Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nie taką jak Lidzia, i taką jaką sprzedawałam na wykończenie domu, ale już coś lepszego niż mam teraz...

Chyba stanie na Skodzie Octavii benzynie 1,6 MPI 102-103 KM.. może nie ma super osiągnięć, na taką zwykłą stylistykę, dość skąpe ma wyposażenie, ale klimę ma, jest pojemna, bezpieczniejsza i mocniejsza niż mam teraz turbolota, pojedzie 180-190km/h, i będzie zagazowana, albo z gazem już od razu kupimy.

Na razie sprawdzam oferty, wypatruje oczy ale zakup odroczony bo kasy brak.

I powiem, ze ja bardzo nie lubię małych samochodów... mały to się jedynie mieści jak do fryzjera jadę i zawsze znajdę miejsce gdzie zaparkować...

Noo chyba, żeby się jeszcze coś zmieniło.. Podobają mi się focusy, ale.. one nie lubią gazu.. patrzyłam też za nimi...

Właśnie nie wiem... koleżanka ma diesla i jest bardzo zadowolona...

Pojemne jest.. a czy mułowate... ja mam 52KM a tu jest 100 .. zawsze można nową mapę wgrać i będzie śmigać w powietrzu, ale czy mi aż tak potrzebne takie śmiganie...?

Choć ja lubię poczuć wiatr we włosach...

Wiolcia jak byłam w domu to dawałam im jeść jak już nic innego to chociaż żurek z kiełbaską żeby się rozgrzali bo zimno było:( ale generalnie mam zasadę żeby jednak dokarmiać, jakąś kawkę dać bo owszem płacę za robotę ale to przecież ludzie są i jak tyrają 10 czy 11 godzin na dworze to coś ciepłego się przyda i jakaś kawka i coś słodkiego do niej, a zauważyłam że jakoś tacy jeszcze staranniejsi i dokładniejsi się robią jak się ich po ludzku potraktuje;)

Jest kilka silników i kilka mocy tych Octavii.. są i 80km i te są muły i są 1,4 122km i te chodzą super, ale za dużo mocy w małym silniczku... Bardzo sobie chwalą ludzie te Tour 1,6 100km... Mogły by mieć ciut ładniejszą stylistykę i ciut finezji na desce, ale za finezje się płaci, a ja chcę mieć większe auto , pojemne, tanie w obsłudze i naprawie, a finezja i praktyczność nie idzie w parze z okrojonym budżetem...

Wiolcia jak byłam w domu to dawałam im jeść jak już nic innego to chociaż żurek z kiełbaską żeby się rozgrzali bo zimno było:( ale generalnie mam zasadę żeby jednak dokarmiać, jakąś kawkę dać bo owszem płacę za robotę ale to przecież ludzie są i jak tyrają 10 czy 11 godzin na dworze to coś ciepłego się przyda i jakaś kawka i coś słodkiego do niej, a zauważyłam że jakoś tacy jeszcze staranniejsi i dokładniejsi się robią jak się ich po ludzku potraktuje;)

Mam dokładnie taką samą postawę jak Ty..

Kawka, kilka placków, czy zupa nie zrujnuje mnie...

Jak nie będę mogła nic ugotować to trudno.. mają ze sobą kanapki, ale dla mnie to właśnie są LUDZIE...

Wiem, nie umawiałam się z nimi na obiady, mniej nie zapłacę, ale naprawdę nie mogę jeść, jak może ktoś inny głodny obok mnie jest..

I jak sobie popatrzę na te tony betonu to aż mi się coś robi.. ja bym wysiadła...

Matra , Malka i Tarcia... noo skoda to taka uboga wersja mniejszego passata... ale wytrzymała.. nie mam pojęcia czy muł, czy nie... ale większe to to jest..

Drugiego takiego passata B6 z całym full wypasem jakim miałam nie będę miała już po raz drugi.. bo za drogie auto, a awaryjne, i nie warte tych pieniedzy...

No i niestety... moje serce mówi rad cruser, toyotę auris, meecedesa E klasse, jest kilka nissanów.. generalnie rynek zalany jest fajnymi samochodami... Ale do turbolota muszę dołożyć drugie tyle, kasy na razie brak, to i sama nie mam pojęcia w jakich szukać, takich które by było wytrzymałe na zagazowanie..

Jeszcze roomsterka wchodziła w grę, ale mnie nie bardzo, mężowi tak, berlingo i partner, i citroen C3 picasso.. ale ma silnik z mini morisa to grupa BMW i mąż mówi, że BMW tzn będziesz miał wydatki... to jakby już mi się odechciało..