Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Turbolot nie sprzedany, co mnie ani na moment nie zmartwiło...

Rasia.. dobrze mówisz .... Przejdzie płynnie w strzałkę...

Zainteresowanie było i ucichło.. będzie nadal..w innym dniu...

Markotka.. To ja dziękuję baaardzo :)

Emil był zachwycony i już na głównej drodze pytał kiedy znów do Was podjedziemy... Nooo i tak brać młodego..:rolleyes:

A winko jak smakuje to na zdrówko....:)

Jeszcze nie wiem pewnie orzechowca mozna go spokojnie piec wczesniej, pierniki mam juz zarobione tez mozna upiec wczesniej :) , moze jeszcze sernik bo to ulubione ciasto dziadka tez do zrobienia dzien wczesniej no i moze jakas strucla makowa juz na wigilie :)

TARciu masakra jakas :)

Nadulka to ciasto miodowe przekladane masa budyniowa a na gorze jest wrstwa orzechow w karmelu

http://4.bp.blogspot.com/-uG9jgqhRQcw/UDJdckrOlSI/AAAAAAAACac/yNs8I8xbCyE/s1600/orzechowiec.jpg

a tak wyglada w wersji uproszconej

http://www.mojewypieki.com/app/webroot/upload/images/przepisy/Ciasto orzechowo - budyniowe/orzecowe_z_budyniem_20_400x400.jpg

no i pewnie o balowe sie upomna :)

Edytowane przez markoto

... boszzz az ślinka leci, a do świąt jeszcze taaaaak daleko.... :(

Hejeczka,

a ja od lat jeżdże na "gotowe". :D i oby tak zostało :D bo kucharka ze mnie jak .... no może dla wojska, ale mocno wygłodzonego, niewybrednego :D :D

u nas jest tez podzial no ale nie ma takiej obfitosci potraw, ciotka niestety w pracy wiec robi miesa na kolejne dni swiat, mama przygotowuje ryby, kapuste z grzybami i zupe rybna, zona kuzyna nr 1 robi krokiety z nadzieniem jajeczno cebulowym i barszcz, zona kuzyna nr 2 robi rybe po grecku, ja ciasta, na nastepne dni tzreba dorobic jeszcze salatki

a te twoje sledziki to jakie?? podrzuc przepis

a te jajka faszerowane to czym?

Edytowane przez markoto