emiranda 27.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A uzywasz pompy do klimatyzacji latem???? czy nie masz takiej opcji, bo koszty mojej s. sa z klimatyzacja latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.10.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Nie nie mam takiej opcji ...przymierzamy się do tego ,ale z tego co nam instalator mówił trzeba by zakupić jeszcze jakieś ustrojstwo za 7,5 tys.Może kiedyś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Beata dzięki, wszystko poczytałam Coraz bardziej jesteśmy za.. tylko jaką wybrać.. no jaką... Bez rycia powietrze woda.. ale .. ponoć rachunki wyższe.. Jak ryć działkę.. no cóż.. może bym miała ładniejsza trawkę.. A przeryć poziomo czy pionowo... ??????? No i który model wybrać?????? Jest tyyyle firm, co jedna to lepsza.. i cena wyższa... TARcia też wybrała junkersa zamiast "V" bo tak samo grzeje a był połowę tańszy... Kurczak.. już chciałabym mieć to z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 OKi.. jak co to o której dzwonić... wiesz .. to i tak na razie takie tam gadanie.. Ale jak tylko byśmy mieli luźnych kilkanaście tysi już ją zakładamy... A co porabiasz? Byłaś z małym u fryzjera? nie mówiłaś nic, nie pisałaś..No i prosiłam o adres do krawcowej... Mała śmiga w kubraczku aż miło.. wcześniej nigdy nie ubierana.. teraz jak wychodzi na spacerek mówię do niej, choć Inusia ubierzemy kubraczek.. to tak się cieszy szybciorem ubiera aż miło... Za pierwszym razem jak ją ubierałam to denerwowała się i warczała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.10.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Z tym ryciem to jest tak ,że im większa działka i więcej przeryjesz tym ponoć pompa jest efektywniejsza...u nas jest 1800m rury.Ale jeżeli masz zbyt mały areał to zrób odwierty pionowe,trzeba jednak dodać 10tys. Teraz się tyle tego pojawiło na rynku ,ze rzeczywiście ciężko cokolwiek wybrać ,bo niby każda jest najlepsza według sprzedającego:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pisałam Marcie, ale nie wiem czy nie doczytała. czy co... To my flaszkę otworzymy w tą środę Kubraczek miałam po Pinkusiu, ale jest ciut za krótki, Pindża był ciut mniejszy.. on ważył 5,600, a ona 7 kg... Jak zgram zdjęcie to pokażę... No to miałaś znów zakochanego kundla w domu.. musiało to komicznie wyglądać jak psy się goniły.. niezły trójkącik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Noo lubi sanatorium, lubi.. i jak mu do twarzy w różowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ale Ty Arniko poważne decyzje pobudowlane podejmujesz... buziaczki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Amtla.. ale ja cały czas jeszcze buduję... Jeszcze troszkę do ukończenia mi zostało... A zmiany okazały się być konieczne... Kiedyś myśleliśmy o żółtej rurce.. ale jej nie ma i nie chce mi się już szarpać.. więc może PC była by dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.10.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 TARcia dzięki. Już mam.. Ty wiesz, że Inka jest ciut w klatce szersza ale na długość taka jak Kastuś... No i na łapach wyższa.. Ot takie dwa pędraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 jak sie ma to nam zwrócić po 20 latach to sie nam nie opłaca (producent twierdzi, ze zwraca sie po 15 latach, ale .......zawsze trzeba dodać bład. Moja siostra ma pompę ciepła z odwiertami pionowymi (najdroższymi) i trzy lata temu za cała instalację grzewcza i klimatyzacyjną od a-z zapłaciła 140 000 zł teraz jest pewno troche taniej. Rachunki roczne za prąd tylko za pompę ciepła sa w granicach 3600 zł (dom o powierzchni 180 m2). ale chyba sa jakies tansze, a rownie dobre PC na rynku? Przy zalozeniu kosztu na poziomie 140 tys, to zwrot nastapi grubo po ponad 20 latach. Zakladajac do tego konieczne przeglady, czy ewentualne naprawy to rzeczywiscie nijak ma sie to rozwiazanie do oplacalnosci w sensie finansowym. Pozostaje jedynie spokoj sumienia, ze jestesmy green, podczas gdy sasiad dalszy lub blizszy laduje wungiel do kotla, albo jeszcze gorsze "paliwa". Chyba jednak gaz wciaz balansuje ekonomie, z ochrona srodowiska i komfortem uzytkowania No chyba, ze calosc instalacji PC wyniesie 40 - 50 tys. wtedy byloby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.10.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Wiola musislam przegapic, juz odszukuje namiary i ci wysylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.10.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.10.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 TAR, z postu powyzej. Niby wkalkulowana cala instalacja, no ale ile w calosci inwestycji kosztuja "rurki" w domu? Nawet gdy je odejmiemy - Arni ma juz instalacje wenwetrzna - to i tak wyjdzie okrutnie drogo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts