Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

:lol:

Witam Wszystkich.

Niestety obecna pogoda nie pozwoliła mi szybko skończyć stan zero. Właśnie dzisiaj zalaliśmy podbetonkę, czyli stan zero skończony. Winne są opady deszczu i brak dojazdu dla ciężkiego sprzętu i materiałów bud. Niestety droga dojazdowa się rozmywała, a droga przez moją ulicę jest tylko na 2,5-3,5 tony..... :x :x :evil: i ja musiałam sama to wszystko podoglądać, posprowadzać i dogadać się ze wszystkimi majstrami.Majstry co budują mi dom są OK znają się na budowlance, dobrze to robią i mogę ich jak na razie polecić :D , jestem zadowolona. Byłyby już może u mnie mury, gdyby nie te ulewy i deszcze.... z tego co wiem to na niejedną budowę nie da się podjechać i wiele osób też stoi z pracą.

Na dzień dzisiejszy jak wspomniałam stan zero mam zamknięty, czyli fundamenty wymurowane, zaizolowane, ocieplone + folia kubełkowa, oraz zrobione odwodnienie, ale trochę długo ze względu na te deszcze :cry: :cry: :cry: :cry:

Na piątek mam zamówione pustaki, piasek do murowania, na poniedziałek plastyfikatory, cement i folie do izolacji, oraz najważniejsze, że przychodzą majstry budować.

I niech się mury pną do góry. Tylko żeby nie padało, bo znów nic nie dojedzie

Pozdrawiam wszystkich, bo znowu korzystam z neta znajomych.

Pojawię się znowu :lol:

Arnika

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :D

Od poniedziałku mury pną się do góry :lol: :lol: :lol:

Dom rośnie, ściany też.

Majstrów mogę polecic.

Nie mam nadal neta.

Jak będę miec już swój to pokażę zdjęcia.

Ale dom okazuje się b. duży...

a nie mówilam :lol: :lol:

Fajnie, że wszystko ok, niechaj mury sie pną :D

a na obiecana kawke wpadne :D

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich :p

U mnie wszystko OK. Ściany nośne wymurowane, wieniec wylany, ściany szczytowy wymurowane :p

Wszystko tak jak planowałam :p

Za tydzień- dwa, majstry wchodzą z więżbą :lol: i potem dachówka :p

Czyli na jesieni wykończeniówka.... mam taką nadzieję.... :lol:

Ja nadal nie nam neta.... i chyba nie tak szybko będę miała... :cry:

Zastanawiam się tylko nad jednym... czy można zaraz po wybudowaniu wchodzić z wykończeniem i zamykać budynek?... Są różne szkoły i nie wiadomo kogo słuchać... Ale skoro nie mam stropu lanego tylko lekki drewniany to może będę mogła już jechać z instalacją i tynkami? może więc na Święta w nowym domku?? Czas pokaże... Żeby tylko zdrowie dopisało to już będzie dobrze... bo ostatnio bardzo rozchorował się poważnie mój mąż...

Pozdrawiam Wszystkich i już nie mogę się doczekać, kiedy będę biegać za drzwiami, oknami, parapetami... kuchnią i całymi innymi rzeczami....

Ale jest tego cała masa.... już się boję... ale będzie za to ciekawie :lol:

Na szczęście dzieciaki już wracają do szkoły... Jak ja kocham szkołę...

:D

Do zobaczenia PA :p

• 3 weeks później...

Witam wszystkich :D :D :D :D :D :D

Mam neta :D :D :D

Będę teraz pisała....

JerzyN... tempo prac powolne ze względu na lipcowe ulewy. Teraz we wtorek weszli z więźbą i najpierw wciągali belki stropowe... Jeszcze to potrwa do SSO, ... jeszcze troszkę...

A widziałeś działkę przed budową i teraz już jej nie poznasz... Tylko proszę z gumowcami na działkę :D :D mam na razie błotko :(

Do trawniczków i bordowych róż daleko....

• 3 weeks później...

kochana z picassy zdjęcia na forum wrzucić to lajcik

Otwierasz picassę , klikasz na konkretna fotkę , potem na dole masz opcje wyświetl online - klikasz, potem kopiujesz adres obrazka i wklejasz na forum między [/img].

tyle :D

Byliśmy dzisiaj podziwiać włości Arniki.

Chata po prostu "szał ciał i uprzęży". Tym bardziej dla nas i naszych skromnych 90m2.

Muszę przyznać, że robota naprawdę imponująca i chyba nigdy jeszcze nie widziałam tak porządnie postawionych murów. Wyrazy uznania dla majstrów.

I choć trzeba przyznać,że dzisiejsza pogoda nie była najlepsza na wizyty budowlane to Arnika przyjęła nas z uśmiechem. Co prawda po 1,5 godziny wszystkim nam latały zęby z zimna co trochę utrudniało spokojną konwersację lecz jakoś trudno nam było się pożegnać, bo przecież jeszcze tyle ciekawych kwestii było do obgadania.

Muszę nawet przyznać, że Arnika przydusiła nas lekko w kwestii dziennika :oops: i zobowiązaliśmy się dzisiaj nad nim popracować, czego efekty niebawem.

Arniko dzięki i pozdrawiamy serdecznie

Kaczki3 :D

Witam Kaczki

Dziękuję za ciepłe słowa.

A majstry pierwsza klasa... jak na razie jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, robią czysto, porządek jest na całym placu i w domu, zobaczymy jak skończą całość... Nie chwal dnia...

I jak tam dziennik?

Już czekam od paru godzin na niego....

Jestem non stop on line i go nie widzę. :wink:

Daj znać.

Pozdrawiam Arnika

• 2 weeks później...

Witaj

No i jakie wieści?

Popytaj moich majstrów... ale wiem, że moją 2 budowę równocześnie z moją, kończą u mnie i muszą na tej drugiej zacząć działówki i dach, bo facet tez naciska. Więc wiem, że na pewno są zajęci... ale po molestować i popytać zawsze można. Majster ma dwie brygady i kilku chłopa, wiec możne by coś wykroił. Popytaj majstra. U mnie robi zawsze z projektem i bardzo sie go trzyma, nawet jak mu wczoraj mówiłam (przez tel.), żeby zrobił dłuższą ściankę o 10 cm, to dobrze że zajechałam na budowę, bo murowali zgodnie z projektem.

A może zima już była i przyjdzie dłuuuuga jesień, piękna i słoneczna.

:wink: :wink: :wink:

Na szczęście krew mnie nie zalała i majstry dalej na budowie. Zresztą wszystko znajdziesz w dzienniku.

No, ale Ty koleżanko to widzę szalejesz. Dach, ogrodzenie, schodki, instalacje... Obłęd.

Podziwiam Cię, że jakoś to wszystko ogarniasz. Ja ledwo daję radę u siebie, gdzie na razie są tylko mury ale i tu co chwila pojawia się mnóstwo problemów. Do tego 20 miesięczna pannica wymagająca uwagi praktycznie 24h/dobę ( typ, który nawet śpiąc potrafi coś wykombinować :roll: ) i praca od 9-17. Ale co tam, jakoś przetrzymam.

Pozdrawiam serdecznie i życzę by budowa dalej szła jak burza