Arnika 29.07.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam Wszystkich. Niestety obecna pogoda nie pozwoliła mi szybko skończyć stan zero. Właśnie dzisiaj zalaliśmy podbetonkę, czyli stan zero skończony. Winne są opady deszczu i brak dojazdu dla ciężkiego sprzętu i materiałów bud. Niestety droga dojazdowa się rozmywała, a droga przez moją ulicę jest tylko na 2,5-3,5 tony..... i ja musiałam sama to wszystko podoglądać, posprowadzać i dogadać się ze wszystkimi majstrami.Majstry co budują mi dom są OK znają się na budowlance, dobrze to robią i mogę ich jak na razie polecić , jestem zadowolona. Byłyby już może u mnie mury, gdyby nie te ulewy i deszcze.... z tego co wiem to na niejedną budowę nie da się podjechać i wiele osób też stoi z pracą. Na dzień dzisiejszy jak wspomniałam stan zero mam zamknięty, czyli fundamenty wymurowane, zaizolowane, ocieplone + folia kubełkowa, oraz zrobione odwodnienie, ale trochę długo ze względu na te deszcze Na piątek mam zamówione pustaki, piasek do murowania, na poniedziałek plastyfikatory, cement i folie do izolacji, oraz najważniejsze, że przychodzą majstry budować. I niech się mury pną do góry. Tylko żeby nie padało, bo znów nic nie dojedzie Pozdrawiam wszystkich, bo znowu korzystam z neta znajomych. Pojawię się znowu Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.08.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam Od poniedziałku mury pną się do góry Dom rośnie, ściany też. Majstrów mogę polecic. Nie mam nadal neta. Jak będę miec już swój to pokażę zdjęcia. Ale dom okazuje się b. duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.08.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam Od poniedziałku mury pną się do góry Dom rośnie, ściany też. Majstrów mogę polecic. Nie mam nadal neta. Jak będę miec już swój to pokażę zdjęcia. Ale dom okazuje się b. duży... a nie mówilam Fajnie, że wszystko ok, niechaj mury sie pną a na obiecana kawke wpadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.08.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich U mnie wszystko OK. Ściany nośne wymurowane, wieniec wylany, ściany szczytowy wymurowane Wszystko tak jak planowałam Za tydzień- dwa, majstry wchodzą z więżbą i potem dachówka Czyli na jesieni wykończeniówka.... mam taką nadzieję.... Ja nadal nie nam neta.... i chyba nie tak szybko będę miała... Zastanawiam się tylko nad jednym... czy można zaraz po wybudowaniu wchodzić z wykończeniem i zamykać budynek?... Są różne szkoły i nie wiadomo kogo słuchać... Ale skoro nie mam stropu lanego tylko lekki drewniany to może będę mogła już jechać z instalacją i tynkami? może więc na Święta w nowym domku?? Czas pokaże... Żeby tylko zdrowie dopisało to już będzie dobrze... bo ostatnio bardzo rozchorował się poważnie mój mąż... Pozdrawiam Wszystkich i już nie mogę się doczekać, kiedy będę biegać za drzwiami, oknami, parapetami... kuchnią i całymi innymi rzeczami.... Ale jest tego cała masa.... już się boję... ale będzie za to ciekawie Na szczęście dzieciaki już wracają do szkoły... Jak ja kocham szkołę... Do zobaczenia PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 30.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Widzę że musze wpaść do Będzina popatrzeć na to ekspresowe tempo budowy . No i zapraszam do mnie na kawę i oglądanie elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam wszystkich Mam neta Będę teraz pisała.... JerzyN... tempo prac powolne ze względu na lipcowe ulewy. Teraz we wtorek weszli z więźbą i najpierw wciągali belki stropowe... Jeszcze to potrwa do SSO, ... jeszcze troszkę... A widziałeś działkę przed budową i teraz już jej nie poznasz... Tylko proszę z gumowcami na działkę mam na razie błotko Do trawniczków i bordowych róż daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.10.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 kochana z picassy zdjęcia na forum wrzucić to lajcik Otwierasz picassę , klikasz na konkretna fotkę , potem na dole masz opcje wyświetl online - klikasz, potem kopiujesz adres obrazka i wklejasz na forum między [/img]. tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 No i próbowałam i nie wyszło....Może innym razem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Zdjęcia wklejone. Dach pokrywa się dachówką...Do SSO zostało już niewiele do skończenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.10.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Przyszłam z rewizytą a tu takie zmiany Dachówka się układa, ogrodzenie się robi a mężem się nie przejmuj, mój tez potrafi się ciągle po coś wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Ale na razie nie dzwoni...udałam blondynkę, i powiedziałam, że nie mam pojęcia jak robi się ogrodzenie:wink: Może uwierzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.10.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Lepiej żeby tak było, chyba że lubisz kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Nie kopać nie lubię i jestem kobietą... To zadanie dala mężczyzn...Ale zaczęło padać...Ciekawe kiedy wrócą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 10.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Byliśmy dzisiaj podziwiać włości Arniki. Chata po prostu "szał ciał i uprzęży". Tym bardziej dla nas i naszych skromnych 90m2. Muszę przyznać, że robota naprawdę imponująca i chyba nigdy jeszcze nie widziałam tak porządnie postawionych murów. Wyrazy uznania dla majstrów. I choć trzeba przyznać,że dzisiejsza pogoda nie była najlepsza na wizyty budowlane to Arnika przyjęła nas z uśmiechem. Co prawda po 1,5 godziny wszystkim nam latały zęby z zimna co trochę utrudniało spokojną konwersację lecz jakoś trudno nam było się pożegnać, bo przecież jeszcze tyle ciekawych kwestii było do obgadania. Muszę nawet przyznać, że Arnika przydusiła nas lekko w kwestii dziennika i zobowiązaliśmy się dzisiaj nad nim popracować, czego efekty niebawem. Arniko dzięki i pozdrawiamy serdecznie Kaczki3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam Kaczki Dziękuję za ciepłe słowa. A majstry pierwsza klasa... jak na razie jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, robią czysto, porządek jest na całym placu i w domu, zobaczymy jak skończą całość... Nie chwal dnia... I jak tam dziennik? Już czekam od paru godzin na niego.... Jestem non stop on line i go nie widzę. Daj znać. Pozdrawiam Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 11.10.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Wreszcie się udało. Na razie uzupełniliśmy zaległe wpisy. Teraz powinno już być na bieżąco. Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 No to prosimy zapodać więcej zdjęć...I więcej relacji..A co z tym wklejeniem projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 20.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Staramy się Strasznie Ci zazdroszczę zaawansowania prac. Z drugiej strony nie ma na co narzekać skoro tak późno zaczęliśmy.Pocieszam się trochę tym, że mamy malutki domek i powinno to wszystko dość sprawnie pójść. Chyba że mnie krew zaleje i wywalę "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.10.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj No i jakie wieści? Popytaj moich majstrów... ale wiem, że moją 2 budowę równocześnie z moją, kończą u mnie i muszą na tej drugiej zacząć działówki i dach, bo facet tez naciska. Więc wiem, że na pewno są zajęci... ale po molestować i popytać zawsze można. Majster ma dwie brygady i kilku chłopa, wiec możne by coś wykroił. Popytaj majstra. U mnie robi zawsze z projektem i bardzo sie go trzyma, nawet jak mu wczoraj mówiłam (przez tel.), żeby zrobił dłuższą ściankę o 10 cm, to dobrze że zajechałam na budowę, bo murowali zgodnie z projektem. A może zima już była i przyjdzie dłuuuuga jesień, piękna i słoneczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 22.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na szczęście krew mnie nie zalała i majstry dalej na budowie. Zresztą wszystko znajdziesz w dzienniku. No, ale Ty koleżanko to widzę szalejesz. Dach, ogrodzenie, schodki, instalacje... Obłęd. Podziwiam Cię, że jakoś to wszystko ogarniasz. Ja ledwo daję radę u siebie, gdzie na razie są tylko mury ale i tu co chwila pojawia się mnóstwo problemów. Do tego 20 miesięczna pannica wymagająca uwagi praktycznie 24h/dobę ( typ, który nawet śpiąc potrafi coś wykombinować ) i praca od 9-17. Ale co tam, jakoś przetrzymam. Pozdrawiam serdecznie i życzę by budowa dalej szła jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts