Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem Nadulka... Ale mnie na innym sklepie pani mówiła, tylko tyle, to była chyba środa, że będę i sprawdzałyśmy z obrazkiem, i były bardzo podobne... Zobaczymy co przywiozą.. i jakie rzeczywiście będą...

Kupujesz je czy tylko na nie lookniesz?

Jak kupisz to coś upipc i daj znać, czy warto na nich oko zawiesić...

Z drugiej strony oni robią jakieś tam akcje i towar się powtarza... W tym lidlu co ja byłam z miesięc temu było otwarcie po dużym remoncie i mieli mnóstwo różnych promocyjnych rzeczy.. min te patelnie też były, pewnie im zostały i sprzedają.. Co przyjdzie na poniedziałek to się okaże...

Tej plyty po prostu sie trzeba nauczyc i wiedziec jak wykorzystywac cieplo resztkowe. A cena jakies 4 razy nizsza.

...to akurat z moimi garami potrafię robić i gotować nawet na płomieniu świeczki od ponad 18 lat, odkąd mam te a nie inne gary... Drugi aspekt , to to, że ja gotuję codziennie dla czteroosobowej rodziny lubiącej jeść raczej dobre rzeczy, i gotuję jak dla wojska w takich ilościach, że masakra.. zawsze ktoś wpadnie przypadkowo i talerz dostanie... ale taż zawsze mówię, że bardzo ale to bardzo nie lubię gotować...

Tak chcę kupić,mam nadzieję ze będzie dobra:D

pewnie bedziesz zadowolona :-) Wydawanie jakis niewyobrazalnych pieniedzy na gary to bezsens ... no chyba, ze gary sie po prostu kocha. Z poczuciem milosci sie nie dyskutuje, wiec jest ok.

Dzisiaj - jesli juz przy duzych pieniadzach jestesmy - wpadlismy do salonu Nespresso ... na kawe i poogladac ich przepastna ekspozycje ekspresow kapsulkowych. Nie wiem czy wiecie, ale wolnostajace ekspresy kapsulkowe moga byc w cenie nawet 2.500 PLN :D No to ja sie pytam za co??? Rozgadany i elekwentny sprzedawca staral sie na wszelakie mozliwe sposoby wytlumaczyc, ze to cudo warte jest kazdej wydanej na nie zlotowki i bedzie mnie uszczesliwiac kazdego poranaka, cieszac oczy solidnym i unikalnym design'em :lol2: Na nieszczescie trafil na wyznawczynie ziarem, mlynka i normalnego ekspresu cisnieniowego, wiec skrzyzowalismy marketingowe kopie i elokwentny polegl ... Calosc przypieczetowala degustacja kapsulkowego espresso ... Wierzcie mi ... nie kupujcie kapsul :bash: No chyba, jako alternatywe na jakas kawe .... byleby kawa byla. Na zakonczenie, to koszty eksplotacyjne wygladaja tak, jak przy zakupie taniej drukarki atramentowej za 100 PLN, a potem ladowania w nia atramentu za 140 PLN :p

Właśnie o to chodzi Małgoś... Te ponoć są bardziej energooszczędne.. ale gotując w ciut gorszych jakościowo garnkach czy patelniach zużywamy więcej energii bo musimy gotować na większej wartości ustawieniu.. Nie wiem czy dobrze piszę??

Ponoć indukcja mniej prądu zżera niż ceramiczna, a ta z kolei jest bardziej ekonomiczna niż płytka elektryczna... gaz to już inna bajka...

Nie będę biegać z miernikiem, spisywać liczników itd.. Mam po prostu indukcje, bo : była szeroka, bo miała wcale nie wysoką cenę, bo szybciej gotuje np garnek 4 litrowy wody niż gaz... I ja nie mam gazu, mieć w kuchni po pożarze u siebie nie będę miała.. KONIEC z gazem...

I nie miałam ciśnienia , ze indukcja modna czy coś tam...

Trzeba było po prostu wybrać jakieś źródło grzania/gotowania...

Nadi jak kupisz daj znać..

A kiedy jedziesz po garnek??????

Ambercia.. ekspresom kapsułkowym choćby ze względu na koszty tych tabletek i ja mówię nie...

