Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo po drodze... Ty też DPSia mieszkasz daleko.. ale ja byłam... ;)

Markotka.. z każdej wsi możecie do mnie przyjeżdżać :)

Zawsze zapraszam :)

Nooo nadeszła chwila prawdy... sprzątamy garaż...

Znaczy samochody się za godzinkę może dwie zmieszczą się w garażu.. który to już raz garaż jest odgruzowywany...????:confused:

Porządków garażowych z seksem nie mieszać... u nas nie tak jak u Wusi.. ;) :lol:

TARcia jak mi dobrej nocki życzyłaś, to ja już daawno spałam.. padłam wczoraj...

Powiem Wam, że mamy przednie winko.. Gościom bardzo wczoraj smakowało, kiedyś Lidzia czy Malka też próbowały, i żyją.. czyli nie jest złe... Zrobione z czerwonych winogron, czarnego bzu i śliwek.. jest cudnego koloru, nie jest wytrawne bo ja takich nie lubię, jest... w sam raz... i jest mocnawe.. nawet bardzo mocne... :yes:

Nooo tak... ale ma tego sporo...

Ojjj przydała by się jakaś "Marysia"...

Wpadli do nas kuzyn z żoną i ich kolega.. jak usiedli na momencik... to jakoś tak nie wyszli szybko...

Bardzo dobrze się im siedziało u nas .. i wyszli po kostce "prosto";)

Kocham mój dom, za to, że jest, kocham tą przestrzeń, i to, że można oddychać... i kocham za to, że goście się dobrze czują i nie chcą wychodzić :)

I proszę pamiętać, że do mnie zawsze po drodze..

Czy to z Warszawy, czy Gdańska , czy z innego zakątku kraju.., czy z wsi obok...;)

A z Milanówka też ?????? :rotfl:

Wioluś ile Ty masz w sobie ciepła dobra dziewczyno :)

Miłej niedzieli zyczę :)

Arni, jakos umknelo mi, ze winko w tym roku robilas :o Gdzies czytalam o przetworach, ale nic o "lekarstwie" na dobry humor :wiggle: A domowe wino, to ja tez zdecydowanie wole slodsze, niz wytrawne. Jakos nigdy nie smakowalam dobrej wytrawnej domowki ... Moze to nie ten klimat, albo co???

Autka udalo sie upchac do garazu? Wsiadac do cieplego autka podczas sniezycy i mrozu na zewnatrz, to bezcenny drobiazg :rolleyes:

Autka wszystkie dwa zmieściły się... tylko na razie turbolot i mężowe.. ale co będzie ze sreberkiem.. i czy się zmieści to nie wiem.. nie mam pojęcia... ciut długawe jest... :rolleyes:

porządek w garażu jak ta lala...

Ileż to było różnych przydasi i kartonów...

Emi.. z Milanówka i z każdego miasta, miasteczka i wsi Polskiej i zagranicznej też zapraszam..... i prosto to od nas nie wyjdziecie...

Ambercia.. wina to były .. chyba dwa na wino.. znaczy z czarnej porzeczki i to już się kończy i z winogron czarnego bzu i śliwek.. pyszne, rozgrzewające i mocne, tylko zostało jakiś .. czy ja wiem.. może 40kilka litrów... ... Mniaaammmm... Były i są jeszcze winiaki..... baardzo sobie goście chwalą i już nic innego nie chcą spożywać..

Naleweczkę z wiśni też robiłam, a będę jeszcze robiła z pigwy.. Pigwa już zakupiona, ale słoja brak...,.

Najbardziej to doskwiera mi brak jakiegokolwiek szkła... czy to butelek, czy słoiczków..

A mam jeszcze kilka dyń do przerobienia.. , i buraczki...

Arniczko! Pięknie napisałaś o domu. Ciepło się robi na sercu. I budzi się nadzieja, że może się uda....jeszcze raz.....

Byłam u Ciebie(w domu) aż trzy razy, wiesz o tym ? :) Zawsze było cudownie, gościnnie, ciepło, jak w domu.

Dziękuję za Twoje dobre serce, otwartość, dobroć. A teraz jeszcze za to, że spędzasz przy kompie tyle czasu, żeby nam pomóc :hug::hug::hug:

Uściski dla Emila!!!

Nelcia :hug:

Oczywiście, że pamiętam, że byliście u nas.. i to też całą czwórką :) Jakbym mogła zapomnieć...

I budzi się nadzieja, że może się uda....jeszcze raz.....

Kobieto.. to nie totolotek, że MOŻE się uda...

Ten nowy dom już powstaje.. tylko mury trzeba pociągnąć do góry, zrobić mu czapkę, żeby deszczyk nie kapał do sypialni... i już tylko chwileńka, momencik.. a już będziesz dopieszczać to Wasze gniazdko.

Zobaczysz...

I ..... ja już się boję, jaka to będzie parapetówa....

Pomieścisz Ty te wszystkie osoby i te samochody będą miały gdzie zaparkować... ???

Mamy na czerwiec czy lipiec się szykować????????:rolleyes:

Już ogarnęłam domek....

Lecę na siłkę ... i może do lekarki jak będzie.. niech mi powie dlaczego to przeziębienie mnie tak długo trzyma...?????

Noo niby jest dobrze, nie mam kataru, nie mam gorączki... ale.. no właśnie to ale.....

Zanim wyjdę to rolady/zrazy zrobię na obiadek...;):wiggle:

Gosia... ale ja to jak najbardziej normalna.. wcale nie wyjątkowa...

Kawę mam to dam.. wino mam to dam.. męża mam.. nie dam...

Aleś mi Gosia naprała do głowy to żółte ustrojstwo .... jak zdążę to zajadę do casto czy ja takie chcę...

Mam właśnie wyjąć mopa i myć te moje hektary...

Autka wszystkie dwa zmieściły się... tylko na razie turbolot i mężowe.. ale co będzie ze sreberkiem.. i czy się zmieści to nie wiem.. nie mam pojęcia... ciut długawe jest... :rolleyes:

porządek w garażu jak ta lala...

Ileż to było różnych przydasi i kartonów...

Emi.. z Milanówka i z każdego miasta, miasteczka i wsi Polskiej i zagranicznej też zapraszam..... i prosto to od nas nie wyjdziecie...

Ambercia.. wina to były .. chyba dwa na wino.. znaczy z czarnej porzeczki i to już się kończy i z winogron czarnego bzu i śliwek.. pyszne, rozgrzewające i mocne, tylko zostało jakiś .. czy ja wiem.. może 40kilka litrów... ... Mniaaammmm... Były i są jeszcze winiaki..... baardzo sobie goście chwalą i już nic innego nie chcą spożywać..

Naleweczkę z wiśni też robiłam, a będę jeszcze robiła z pigwy.. Pigwa już zakupiona, ale słoja brak...,.

Najbardziej to doskwiera mi brak jakiegokolwiek szkła... czy to butelek, czy słoiczków..

A mam jeszcze kilka dyń do przerobienia.. , i buraczki...

To już masz pretekst!:lol2: ... mam tyle butelek i słoików, że do turbolota się nie zmieszczą;).

A najlepsza na świecie jest wiśniowa naleweczka...mrrrrauuuuu:cool: