Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Ja zawożę młode do szkoły, więc w praktyce, to ten plecak musi tylko zanieść do klasy i po lekcjach do świetlicy. Ale i tak juz mu się zdarzyło, że ciężar go przeważył i poleciał ze schodów :bash:

Tarcia, nie ma opcji z zostawianiem części rzeczy., mimo,ze u nas są szafki -ale prace domowe trzeba odrabiać więc książki potrzebne sa w domu.

No chyba,ze kupować dwa komplety podręczników, jedne do szkoły, drugi do domu.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U Mi w szkole podstawowej po naszych interwencjach w szkole były drugie podreczniki, które dawała szkoła (zakupione ze składek komitetu rodzicielskiego) Mi idzie nowa podstawą programową i musiały to byc niestety nowe , ale udalo sie to załatwić :) A generalnie w 90 % dzieci były dowozone pzrez rodziców samochodami :yes:

moja siostra nauczycielka tez sie na to zzyma i wkurza, bo to jakby nie patrzec destabilizuje prace nauczyciela, co za matoly na gorze siedza. chyba czas samemu wystartowac ale nie chce sie zeswinic co jest nieuniknione patrzac na rzadzacych ;) wiec raczej odpuszcze

Jejku to juz polityka powoli wchodzi na forum, co ja słyszę ??????????

kiedys to uczniowie sobie przekazywali podreczniki z poprzednich lat, one lezaly zawsze w klasie i na lekcjach sie rozdawalo, tylko cwiczenia do domu. ja pierdziele system edukacji zszedl na psy, smiem twierdzic ze za "moich czasow" uczono lepiej, wiecej i madrzej.

Z tym się absolutnie na 1000% zgadzam. Mi np w drugiej klasie liceum bo w takiej by był gdyby nie bylo gimnazjum, nie zna stolic państw, co mnie okropnie bulwersuje, ale dlaczego nie zna, bo tego nie wymagają :( Ja ma hopla na tym punkcie, przynajmniej stolice europejskie :yes:

o045.gif

Cieszmy się lepiej, że nie mamy jeszcze takiego systemu, o jakim piszą w sąsiednim wątku:

(...)BTW ostatnio ogladalam program na CNBC o edukacji dzieci w Chinach ... trzy lata i juz czytaja, pisza i licza. Dodatkowo zaczynaja grac na jednym instrumencie i wybieraja dyscypline sportowa w ktorej chca sie rozwijac(...)

Swoją drogą ciekawe jak ciężki tornisterek nosiłby trzylatek w PL :rolleyes:

k080.gif ... e055.gif ... k015.gif

http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/s010.gif

s010.gif

Edytowane przez Yeti

TARcia nie da się zostawiać podręczników i ćwiczeniówek w szkole...

Dziewczyny napisały , ze odrabianie lekcji...

Ale to jeszcze jest jeden problem.. gdzie mieli by je zostawiać, jak niestety nie mają szatni, a co dopiero szafek w których by mogli zostawiać swoje rzeczy...

Masakra...

I jeszcze jedno.. Emil nie potrafi i nie rozumie tych trudnych podręczników...

I jak ma się uczyć, skoro niejednokrotnie nauczycielka nie wie o co kaman?

Więc ja się pytam co za geniusze piszą podręczniki... a gdzie są podręczniki dla uczni z "S-ką" Nie ma takich podręczników wcale...

O programach nie wspomnę i o ciągłych zmianach podręczników.. ciągle kupuję nowe, a stare wyrzucam...

Ot.. bogate społeczeństwo...

Witam miłe panie.

Właśnie weszłam do domu i co...kawa i laptop hehe!

Moja córka ma juz plecak do reklamacji,wczoraj jak wychodziła do szkoły chciałam jej kaptur poprawić i co widzę?...szelki naderwane z plecaka...masakra dwa tygodnie szkoły,plecak żeby nie było ,nie byle jaki,muszę odszukać paragon...

Kawał dobry,moja koleżanka mi powiedziała że jak nas zobaczyła przy tym stoliku,to wiedziała że szybko nie skończymy :rotfl:

To fakt za krótko...stanowczo...ale co zrobić czas ograniczony;)

I do tego dwie gaduły się spotkały :rotfl:

Ja własnie wyszorowałam fugi w kuchni,zmieniłam dekoracje okienne,jutro umyje okna,zmienie pościel.

Ciesze się że mu się podobał prezent:rolleyes:

P.S.jak się prezentują akcesoria łazienkowe?

kupiłaś ten stojak na ręczniki?