Arnika 19.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ambercia .. ten czerwony stwór jest bez młynka.. a czy kawę wsypujemy i ubijamy w kolbie, czy wsypujemy do jakiegoś pojemniczka a ekspres sam sobie dozuje... ? Nie mam pojęcia Kawę muszę poklikać i znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.11.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wiola o jakim ekspresie mówisz?????? A juz wiem ten ekspres nic nie dozuje sama wsypujesz i ubijasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dzizas, ale jak sama malka przytomnie stwierdzila, ekspres cisnieniowy nie podniesie nam cisnienia, cisnienie podniesie nam kawa robiona w maszynce takiej jak ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50149838/ A w temacie cen ekspresow ide przezywac tak jak DPS... Moj "marketowy" chyba juz z 10-letni ekspres robi kawe taka jak w kawiarni albo i lepsza a kwasowosc to kwestia gatunku kawy na boga... Troche mi zapachnialo dyskusjami na temat klapy do sedesu tak szczerze mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.11.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ambercia .. ten czerwony stwór jest bez młynka.. a czy kawę wsypujemy i ubijamy w kolbie, czy wsypujemy do jakiegoś pojemniczka a ekspres sam sobie dozuje... ? Nie mam pojęcia Arni, ja wiem ... teraz porownujesz ta Gaggie z wszystkomajacym ekspresem za 300 zeta z marketu ... Ale wierz mi, miedzy nimi przepasc jest ogromna ... Lepiej kupic dobry sprzet z ktorym bedziesz musiala troche manulanie powalczyc, niz marketowy badziew z ktorego nic szczegolnego nie wycisniesz ... Wiesz, ze nie lubie wydawac na daremno, ale roznica jest ... Trzeba miec porownanie aby zobaczyc Mysle, ze czasami lepiej sie wstrzymac z zakupem niz na szybko kupowac byle co ... Pamietasz? Chyba wiosna pisalam o KA, ze chce miec, ze musze miec i ze jest mi potrzebny ... ale, ale szukalam okazji. I tak oto moj Artisan za ok. 200 baksow leci do mnie Czasami warto poczekac na jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 No właśnie.. o to mi chodzi... Nie znam się... Więc pytam... A, że Ty i inne Dziewczyny macie ekspresy, kiedyś mówiłaś o jurze, że dobra, ale byś wymieniła na coś innego.. więc stad to pytanie. Nie chodzi mi o wydanie srylion niepotrzebnie kasy.. chodzi o to, żeby kupić coś dobrego, może mniej znanego, ale dobrego. Jeśli kupię kawę mieloną w kawowym sklepie, mielona w żarnowym młynku to też nie będzie źle.. ale też wiem, że kawa powinna być zmielona tyle co przed ... Kocham pić kawę.. , a że nie mam ekspresu .. to mam ... rozpuszczalną.. ale i fusiastą też mam do przepuszczenia przez ekspres przelewowy albo z fusami... No i na ekspres to ja już czekam cieeerpliwie... nawet bardzo cierpliwie.... i to już baaardzo długo... Poczekam jeszcze chwilkę... (to tak jak z laptopem czy z samochodem...) Do nas wpadają czasami goście, jak będą chcieli się napić dobrej kawy poczekają, jak szybkiej zrobię rozpuszczalną... I tylko Małgoś powiem, że nie znoszę kwaśnej i gorzkiej kawy... A klapa do sedesu ważna sprawa.. przecież to wątek budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.11.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Puk, puk co słychać? O ekspresach rozprawiacie? Nie jestem wielką kawoszką, ale znajomi kupili ekspres za ok. 4 ty s i... częściej ich odwiedzamy:lol2: Parzą kawę Dallmayr- niebo w gębie:o Z naszego Krupsa kawa smakuje inaczej:P A na zabudowanego Smega za 7 tys nie starczyło kasy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja też pije bardzo dużo kawy ( tylko nie rozpuszczalnej,to już wolę parzoną) kupuje Niemieckie ziarniste kawy ,Dallmayr, Tchibo Mild... Arnika ja właśnie lubie kwaśne kawy,ale mam tez inne nie obawiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Nie obawiam się.. dallmayera granatowego też mam.. i on jakby nie jest kwaśny... Rano rozmawiam z moim mężulkiem ta tematy rożne i min o motorze... No bo jak mu tu powiedzieć, że chcę ekspres tuż po zakupie samochodu.. no nic to.. poczekam jeszcze ciutkę.. ale motor wszedł na tapetę.. a on na to... - no niby jak mam sobie ten wymarzony motor kupić, jak ty ciągle wydajesz pieniądze... już piąty raz zbierałem na niego... Ekspres chyba musi poczekać.... Co nie znaczy, że nie możemy o nim rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Mój też miał motor:)cieszę się że miał.......oby juz nie chciał więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale mój księciunio od.. nie pamiętam kiedy chce chopera... Naprawdę wydałam mu już kilka razy kasę co to sobie odkłada.... Jednym z pretekstu budowy domu to było, że... - będziesz miał gdzie w garażu w domu motor parkować... Chałupa wybudowana, a motoru ni chu chu... Mnie to nie kręci.. kompletnie.. ale On też musi zrealizować swoje marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.11.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja własnie piję zrobioną przez Księcia Małżonka kawusię wg kuchni pięciu przemian, z cynamonem i odrobiną kakao i kardamonu. Przy pomocy zwykłego garnuszka robi. Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Jasne niech sobie chłop też kupi swoje chciejstwo;) ja też dopijam drugą kawę,ale czarną nie lubię smakowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.11.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Już wypiłam rozpuszczalną z mlekiem... Kocham z mlekiem... Nooo kiedyś sobie kupi... Znając życie.. będzie miał, ale czasu na przejażdżki wcale... albo... niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.11.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wlasnie mi sie przypomnialo, ze w pro-test.pl byl ostatnio test ekspresow - nie czytalam, bo mnie to nie interesuje, ale tytul byl: Lura z ekspresu za 4 tysiace - wejdz na ta strone i sobie zobacz Arnika, za testy sie placi pare groszy ale moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Małgoś wszystko zależy jaki kupi się ekspres,nie zgadzam się do końca z tym ze lura za 4tys... Tak jak wcześniej pisałam mam Saeco i Tchibo cafissimo , ale polecam jure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 To nie jest moja opinia tylko tytul testu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.11.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) ja mam jure 5 to chyba wczesniejsza wersja jura 7, jestem bardzo zadowolona. prawie bezobslugowy, robi pyszna kawke, swietnie spienia mleko, nic sie z nim nie dzieje, wszytsko latwo rozkrecic i umyc, ciotka ma krupsa, porazka jesli chodzi o spienianie , ciagle cos nie tak, ciagle nie ma piany a teraz juz calkiem wysiadlo i spieniaja dysza, u kuzyna seaco ale tam tez pianka bez porownania kawe kupujemy dallmayr d'oro creama, nie kwasna, w przystepnej cenie aha i jura ena jest jednym z najmniejszych automatow Edytowane 20 Listopada 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 20.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 O! Ja też już jestem po kawie - ...jakiś tydzień temu. Następna może będzie jak najdroższa jakieś ciasto upiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 20.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 markotka mój następny ekspres tez będzie jura:) mój saeco fajnie spienia mleko,ale to dla mnie zbędna funkcja,ja pije czarną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts