Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O mamo, dopiero teraz kostke zobaczylam! :eek:

Pieknie! Ile Wyscie jej polozyli? :o Co to za linka przed schodami z tabliczka?

Wusia, cos jest w tym o czym mowisz

Jak sprzatac nie lubie, a sprzatania generalnego jakie mialo miejsce w domu rodzinnym mialam po dziurki w nosie, tak wracam teraz ze Swiat od rodzicow i zawsze mam jakis niedosyt. Tak zle i tak niedobrze, ech... :rolleyes:

Markoto nie, nie buchty, a te drozdzowki zwijane, krojone i docisniete posrodku (kiedys pokazywalam gdzies zdjecie, jest tez na fb :p)

jak tu się przed świątecznie zrobiło :)

u mnie większość rzeczy na wigilię przygotowuje mama, bądź teść. Ja jakieś mniejsze rzeczy.

No i muszę się w tym tygodniu wziąć za umycie okien (przynajmniej z zewnątrz), bo od przyszłego tygodnia podobno mają być już mrozy.

Matko jedyna, jak to możliwe, żeby było źle z tym, że się narobić nie trzeba:jawdrop: W Święta to powinniśmy jak najwięcej czasu spędzać razem, ale nie koniecznie na wspólnym żarciu ...:)

:yes: Pobyc z Rodzinka, na spokojnie pogawedzic, wyjsc na spacer jeden, albo dwa :D , wybrac sie wspolnie na Pasterke, a potem dlugo wracac do domu a swiateczne poranki spedzic na byczeniu sie z Bliskimi przy aromatycznych kubasach kakao podawanamy z piernikiem, obficie polanym gorzka, jeszcze ciepla czekolada albo keksem z ogromem kandyzowanych owocow i orzechami :D:D:D

Nie pamietam Swiat z uginajacymi sie az tak od roznorodnosci i ilosci potraw stolami, zapchanymi po ostatni centymetr lodowkami, czy wielodniowymi przygotowaniami :cool: Natomiast kupowanie choinki rzeczywiscie zabieralo nam pare godzin, bo wybywalismy cala rodzina i trudno bylo osiagnac konsensus :lol2: Za mala, za duza, za zielona, za sucha, za ... ;) A potem jak co rok, kupowalo sie troche nowych ozdob i kolejne spory :D No i to czekanie na Wigiliny poranek, kiedy Rodzice otwierali pudelka z zabawkami, lampkami, lancuchami i mozna bylo zaczac jeden z najwazniejszych elementow dnia :D A w miedzy czasie sie gotowalo i pieklo ... ale bez przesady ... ;) Kazdy z Rodziny przynosil cos od siebie, a potem kazdy z Rodziny dostawal na wynos cos od nas ... Male kulinarne treats :stirthepot:

To ja mam przekichane.. robię wszystko sama, wigilia już od lat u nas, w święta też mamy gości... w Wielkanoc to samo...

Ale aż tyyyle nie robię.. nie dałabym rady,...

Turbolot znalazł swojego nowego Pana i Panią.

Sympatyczne państwo z Pszczyny.

Wyobraźcie sobie, że też składali się na pogorzelców w niedziele po mszy... znaczy na Nelciów...

Niechaj turbolot dobrze im służy.. niech się dobrze sprawuje i nie psuje, nie zawodzi... tak jak mnie.

Będzie przez te kilka dni jak jeszcze strzałki nie odbiorę baaardzo źle... ale jakoś może dam radę... może...

Ja nawet nie mam pojęcia po ile są bilety, u nas nawet kiosku ruchu nie ma, żeby bilet kupić...

Ja nie mam pojęcia jak się obrócić...

Nie wiem skąd .. ale miałam koło 11.00 taką ochotę na śledzie, że kupiłam ich dość sporo.. nawet nie miałam pojęcia, że aż tyle ich nabyłam.. Zjadłam już chyba ze trzy razy.. Mam już przesyt na następne kilka miesięcy aż najdzie mnie ochota... Zajrzałam tu .. a rozmowa się toczy o śledziach właśnie.. Jakże ja byłam na czasie;)

nas mało zawsze w Wigilię było bo i rodzina mała dlatego to było takie ważne żeby się "odpowiednio" przygotować, zawsze z jakimś żalem słuchałam jak mówili że 12 albo więcej osób przy stole a nas 4 sztuki były:( teraz lepiej jak się trochu rozmnożyliśmy;) ale i tak brakuje mi takiej atmosfery szykowania świąt dla dużo luda:(