Bogu dzieki ... tak bardziej pod Ciebie napisalam, bo wiem ze chcesz cos dobrego do kawy zakupic :yes: Dzisiaj pierwszy raz pilam kapsuly :bash: Moze inne firmy maja jakis lepszy system i lepsza kawe, ale nespresso jest niezjadliwe .... jak kawa rozpuszczalska :sick: I kwasna na dodatek :(

Lepsiejszy bedzie kazdy tygielek i kawa parzona klasycznie :p

Arnika no właśnie kiedy?

a garnek potrzebny będzie i to bardzo więc siła wyższa muszę jechać;)

Ambercia mam takie same podejście do tej patelni,tylko zeby nie okazała się tatalnym badziewiem,zrobiłam małe rozeznanie i wiem ,że będę zadowolona:)

Ekstresom kapsułkowym też mówię NIE !

Bogu dzieki ... tak bardziej pod Ciebie napisalam, bo wiem ze chcesz cos dobrego do kawy zakupic :yes: Dzisiaj pierwszy raz pilam kapsuly :bash: Moze inne firmy maja jakis lepszy system i lepsza kawe, ale nespresso jest niezjadliwe .... jak kawa rozpuszczalska :sick: I kwasna na dodatek :(

Lepsiejszy bedzie kazdy tygielek i kawa parzona klasycznie :p

A ja właśnie lubię kwaśne kawy:)

Ambercia.. a tak odnośnie niewyobrażalnych cen garnków czy patelni...

Mozna odnieść do wielu rzeczy posiadanych przea nas ludzi.. różnych ludzi, różnych rodzin.. Nie chodzi konkretnie o Ciebie, mnie czy któraś z dziewczyn...

Wydajemy kasę na różności..

I tak np samochód... : jest za 30 tys nowy.., ma podstawową klimę kierownicę, ogrzewanie ale nie ma klimatroniku, podgrzewanych elektrycznych lusterek, podgrzewanych siedzeń, tempomatu, sensorów deszczu , skóry i wieeelu dynksów, które ma Audi jakieś tam czy BMW jakieś tam 7 a kosztują coś ponad 300 tysi każdy.. Tak + - ...

I ten i ten to samochód.. i ten dojedzie do celu i ten...

Inny przykład.. są ekspresy za 150zł na kapsułki w biedronce, ale umówmy się, że kapsułki drogo wychodzą i to nie jest dobra kawa, ale też można kupić ekspres za 300zł 15 bar.. a jest też i Jura za ponad 7000zł.. za 2500 i 3500 też jest...

No i to jest ekspres i to... i ten zrobi kawę i ten...

Każdy z nas wybierze odpowiedni produkt dla siebie, oby dobry , i na pewno taki, na jaki może sobie pozwolić w danym czasie...

Ale uważam, że akurat dobra patelni jest w domu potrzebna i też za taką się rozglądam, ale nie mam teraz kasy za taką za 1000 z 25 letnią gwarancją.. a działa ta gwarancja bo mnie tą patelnie już wymieniono.. coś tam było nie tak.. odesłałam i otrzymałam za kilka dni nową...

Tych Ikeowskich musiałabym przez te 25 lat kupić średnio 1-2 rocznie, zależy jak by się zużyły.., czyli wychodzi, że tanie jest drogie..

Nadulka, jak kupisz ta patelnie to daj znac! Patelni w domu nigdy nie za wiele ;)

O maaatko ... a ja lubie lagodne, delikatne ale bogate w smaku z posmakiem w ziarnach czekolady :-) Nie lubie kwasnych, ziemistych, ciezkich .... nie lubie tez za mocno palonych, nie lubie o smaku gorzkiego kakao ... Kazdemu wedlug potrzeb i dalatego tyle gatunkow czy regionow powstawania :-) Przy ekspresie na ziarna czy tygielku za kazdym razem mozna zmienic rodzaj kawy, a w kapsulkach tylko jeden rodzaj tylko wiele kolorow kapsul ;)

Ambercia co do ekspresu to rozglądam się za tą samą marką co masz Ty i Markotka... zastanawiam się czy można taki nabyć używany.. i na co musiałabym zwrócić uwagę przy zakupie....

No bo 2500 nie mam i większej kwocie nie wspomnę...

Samochody też kupujemy używane i jest OKi i nikogo to nie dziwi... a co z takim sprzętem...

Jak zrealizują marzenie z ekspresem to zacznę marzyć za lustrzanką... :yes: