Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzizas, ale jak sama malka przytomnie stwierdzila, ekspres cisnieniowy nie podniesie nam cisnienia, cisnienie podniesie nam kawa robiona w maszynce takiej jak ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50149838/

A w temacie cen ekspresow ide przezywac tak jak DPS... Moj "marketowy" chyba juz z 10-letni ekspres robi kawe taka jak w kawiarni albo i lepsza a kwasowosc to kwestia gatunku kawy na boga... Troche mi zapachnialo dyskusjami na temat klapy do sedesu tak szczerze mowiac. :rolleyes:

Ambercia .. ten czerwony stwór jest bez młynka.. a czy kawę wsypujemy i ubijamy w kolbie, czy wsypujemy do jakiegoś pojemniczka a ekspres sam sobie dozuje... ?

Nie mam pojęcia :rolleyes:

Arni, ja wiem ... teraz porownujesz ta Gaggie z wszystkomajacym ekspresem za 300 zeta z marketu ... Ale wierz mi, miedzy nimi przepasc jest ogromna ... Lepiej kupic dobry sprzet z ktorym bedziesz musiala troche manulanie powalczyc, niz marketowy badziew z ktorego nic szczegolnego nie wycisniesz ... Wiesz, ze nie lubie wydawac na daremno, ale roznica jest ... Trzeba miec porownanie aby zobaczyc :rolleyes: Mysle, ze czasami lepiej sie wstrzymac z zakupem niz na szybko kupowac byle co ...

Pamietasz? Chyba wiosna pisalam o KA, ze chce miec, ze musze miec i ze jest mi potrzebny ... ale, ale szukalam okazji. I tak oto moj Artisan za ok. 200 baksow leci do mnie :wiggle: Czasami warto poczekac na jakosc :rolleyes:

No właśnie.. o to mi chodzi...

Nie znam się...

Więc pytam... A, że Ty i inne Dziewczyny macie ekspresy, kiedyś mówiłaś o jurze, że dobra, ale byś wymieniła na coś innego.. więc stad to pytanie.

Nie chodzi mi o wydanie srylion niepotrzebnie kasy.. chodzi o to, żeby kupić coś dobrego, może mniej znanego, ale dobrego.

Jeśli kupię kawę mieloną w kawowym sklepie, mielona w żarnowym młynku to też nie będzie źle.. ale też wiem, że kawa powinna być zmielona tyle co przed ...

Kocham pić kawę.. , a że nie mam ekspresu .. to mam ... rozpuszczalną.. ale i fusiastą też mam do przepuszczenia przez ekspres przelewowy albo z fusami...

No i na ekspres to ja już czekam cieeerpliwie... nawet bardzo cierpliwie.... i to już baaardzo długo... Poczekam jeszcze chwilkę... (to tak jak z laptopem czy z samochodem...)

Do nas wpadają czasami goście, jak będą chcieli się napić dobrej kawy poczekają, jak szybkiej zrobię rozpuszczalną...

I tylko Małgoś powiem, że nie znoszę kwaśnej i gorzkiej kawy...

A klapa do sedesu ważna sprawa.. przecież to wątek budowlany ;)

Puk, puk co słychać?:rolleyes:

O ekspresach rozprawiacie? Nie jestem wielką kawoszką, ale znajomi kupili ekspres za ok. 4 ty s i... częściej ich odwiedzamy:lol2:

Parzą kawę Dallmayr- niebo w gębie:o Z naszego Krupsa kawa smakuje inaczej:P A na zabudowanego Smega za 7 tys nie starczyło kasy:bash:

Nie obawiam się.. dallmayera granatowego też mam.. i on jakby nie jest kwaśny...

Rano rozmawiam z moim mężulkiem ta tematy rożne i min o motorze...

No bo jak mu tu powiedzieć, że chcę ekspres tuż po zakupie samochodu.. no nic to.. poczekam jeszcze ciutkę.. ale motor wszedł na tapetę.. a on na to...

- no niby jak mam sobie ten wymarzony motor kupić, jak ty ciągle wydajesz pieniądze... już piąty raz zbierałem na niego...

Ekspres chyba musi poczekać.... :rolleyes::yes:

Co nie znaczy, że nie możemy o nim rozmawiać...

Ale mój księciunio od.. nie pamiętam kiedy chce chopera... Naprawdę wydałam mu już kilka razy kasę co to sobie odkłada....

Jednym z pretekstu budowy domu to było, że... - będziesz miał gdzie w garażu w domu motor parkować...

Chałupa wybudowana, a motoru ni chu chu...

Mnie to nie kręci.. kompletnie.. ale On też musi zrealizować swoje marzenia...

ja mam jure 5 to chyba wczesniejsza wersja jura 7, jestem bardzo zadowolona. prawie bezobslugowy, robi pyszna kawke, swietnie spienia mleko, nic sie z nim nie dzieje, wszytsko latwo rozkrecic i umyc, ciotka ma krupsa, porazka jesli chodzi o spienianie , ciagle cos nie tak, ciagle nie ma piany a teraz juz calkiem wysiadlo i spieniaja dysza, u kuzyna seaco ale tam tez pianka bez porownania

kawe kupujemy dallmayr d'oro creama, nie kwasna, w przystepnej cenie

aha i jura ena jest jednym z najmniejszych automatow

Edytowane przez markoto