Arnika 12.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Dzięki... I tak roboty tej szczególnie oficjalnej i tej załatwiającej mam jakbym nie była vice.. ale przewodniczący na osiedlu mieszka i może podejść w każdej chwili z pieczątką do szkoły i papiery podpisać... ale nic nie powie oficjalnie na żadnym spotkaniu, na akademii słowa nie wykrztusisz z niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Robie powidla sliwkowe i nutelle sliwkowa, a dzis moze w mus jablkowy pojde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 To powodzenia... Ja się za to nie biorę nawet... nawet nie wspomnę mężowi.. chłopcy lubią powidła, ale te ze sklepu muszą im wystarczyć... Ja dziś już wstawiłam żeberka w kapuście.. ale w piekarniku.. nie wiem co z tego wyjdzie, bo nigdy nie robiłam, ale na garnek i mieszanie, nie mam czasu... Może będzie zjadliwe... Markotka jak młody w szkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Mlody ok ale widze, ze nie daje rady wyrobic normy szlaczkow na lekcji i potem to meczy w domu. Wczoraj mial 2,5 strony zalegle, mowil ze tylko jedno dziecko zrobilo te 3 strony ale tak po lebkach. A on "kocha" szlaczki, wczoraj pol dnia robilam z nimi lekcje. Mloda jak ma cos napisac , jakas wypowiedz na temat to jeczy steka placze a ja sie denerwuje, bo ta zamiast sie skupic cos wymodzic( ja to potem jej poprawie oczywiscie) to czas traci . Wczoraj o 21 sobie przypomniala, ze jeszcze miala 2 zadania z ang. :bash:Juz mam dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Matkotka.... powinnam Cie pocieszyć, że będzie lepiej, ale wiem już z doświadczenia, że materiału będzie coraz więcej, na razie tylko szlaczki, potem literki i słowa, zdania... a pani poleci z materiałem.. rodzice będą musieli nauczyć sami swoje dzieci w domu... Bożesz... ta nasza edukacja.... Miałaś już zebranie? Może wyraź swoją opinię i obawy na tym zebraniu, porozmawiaj z nauczycielem i nauczycielem pomocniczym.. po co ona tam jest?????? Młody wczoraj kończył lekcje o 16.00 , mąż go przywiózł, zaraz po tym ja wyjechałam na zebranie RR.. wróciłam wieczorem... Młode siedzi filmy ogląda... Pytam lekcje odrobione.. taaaaaaaaakkk... No dobra pokaż tornister... -Niechętnie przyniósł.. A tam przyroda, matematyka do odrabiania... W polskim błąd na błędzie... Przerażona byłam...... Odrobiłam też koło 21 z nim lekcje, zjebke dostał szanowny małżonek... wczoraj akurat nie miał prywatnych lekcji z panią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 .....Juz mam dosc jeszcze tylko tyle czasu ile ciut przenoszona ciąża;) i będą ...... WAKACJE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Arni toz ja wiem ze bedzie coraz wiecej do roboty ale kurka 3 strony szlaczkow to jest przesada, nie dosc ze dziecku sie to znudzi to ile takie dziecko jest w stanie sie skupic na takim nudnym zadaniu. Ale szlaczki sie koncza, beda literki ciekawe co gorsze Nie mielismy jeszcze zebrania. Jamles ales mnie pocieszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzięki Lesiu - takiego podniesienia na duchu potrzebowałam Wiola, nie strasz Marty Ty widziałaś najnowszą podstawę programową ? Te szlaczki to oni będą dłubać cały pierwszy semestr.... Nie ma co gonić, bo cały materiał I klasy to jeden semestr z poprzedniej podstawy - ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Oj nie beda dlubac tak dlugo bo szlaczki sie juz koncza teraz beda jechac literki No bo nowa jest dostosowana do tego, ze 6 latki sa juz w szkole mimo, ze ich nie ma U nas w szkole byl jeden 6 latek w 1 klasie i zostal na 2 rok bo sobie nie dawal rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ja pierdziuuuu... tylko tyle powiem.... tzn.. dzieci teraz w szkole szlaczków się uczą... to niby po co jest zerówka??????? ja się pytam...Markotka.. a młody do zerówki chodził i coś się tam uczył, czy tylko przebywał, tak jak mój, bo nauczycielki sobie nie dawały rady z edukacją czegokolwiek i był w zerówce na poziomie 4-5 latków max.. jak zobaczyłam co się dzieje, to przeniosłam go do szkoły akurat do I kl a nawet nie potrafił kredki czy ołówka trzymać. nauczycielki uczyły go wszystkiego od podstaw. dobrze wówczas zrobiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.09.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Marta, to oni będą dwa semestry stukać literki ? Bo na koniec roku mają umieć napisac proste zdanie : Ala ma kota.... serio a z tym zostaniem na drugi rok, to zartujesz , prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nie zartuje niestety dziecko chyba nie przeszlo etapu zerowki Byl w zerowce, przerabial jakies ksiazki, ja tez z nim meczylam szlaczki , literki ale ciagle motoryka mała jest jego pieta achillesowa. A ty Wiola to nie wiesz ze teraz jest tak, ze w zerowce nie moga uczyc literek, tego ma sie uczyc w szkole, normalnie sa tajne komplety. Musze przegladnac ksiazki co oni tam planuja robic, bo tempo pisania szlaczkow jest takie ze chyba ksiazki beda pisac pod koniec roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 a nie mam pojęcia co teraz i jak jest.. Emil chyba szedł innym programem.. W zerówce wówczas uczono czytać, pisać i cyferek.. coś jak w pierwszej klasie..., a że On nie potrafił to robił z 4-5 latków.. jak dyrektorka przedszkola chciała go zostawić jeszcze rok w przedszkolu.. to ja się jej zapytałam co on będzie robił już jako 7 latek w tym przedszkolu jaki program, czego się będzie uczył, w jakiej grupie dzieci.. no i zaczęły się schody.. , bo na siłę chcieli go zostawić w tym przedszkolu... miał mieć książkę dla.. uwaga .. dla 5 latków w grupie 25-30 dzieciaków.. dziecko z wszelkimi orzeczeniami... No to się wkurzyłam i zapisałam, po wielkich burzach mózgu, kilku wizytach w różnych szkołach, Emila do tej do której chodzi.. Bo gdyby poszedł do masówki.. to by dzieci tym, że piszą, znają literki, składają wyrazy, sylabizują lub nawet czytają dobrze .., -zjadły by go..... W tej co jest szkole uczył się pisać po śladzie, literek.., szlaczków, trzymać poprawnie ołówek itd... poszedł ciut do przodu.. w II klasie masakra.. uczył się wszystkiego od nowa.. druga klasa wydłużony okres edukacji, bo nie było mowy o dalszej klasie, trzecia też w 2 lata realizowana... Ale w czwartej już dawał sobie radę... Teraz piąta.. zobaczymy co nam przyniesie.. ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Marta.. z tego co ja pamiętam szlaczki Twojego Młodego nie były takie złe.. i nawet powiem , że mojego Emila nie by6ły i nie są takie fajne jak Patryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.09.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dobrze pamiętasz Arni Ja gdy patrze,jak moje młode pisze, to się zastanawiam czy nauczyciele maja certyfikat grafologów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Wczoraj jak wzięłam zeszyt młodego i czytałam, to nie wiedziałam co on nabazgrał.. za nic nie mogłam odczytać, baaa z taaakimi bykami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.09.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A mówiłam Ci co wymysliła nasza neurolożka ??? Co by pisał na kompie, nawet podręczniki do bezwzrokowego pisania poleciła Młody szybko podłapał pomysła, ale mamusia wredna powiedziała veto i dalej pisze w zeszyciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Szlaczki mu ida jako tako ale musi to robic powoli i dlatego nie zdazy zrobic tyle co inne dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.09.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Na szczęście nikt juz ocen "za zeszyt" nie stawia, wiec przemęczycie się rok oceniania szlaczków, a potem juz z górki bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.09.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Taaa nie stawia.. U starszego jeszcze w ubiegłym roku w technikum stawiali.. u młodego jak się nie mylę też... Albo przynajmniej sprawdzali zeszyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts