Arctica 02.10.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 No lasów też ci u nich dostatek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wiola, swojskie jadło więcej kosztuje, bo w sklepach w mięsie i kiełbasie 0d 50 do 70% wody jest, a przeciez woda prawie nie kosztuje A propos księży chodzenia czy nie chodzenia do Kościoła to się trochę z Toba nie zgadzam, co ma postepowanie księdza z nasza wiarą, my nie chodzimy do koscioła dla księdza tylko dla Boskiego i z nim rozmawiamy, a nie z księdzem. Ksiądz tez człowiek, aniołem nie jest i ma prawo do błędów, my tez je popełniamy. Nie chcę bronic księży, absolutnie chce raczej przedstawić filozofię wiary, bo albo ktos wierzy, albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Ja mówię o dziczyźnie z lasu przez myśliwych odstrzeloną, a nie hodowaną... mamy kilku znajomych myśliwych i czasami mamy możliwość kupienia jakiegoś mięska... Nawet dziki które w kukurydzę wchodzą nie są już dobre.. te z lasu na ziółkach i korzonkach są dobre... Tylko tyle, że ja przygotować nie potrafię... czasami wyjdzie mi coś dobrego, czasami spitolę... Emi.. wiara to jedno... księża to drugie.. Kiedyś na Oazie mądry ksiądz mówił, że bóg jest wszędzie.. i tego się trzymajmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Bardzo lubię moment.. kiedy na placu mogę zarządzać 2 ekipami... Tak jest teraz... są panowie kostkowi i przyjechał pan od napędu... Pan od napędu spawa, majstruje, ja się do tego nie wtrącam... Panowie kostkowi wszystko wykorytowali, nasypali tłucznia, poziomy mają... jeżdżą taką ogromną maszyną co mi szkło w szafkach podskakuje... Jest dobrze.. Coraz bardziej mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a zdjęcia poglądowe będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Babeczki te co maja pania do sprzatania ile placicie za sprzatanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Wychodzi na to, ze albo nas bierze sks, albo dorośliśmy do zdrowego żywienia... Tylko tyle, że te zdrowsze nie wiedziec czemu kostuje 2-3 razy drożej.. i co do mięsa bez chemii to kup dziczyznę.. w lesie nikt nie da zwierzątkowi przyspieszaczy i chemii... Zdrowsze kosztuje więcej, bo plony zdrowszego są 2-3 razy mniejsze (bez nawozów jakos nie chcą rosnąć tak intensywnie), poza tym są plewione ręcznie lub mechanicznie, co jest duuuużo droższe niż plewienie chemiczne, czyli oprysk na chwasty. Tak to już jest na tym świecie, że jakość musi swoje kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Babeczki te co maja pania do sprzatania ile placicie za sprzatanie ?? 15 zl za godzinę , ale ja nie mam pani regularnie, dzwonię jak nie moge sie wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 02.10.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chciałabym być panią od sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chciałabym być panią od sprzątania A ja zdecydowanie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.10.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Podczytuję z boczku ale teraz postanowiłam podpytac bo ten temet mnie interesuje ;)Ile godzin zajmuje Twojej pani sposprzątanie domu? bo rozumiem, ze to jest wszystko bez okien zapewne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 02.10.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A ja zdecydowanie nie A mi chodziło raczej o to ile zarabia za godzinę. Dla mnie to dużo, ale każdy inaczej to przelicza. Choć ja kocham sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Aukcja dla Stefka i Damiana - zajrzyjcie, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Podczytuję z boczku ale teraz postanowiłam podpytac bo ten temet mnie interesuje ;)Ile godzin zajmuje Twojej pani sposprzątanie domu? bo rozumiem, ze to jest wszystko bez okien zapewne.. A mam odpowiedzieć jak dom jest posprzatany czy jak jest totalny syf???????? Więc jak jest posprzatany i chodzi o odkurzenie, wymycie podłóg, poglądowe umycie łazienek to zajmuje jej to 4 godziny, bo więcej i tak nie może bo idzie na druga szychtę. Myślę, z egdyby nie sprzatac zupełnie przez tydzień to pewno zajęłoby jej to 6 godzin, my mamy 220 m2 ale tak nigdy nie jest przy naszych 4 kotach i dużym piesku ja praktycznie codziennie na dole odkurzam lub przynajmniej zamiatam i na pewno co drugi dzien myję podłogę niekoniecznie calą, ale przynajmniej w kuchni i jadalni i wcale u na snie jest idealnie czysto Za okna płace też 15 zl za godzinę i na umycie okien pani potrzebuje 8 godzin po zimie 10, ale przemywam tez sama. generalnie sprzatam sama tylko w razie jakiejs awarii goście inne zajęcia przychodzi pani, bo ja to bym chciała, zeby taka pani jak przyjdzie wszystko dokładnie umyła, posprzatała, poukładała, a jeszcze na taka nie trafiłam, ciekawe jak one maja w swoim domu ??? Chociaz ,nie, raz jeden mąz mi załatwił taka panią od siebie z pracy, to było przed zeszłym Bożym Narodzeniem(mieliśmy mnóstwo gości) pani przyszła z córką i tak mi umyły okna i posprzatały w domu, ze nie miałam uwag, okien nigdy w życiu tak nie miałam umytych. Przyszły ze swoimi płynami, ściereczkami, ręcznikami i jak się wzięły za robotę to w dwa dni wszystko na glanc wyczyściły łacznie z wyjmowaniem i przemywaniem naszych porcelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 02.10.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 A tak w ogóle Alu to jak przychodzi taka pani to ma obowiązek przynosić całą chemię czy jakoś sobie to dolicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 02.10.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Chemia to generalnie mój wydatek, tylko raz mi sie zdarzyło, ze przyniosły swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 02.10.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dziękuję Ci za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Babeczki te co maja pania do sprzatania ile placicie za sprzatanie ?? Markotko ja mam kobitkę ,która przychodzi raz w tygodniu na osiem godzin ...płace jej 8zł na godzinę niezależnieod tego co robi..Jak trzeb ai zarosnę bardzo w ogrodzie t o i ogród zadba i okna umyje i samochód,prasowanie ...wszystko w jednej cenie...nie muszę się o nic martwić ,jak czegoś brakuje to zostawia mi kartkę z rozpiską co trzeba zakupić ...jestem bardzo z niej zadowolona ,szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak by moja chałupa wyglądała bez jej pomocy ,,nie dlatego ,że jakiś flejtuch jestem ,,tylko rytm pracy pozwala mi jedynie na ugotowanie obiadu...traktuję ją prawie jak rodzinę ,,od czasu do czasu dostaje jakiś prezencik dodatkowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dzieki dziewczyny to mi daje jakis poglad. Do tej pory sama dawalam rade ale od czasu kontuzji kregoslupowej mam problemy dlatego stwierdzilam ze moze czas znalezc kogos do pomocy zamiast jeczec 2 dni po sprzataniu, a ze nie jest to co lubie najbardziej tzn jeczec i sprzatac to chetnie przekaze chociaz sprzatanie w dobre rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Dzisiaj pada deszcz... Wczoraj panowie po 16.00 skończyli u mnie pracę, dziś ich nie będzie bo i kostka nie dojedzie... bo nie wjedzie do nas dłużyca... musi przyjechać mały samochód z przyczepą... to dopiero jutro dojedzie. Dziś panowie też by niewiele zrobili, bo pada deszcz... Wklejam kilka zdjęć poglądowych... Widok z biura, jeszcze panowie ubijają... To już dzisiejsze zdjęcia... Tutaj pod oknem zaraz przy wejściu postawię ławkę/stoliczek i krzesełka.. tutaj jest cień... Zamiast klombiku będą donice... Widok na front.. przy bramie pojawił się napęd... i działa... Teraz będę miała takie kółeczko na froncie do obsadzenia... Na środku posadzę może buka szczepionego na pniu w formie pendula.. i co do okola to nie mam pojęcia... Czy dobry będzie ten buk? Takiego gościa miałam ze dwa dni temu w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts