markoto 24.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 stare wygi z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Woda odmarzła..... Jedna łączka nie trzyma ... ta co dali ją wowociągowcy.... Rurki kończą się kłaść .... jutro może być koniec z wodą... i pozostanie rozkładanie styropianu.... Czyli myślę, że od soboty zaczynamy kłaść podłogówkę..... Mam nadzieję, że zdążymy.... Ania bałagan jak nie wiem.... Na jutro umówiłam się z p. architekt w domku... niech poogląda i powie czy dobrze czy coś poprawić.... Nie mam pojęcia jak rozwiązać zamknięcie jaskółki nad wejściowym daszkiem... Została wolna przestrzeń niczym niezabudowana... A chcę wiedzieć co i jak.... Markotka i Efilo Jak mam sprawdzić te 3%? Jakieś spadki są ale nie wiem ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A co by było gdyby nie uzyskać tych 3% spadku? Jakie konsekwencje będą ?Co się będzie działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 nie bedzie splywalo jak trzebaspadek 3% to na 100cm dlugosci 3 cm wysokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 No to muszę posprawdzać....A jak zabraknie? to co przerabiać czy podnosić ponad wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 wiadomo ze ma byc mniej wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 No to jutro linijka metr i do sprawdzenia odpływy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.02.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dobry wieczór mnie hydraulik powiedział że od kibelka spadek do pionu ma być 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Czyli co hydraulik to inny spadek... U nas mówił, że na metrze 1cm wystarczy.... I bądź tu mądry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam wiosennie Zaraz zmykam na budowę... Trzeba tylko młodego zaopatrzyć w jedzenie, co by mi chłopaczek z głodu nie umarł... Wczoraj ledwo wyjechałam z działki, telefon... Mamo przyjedź po mnie, bo mi się chce jeść.... Mężuś dał mu dychę i poszedł do sklepu..., a, że sklep daleko to z kilometr, to długo go nie było... I później narzekał, że trzeba tak daleko iść do sklepu.... Alleluja.... Nareszcie nie będzie latał po czipsy.... Dzisiaj zaprosiłam do domku moją panią architekt.... niech poogląda co i jak... niech zobaczy dom.... Musimy się zastanowić nad pewnymi rozwiązaniami... A i papierki trzeba zacząć zbierać.... W końcu będę się za niedługo przeprowadzać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.02.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Poczytalam wczoraj troche spadek robi sie 2-3% i tyle powinno byc, 1 % to za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No to będę miała problem w kuchni.... Tu nie będzie 3% spadku...Bo kilka razy ją przenosiłam i z tego powodu nie mamy odpływu zrobionego w kuchni...., Więc przeciągnęliśmy odpływ z kuchni do łazienki.... Jest daleko... ale zrobić kazałam rurą fi 75, żeby się nie zatkało nigdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 to jeszcze raz... ile macie styropianu że się spadek nie zmieści w styro 10?12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 chyba ma wiecej, obstawiam 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 chyba ma wiecej, obstawiam 15 si seniorita 2+5+8 no to ja nie wiem jak spadek nie wychodzi. chyba że pion jest w innej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 ale fakt że tak z pamieci (choć ciezko sie rozeznac bo w tym domu można sie zgubic ) to faktycznie łazienka jest spory kawałek od kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.02.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 dobry wieczór u mnie chyba jedyny spadek to w kibelku na dole trzeba poćwiczyć ale nie sądzę żeby sie nie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 chyba ma wiecej, obstawiam 15 si seniorita 2+5+8 no to ja nie wiem jak spadek nie wychodzi. chyba że pion jest w innej wsi efilo napisał: ale fakt że tak z pamieci (choć ciezko sie rozeznac bo w tym domu można sie zgubic ) to faktycznie łazienka jest spory kawałek od kuchni Tak mamy 15 cm styro.. W kolejności 5, 2, 8cm... I się pod styro nie zmieścił odpływ z kuchni... Wylewka zaleje ten odpływ... nie ma innej rady....Może będzie odrobinkę wychodzić ponad posadzkę, albo i nie.... ale jak co to tylko pod ścianą a tam będą meble.... Przez moje zmiany kuchnia jest tam gdzie powinna być a nie z widokiem na drogę.... Za to w salonie mam zaślepiony odpływ..... Mąż wyzywa mnie że wymyśliłam sobie 3 warstwy styropianu.... Za to mostków nie będzie, bo dajemy bardzo różnie i wychodzi dobrze... Ale co się mężuś naklnie na mnie to lepiej nie słuchać.... Ale za to ta plątanina rurek będzie lekko zgubiona pomiędzy dwu centymetrowym styro.... a 8cm... Wsypywałam już perlit w miejsca docinek styropianu... Bardzo mądre to było.... Pan hydraulik prawie skończył.... Zrobił wszystko w domu, a został mu tylko odpływ w garażu i wyjścia porozprowadzać na zewnątrz... Ale muszę się zastanowić co i jak dać, bo na razie nie mam pojęcia.... A chciałabym taki żeliwny zlew ogrodowy, żeby było gdzie ręce opłukać.... A na razie nie wiem w którym miejscu byłoby najbardziej optymalne..... Więc rozprowadzenie na zewnątrz za jakiś czas, a w garażu w przyszłym tygodniu i koniec z wodą.... I nie napisałam, że nigdzie nie leje się Poczekamy jeszcze do jutra.... Efilo, nie mów, że się i Ty zgubiłaś w domku u mnie Ale w tym tygodniu zgubiło się kilka osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Arnika pokaż jak sypałaś perlit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nie pokarzę...Ale śmiesznie, bo łopateczką do węgla.... Zabawa jak w piaskownicy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts