Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Dzięki...

Gosiu.. poprawić się nie poprawi.. oby gorzej nie było...

Remont łazienki to raczej w grę nie wchodzi..

Powiedz.. jak...

Oni się nie zgadzają, nie mam gdzie kabiny wstawić, bo to junkers, a to znów wentylacja, a to rewizja z wentylacji... a to na środku toaleta...

masakra.. do tego koszty.. ja kasy nie mam, a oni wcale...

Nic tylko zaorać i w kosmos puscić

Kabina jest zazwyczaj wąska.. Patrząc na problemy osób niepełnosprawnych to przydało by się brodzik ale taki murowany z zasłonką i duży dostęp..

Nic to.. kupimy ławeczkę/siedzonko wgłębne może dadzą radę ...

Jak nie to będę wówczas myśleć...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fakt, sytuacja jest trudna.

Z tym, że ze starszymi ludźmi trzeba bardzo umiejętnie postępować - mam na mysli, że trzeba wiedzieć, kiedy przestac ustępować.

Wiem, wiem, wtedy jest straszny dramat, ale zwykle po kilku dniach kwasy mijają i jest lepiej.

Wiem, o czym piszę, mam w domu starszą osobę chorą na demencję, czasami są naprawdę jazdy na maksa.

Nauczyliśmy się o nic nie pytać, wszystko robić bez pozwolenia i po swojemu, a potem uciekać z pola rażenia przez jakiś czas...

Szybko... bo powiedziałam, że Emil jest zmęczony i ekspresem proszę ;)

Ale się uganiałam...

Krzesełko do wanny jeszcze nie kupione, zamówię tańsze w necie.

Za to kupiłam babci kurtkę zimową. Nie taką "babciną" ale bardzo fajną lekką cieplutką i damską i śliczny różowy szlafrok.

Poszłam kupiłam, babci przywiozłam i jest jak ulał...

Ależ się babcia zdziwiła...

Po niedzieli muszę się do niej wybrać i zrobić kipisz w szmatach.. bo ma ich chyba jeszcze z 1975 roku, a może i z wcześniejszych lat... a może wziąć te kremplinowe sukienki i będę modna????

Ależ będzie akcja...

Jak kiedyś wyrzuciłam dziadkowi stary scerowany sweter, bo nie mogłam na niego patrzeć, to do tej pory mi wypomina... U nich nie da się juz ruszyć...

Mnie boli gardło/krtań/tchwaica.. chyba w sobotę się zimnego powietrza nałykałam...

Nauczycielki jedne nadawały na Emila drugie go pochwaliły... ale parsknęłam też ze śmiechu, choć nie powinnam...

Pani od histori (bardzo rygorystyczna) coś tam skarży na niego, że rozmawiają, że ona upomina, i że w pewnym momencie Emil kazał do siebie mówić "panie Emilu".. jeszcze byłam poważna.. zaraz po tym dodaje, albo "królu Emilu" .. i tu .. mama już nie zachowała powagi... Taki miał ubiegły tydzień;)

No jak tu żyć z wariatami i zachować powagę.... :yes:;)

Powiem Wam, że Misiek wchodzi w wiek dojrzewania wielkimi krokami.. Na razie wszystko wie najlepiej, kłóci się, nie pozwoli sobie wytłumaczyć, nie wykonuje poleceń, podnosi głos...testuje nas...

A mnie wyprowadza z równowagi i już jest larmo... Kuźwa.. nie mam cierpliwości.. starzeję się czy co????

Tak wszystkie 14 latki mają? Jakoś nie pamiętam tego u starszaka.. może dlatego, że ciągle w klinikach byłam albo na rehabilitacjach...

Nie.. pani lekkie pretensje jakby miała... Z drugiej strony cóż się dzieciom dziwić.. niby 14 lat, tu niby dorosły, a w głowie maj... Pani natomiast chyba zapomniała z jakimi dziećmi ma do czynienia...

Nie raz jeszcze odpali...

No cóż.. mam ci ja królewicza...

A ta jest właśnie bardzo rygorystyczna i zasadnicza.. a młoda jest...

Natomiast bardzo polepszyły się relacje z anglistką...

Pani go chwaliła... co prawda słówek się dużo nie uczy, ale też i nie zapamiętuje, ale jest grzeczniejszy, a ona nie trzaska książkami.

Pochwała będzie w dzienniku ;) :lol:

Powiem Wam, ze co sobie przypomnę królu Emilu to parskam ze śmiechu...

...teraz do niego mówię.. - królu Emilu.. a młode.. i o to chodzi..