Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beata dzięki, wszystko poczytałam :)

Coraz bardziej jesteśmy za.. tylko jaką wybrać.. no jaką...

Bez rycia powietrze woda.. ale .. ponoć rachunki wyższe..

Jak ryć działkę.. no cóż.. może bym miała ładniejsza trawkę.. ;) A przeryć poziomo czy pionowo... ???????

No i który model wybrać??????

Jest tyyyle firm, co jedna to lepsza.. i cena wyższa...

TARcia też wybrała junkersa zamiast "V" bo tak samo grzeje a był połowę tańszy...

Kurczak.. już chciałabym mieć to z głowy...

OKi.. jak co to o której dzwonić...

wiesz .. to i tak na razie takie tam gadanie..

Ale jak tylko byśmy mieli luźnych kilkanaście tysi już ją zakładamy...

A co porabiasz?

Byłaś z małym u fryzjera? nie mówiłaś nic, nie pisałaś..

No i prosiłam o adres do krawcowej...

Mała śmiga w kubraczku aż miło.. wcześniej nigdy nie ubierana.. teraz jak wychodzi na spacerek mówię do niej, choć Inusia ubierzemy kubraczek.. to tak się cieszy szybciorem ubiera aż miło... Za pierwszym razem jak ją ubierałam to denerwowała się i warczała..

Z tym ryciem to jest tak ,że im większa działka i więcej przeryjesz tym ponoć pompa jest efektywniejsza...u nas jest 1800m rury.Ale jeżeli masz zbyt mały areał to zrób odwierty pionowe,trzeba jednak dodać 10tys.

Teraz się tyle tego pojawiło na rynku ,ze rzeczywiście ciężko cokolwiek wybrać ,bo niby każda jest najlepsza według sprzedającego:yes:

Pisałam Marcie, ale nie wiem czy nie doczytała. czy co...

To my flaszkę otworzymy w tą środę :):yes:

Kubraczek miałam po Pinkusiu, ale jest ciut za krótki, Pindża był ciut mniejszy.. on ważył 5,600, a ona 7 kg...

Jak zgram zdjęcie to pokażę...

No to miałaś znów zakochanego kundla w domu.. musiało to komicznie wyglądać jak psy się goniły.. niezły trójkącik :lol:

jak sie ma to nam zwrócić po 20 latach to sie nam nie opłaca (producent twierdzi, ze zwraca sie po 15 latach, ale .......zawsze trzeba dodać bład.

Moja siostra ma pompę ciepła z odwiertami pionowymi (najdroższymi) i trzy lata temu za cała instalację grzewcza i klimatyzacyjną od a-z zapłaciła 140 000 zł teraz jest pewno troche taniej. Rachunki roczne za prąd tylko za pompę ciepła sa w granicach 3600 zł (dom o powierzchni 180 m2).

ale chyba sa jakies tansze, a rownie dobre PC na rynku? Przy zalozeniu kosztu na poziomie 140 tys, to zwrot nastapi grubo po ponad 20 latach. Zakladajac do tego konieczne przeglady, czy ewentualne naprawy to rzeczywiscie nijak ma sie to rozwiazanie do oplacalnosci w sensie finansowym. Pozostaje jedynie spokoj sumienia, ze jestesmy green, podczas gdy sasiad dalszy lub blizszy laduje wungiel do kotla, albo jeszcze gorsze "paliwa".

Chyba jednak gaz wciaz balansuje ekonomie, z ochrona srodowiska i komfortem uzytkowania :cool: No chyba, ze calosc instalacji PC wyniesie 40 - 50 tys. wtedy byloby ok.