Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tarcia a ile metrow2 ma Wasz domek???? i czym jak grubo go ocieplaliście ?????

No tak wczoraj u Was była piekna pogoda słoneczko świeciło to tez domek ogrzany :)

No i jak macie reku to okien pewno nie otwieracie????? U nas cała noc okna sa w sypialniach otwarte :yes:

ok.150m2 ale zaizolowany dobrze, tak posadzki jak i sciany, co najwazniejsze dach (deskowanie,papa, ceramika) zaizolowany strop i szczyty po calosci welna 20cm, dosc dobre okna, reku, okna w salonie wschodnio-polnocne wiec zaden czad. za to u gory najwieksze przeszklenia od poludnia. ale wczoraj bylo u nas bardzo cieplo, caly dzien slonce, kolektory nagrzaly wode do 60st. wiec i dom sie nagrzal. ale na wszelki wypadek grzejniki mam w gotowosci w razie gwaltownych spadkow tempy.

mimo reku okna lubie otwierac, latem wylaczam na noc wentylacje i otwieram okna, bo tak wole :)

My mamy tez dobrze dom zaizolowany, niestety nie mamy reku, Teraz dopiero mąż coś mówi , ze szkoda, ale jak mówiłam jak sie budowaliśmy to płakał, ze za duzo pieniedzy :( Okna mamy trzyszybowe i nie ma tam mostków bo sprawdzaliśmy, po prostu nasz dom jest słabo ogrzewany przez słońce i stad ta róznica temperatur, tak myślę. Za to w upały mamy przyjemny chłód w domu :) U nas tez dzisiaj bardzo ciepło nie grzeję i jest 21.5 stopnia :)

A ja wyszłam do ogrodu.. najpierw w dwóch polarach, później jeden zdjęłam... i nawet się zgrzałam...

Zrobiłam wreszcie rabatkę koło tarasu co to na nią śnieg spada...

Jest... żurawkowa... i kulkikowa, z matroną i baronem, ...

Chyba dosadzę jeszcze jednego rozchodnika... bo jakoś tak płasko....

DSC09808.JPG

DSC09824.JPG

Przyjechała kostka...

DSC09810.JPG

Panowie przyjadą jutro rano...

A nad wszystkim czuwała Inka... moja pomocnica...

DSC09819.JPG

U nas też zrobiło się w ciągu dnia cieplutko...

Inka pomagała mi dzielnie w ogródku.. za to nie nadawała się na salony i pościele, tylko do prania...

A skoro tyle było rozprawianie o praniu i strzyżeniu sierściuchów to ja wyprałam, wystrzygłam.. grzbietu nie goliłam.. ale to zrobię.. obiecuję sobie, ale nie mam takiego ostrza.. muszę nabyć...

Choć taka puchata też mi się podoba, ale obcięta na krótko jest praktyczna...