pokoju.... a kominek postawią jako narożny, albo na wprost... ale zawsze przy ścianie zewnętrznejPrzypomnij sobie komin ..... Stał w rogu salonu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 dzień dobry Arnika jak tam wieści z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.02.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 właśnie? żyjesz jakoś? dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 pisala ze od rana walczy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.02.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Markociu ty jesteś tutejsza alfa i omega... nie wiesz - przypadkiem rzecz jasna - skąd mylandka ma swój stół... właśnie siedze na jej dzienniku i się dziwie, że krzesła zobaczyłam a stołu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.02.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 chyba z Voxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.02.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 proponuje zadac pytanie u Mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.02.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 widzę Nituś że temat stołu stał się u Ciebie gorący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja zbieram na ten od Efi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 marta Ty najpierw przyjedź wypić kawę a potem dopiero się napal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts