Arnika 07.11.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dzięki...Gosiu.. poprawić się nie poprawi.. oby gorzej nie było...Remont łazienki to raczej w grę nie wchodzi.. Powiedz.. jak...Oni się nie zgadzają, nie mam gdzie kabiny wstawić, bo to junkers, a to znów wentylacja, a to rewizja z wentylacji... a to na środku toaleta... masakra.. do tego koszty.. ja kasy nie mam, a oni wcale... Nic tylko zaorać i w kosmos puscićKabina jest zazwyczaj wąska.. Patrząc na problemy osób niepełnosprawnych to przydało by się brodzik ale taki murowany z zasłonką i duży dostęp.. Nic to.. kupimy ławeczkę/siedzonko wgłębne może dadzą radę ... Jak nie to będę wówczas myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Pewnie ,że kabina by rozwiązała problem,ale jak nie da rady to trzeba myśleć o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Fakt, sytuacja jest trudna.Z tym, że ze starszymi ludźmi trzeba bardzo umiejętnie postępować - mam na mysli, że trzeba wiedzieć, kiedy przestac ustępować.Wiem, wiem, wtedy jest straszny dramat, ale zwykle po kilku dniach kwasy mijają i jest lepiej.Wiem, o czym piszę, mam w domu starszą osobę chorą na demencję, czasami są naprawdę jazdy na maksa. Nauczyliśmy się o nic nie pytać, wszystko robić bez pozwolenia i po swojemu, a potem uciekać z pola rażenia przez jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jak po wywiadówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Szybko... bo powiedziałam, że Emil jest zmęczony i ekspresem proszę Ale się uganiałam... Krzesełko do wanny jeszcze nie kupione, zamówię tańsze w necie. Za to kupiłam babci kurtkę zimową. Nie taką "babciną" ale bardzo fajną lekką cieplutką i damską i śliczny różowy szlafrok. Poszłam kupiłam, babci przywiozłam i jest jak ulał... Ależ się babcia zdziwiła... Po niedzieli muszę się do niej wybrać i zrobić kipisz w szmatach.. bo ma ich chyba jeszcze z 1975 roku, a może i z wcześniejszych lat... a może wziąć te kremplinowe sukienki i będę modna???? Ależ będzie akcja... Jak kiedyś wyrzuciłam dziadkowi stary scerowany sweter, bo nie mogłam na niego patrzeć, to do tej pory mi wypomina... U nich nie da się juz ruszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Ha! Nasz chory na demencję po prostu po jakimś czasie zapomina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 No to znowu pracowity dzień miałaś. A ja zamiast sie pakować to znowu po forum latam. Kiepsko sie nadal czuje,masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mnie boli gardło/krtań/tchwaica.. chyba w sobotę się zimnego powietrza nałykałam... Nauczycielki jedne nadawały na Emila drugie go pochwaliły... ale parsknęłam też ze śmiechu, choć nie powinnam... Pani od histori (bardzo rygorystyczna) coś tam skarży na niego, że rozmawiają, że ona upomina, i że w pewnym momencie Emil kazał do siebie mówić "panie Emilu".. jeszcze byłam poważna.. zaraz po tym dodaje, albo "królu Emilu" .. i tu .. mama już nie zachowała powagi... Taki miał ubiegły tydzień No jak tu żyć z wariatami i zachować powagę.... Powiem Wam, że Misiek wchodzi w wiek dojrzewania wielkimi krokami.. Na razie wszystko wie najlepiej, kłóci się, nie pozwoli sobie wytłumaczyć, nie wykonuje poleceń, podnosi głos...testuje nas... A mnie wyprowadza z równowagi i już jest larmo... Kuźwa.. nie mam cierpliwości.. starzeję się czy co???? Tak wszystkie 14 latki mają? Jakoś nie pamiętam tego u starszaka.. może dlatego, że ciągle w klinikach byłam albo na rehabilitacjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mój miał chyba ten etap zeszłego roku. Kochana dojrzewaja nam chłopcy,tak....tak:yes: A teraz się z A. smiejemy,jak Emil kazał do siebie mówić,dobry jest a mina pani chyba była bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nie.. pani lekkie pretensje jakby miała... Z drugiej strony cóż się dzieciom dziwić.. niby 14 lat, tu niby dorosły, a w głowie maj... Pani natomiast chyba zapomniała z jakimi dziećmi ma do czynienia... Nie raz jeszcze odpali... No cóż.. mam ci ja królewicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Niektóre nauczycielki są takie sztywne,zasadnicze ,a wystarczy dobrze podejść do dzieci.Ale tak było i za naszych czasów,jednych się lubiło,a innych nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 A ta jest właśnie bardzo rygorystyczna i zasadnicza.. a młoda jest... Natomiast bardzo polepszyły się relacje z anglistką... Pani go chwaliła... co prawda słówek się dużo nie uczy, ale też i nie zapamiętuje, ale jest grzeczniejszy, a ona nie trzaska książkami. Pochwała będzie w dzienniku Powiem Wam, ze co sobie przypomnę królu Emilu to parskam ze śmiechu... ...teraz do niego mówię.. - królu Emilu.. a młode.. i o to chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Widocznie anglistka zmieniła podejście do Emila,więc go teraz chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ...Arnika, uśmiałam się do łez, uściskaj ode mnie króla Emila, nalegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.11.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Skoro Emil Królem jest to Ty Matką Króla i tam musi Cię z szacunkiem w mankiet całować - zawsze możesz taki argumentem Go strzelić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ja tez sie unizenie klaniam krolowi Emilowi i na dzis zegnam:goodnight: ide na spa do lazienki ooo TARcia ,jakos dzisiaj mało cię było na forum. Dobrej nocki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 To ja.. matka królowa... A Młody to Królowiec A zabrzmiało to ciut jak matrona.. Noo i mankiet.. idę bluzkę wyprasować.. Nadulka.. czas na odwyk iść... Ty jedziesz... TARcia do spa.. a ja gdzie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.11.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 a Ty...na żubra, tuż za rogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nieee.. na żubra nie bardzo.... ale paulaner to już ok Tylko kurczak.. sklepy zamknięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts