malgos2 01.12.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ale ja nie mam ani gazu ani indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 To masz elektryczną albo ceramiczną , te "czytają", "widzą" większość naczyń.. Indukcja czyta tylko te ferromagnetyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Dobrze, ze mi powiedzialas, bo bym nie wiedziala co mam. Tej plyty po prostu sie trzeba nauczyc i wiedziec jak wykorzystywac cieplo resztkowe. A cena jakies 4 razy nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.12.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Arnika u mnie od poniedziałku będą te patelnie,teraz też są ale z tamtej dostawy i podobno inne tak mi dziś pani powiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 E tam, te Wasze de,,, tfu, INdukcje... Nojlepij to na płycie węglowej, ciepło jest i ugotuje się i w ogóle, nawet trzaskanie drewek w ogniu słychać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Wiem Nadulka... Ale mnie na innym sklepie pani mówiła, tylko tyle, to była chyba środa, że będę i sprawdzałyśmy z obrazkiem, i były bardzo podobne... Zobaczymy co przywiozą.. i jakie rzeczywiście będą... Kupujesz je czy tylko na nie lookniesz? Jak kupisz to coś upipc i daj znać, czy warto na nich oko zawiesić... Z drugiej strony oni robią jakieś tam akcje i towar się powtarza... W tym lidlu co ja byłam z miesięc temu było otwarcie po dużym remoncie i mieli mnóstwo różnych promocyjnych rzeczy.. min te patelnie też były, pewnie im zostały i sprzedają.. Co przyjdzie na poniedziałek to się okaże... Tej plyty po prostu sie trzeba nauczyc i wiedziec jak wykorzystywac cieplo resztkowe. A cena jakies 4 razy nizsza. ...to akurat z moimi garami potrafię robić i gotować nawet na płomieniu świeczki od ponad 18 lat, odkąd mam te a nie inne gary... Drugi aspekt , to to, że ja gotuję codziennie dla czteroosobowej rodziny lubiącej jeść raczej dobre rzeczy, i gotuję jak dla wojska w takich ilościach, że masakra.. zawsze ktoś wpadnie przypadkowo i talerz dostanie... ale taż zawsze mówię, że bardzo ale to bardzo nie lubię gotować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 DPSia.. masz racje.. obiad inaczej smakuje.. Jak mi się chce pieca kaflowego... Dzisiaj rozpaliłam w kominku.. jak cudnie ogień tańczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.12.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Tak chcę kupić,mam nadzieję ze będzie dobra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No to jest inna sprawa, ze gotowac mozna na kazdym sprzecie, nawet na takim na jakim Twoj zajedobry zurek na imprezie podgrzewalysmy. Tylko tamta wiecej pradu zre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.12.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Tak chcę kupić,mam nadzieję ze będzie dobra:D pewnie bedziesz zadowolona Wydawanie jakis niewyobrazalnych pieniedzy na gary to bezsens ... no chyba, ze gary sie po prostu kocha. Z poczuciem milosci sie nie dyskutuje, wiec jest ok. Dzisiaj - jesli juz przy duzych pieniadzach jestesmy - wpadlismy do salonu Nespresso ... na kawe i poogladac ich przepastna ekspozycje ekspresow kapsulkowych. Nie wiem czy wiecie, ale wolnostajace ekspresy kapsulkowe moga byc w cenie nawet 2.500 PLN No to ja sie pytam za co??? Rozgadany i elekwentny sprzedawca staral sie na wszelakie mozliwe sposoby wytlumaczyc, ze to cudo warte jest kazdej wydanej na nie zlotowki i bedzie mnie uszczesliwiac kazdego poranaka, cieszac oczy solidnym i unikalnym design'em Na nieszczescie trafil na wyznawczynie ziarem, mlynka i normalnego ekspresu cisnieniowego, wiec skrzyzowalismy marketingowe kopie i elokwentny polegl ... Calosc przypieczetowala degustacja kapsulkowego espresso ... Wierzcie mi ... nie kupujcie kapsul No chyba, jako alternatywe na jakas kawe .... byleby kawa byla. Na zakonczenie, to koszty eksplotacyjne wygladaja tak, jak przy zakupie taniej drukarki atramentowej za 100 PLN, a potem ladowania w nia atramentu za 140 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Właśnie o to chodzi Małgoś... Te ponoć są bardziej energooszczędne.. ale gotując w ciut gorszych jakościowo garnkach czy patelniach zużywamy więcej energii bo musimy gotować na większej wartości ustawieniu.. Nie wiem czy dobrze piszę??Ponoć indukcja mniej prądu zżera niż ceramiczna, a ta z kolei jest bardziej ekonomiczna niż płytka elektryczna... gaz to już inna bajka... Nie będę biegać z miernikiem, spisywać liczników itd.. Mam po prostu indukcje, bo : była szeroka, bo miała wcale nie wysoką cenę, bo szybciej gotuje np garnek 4 litrowy wody niż gaz... I ja nie mam gazu, mieć w kuchni po pożarze u siebie nie będę miała.. KONIEC z gazem... I nie miałam ciśnienia , ze indukcja modna czy coś tam... Trzeba było po prostu wybrać jakieś źródło grzania/gotowania... Nadi jak kupisz daj znać..A kiedy jedziesz po garnek?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ambercia.. ekspresom kapsułkowym choćby ze względu na koszty tych tabletek i ja mówię nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.12.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ambercia.. ekspresom kapsułkowym choćby ze względu na koszty tych tabletek i ja mówię nie... Bogu dzieki ... tak bardziej pod Ciebie napisalam, bo wiem ze chcesz cos dobrego do kawy zakupic Dzisiaj pierwszy raz pilam kapsuly Moze inne firmy maja jakis lepszy system i lepsza kawe, ale nespresso jest niezjadliwe .... jak kawa rozpuszczalska I kwasna na dodatek Lepsiejszy bedzie kazdy tygielek i kawa parzona klasycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Arnika no właśnie kiedy? a garnek potrzebny będzie i to bardzo więc siła wyższa muszę jechać Ambercia mam takie same podejście do tej patelni,tylko zeby nie okazała się tatalnym badziewiem,zrobiłam małe rozeznanie i wiem ,że będę zadowolona:) Ekstresom kapsułkowym też mówię NIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Bogu dzieki ... tak bardziej pod Ciebie napisalam, bo wiem ze chcesz cos dobrego do kawy zakupic Dzisiaj pierwszy raz pilam kapsuly Moze inne firmy maja jakis lepszy system i lepsza kawe, ale nespresso jest niezjadliwe .... jak kawa rozpuszczalska I kwasna na dodatek Lepsiejszy bedzie kazdy tygielek i kawa parzona klasycznie A ja właśnie lubię kwaśne kawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ambercia.. a tak odnośnie niewyobrażalnych cen garnków czy patelni... Mozna odnieść do wielu rzeczy posiadanych przea nas ludzi.. różnych ludzi, różnych rodzin.. Nie chodzi konkretnie o Ciebie, mnie czy któraś z dziewczyn... Wydajemy kasę na różności.. I tak np samochód... : jest za 30 tys nowy.., ma podstawową klimę kierownicę, ogrzewanie ale nie ma klimatroniku, podgrzewanych elektrycznych lusterek, podgrzewanych siedzeń, tempomatu, sensorów deszczu , skóry i wieeelu dynksów, które ma Audi jakieś tam czy BMW jakieś tam 7 a kosztują coś ponad 300 tysi każdy.. Tak + - ... I ten i ten to samochód.. i ten dojedzie do celu i ten... Inny przykład.. są ekspresy za 150zł na kapsułki w biedronce, ale umówmy się, że kapsułki drogo wychodzą i to nie jest dobra kawa, ale też można kupić ekspres za 300zł 15 bar.. a jest też i Jura za ponad 7000zł.. za 2500 i 3500 też jest...No i to jest ekspres i to... i ten zrobi kawę i ten... Każdy z nas wybierze odpowiedni produkt dla siebie, oby dobry , i na pewno taki, na jaki może sobie pozwolić w danym czasie... Ale uważam, że akurat dobra patelni jest w domu potrzebna i też za taką się rozglądam, ale nie mam teraz kasy za taką za 1000 z 25 letnią gwarancją.. a działa ta gwarancja bo mnie tą patelnie już wymieniono.. coś tam było nie tak.. odesłałam i otrzymałam za kilka dni nową... Tych Ikeowskich musiałabym przez te 25 lat kupić średnio 1-2 rocznie, zależy jak by się zużyły.., czyli wychodzi, że tanie jest drogie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.12.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.12.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Nadulka, jak kupisz ta patelnie to daj znac! Patelni w domu nigdy nie za wiele O maaatko ... a ja lubie lagodne, delikatne ale bogate w smaku z posmakiem w ziarnach czekolady Nie lubie kwasnych, ziemistych, ciezkich .... nie lubie tez za mocno palonych, nie lubie o smaku gorzkiego kakao ... Kazdemu wedlug potrzeb i dalatego tyle gatunkow czy regionow powstawania Przy ekspresie na ziarna czy tygielku za kazdym razem mozna zmienic rodzaj kawy, a w kapsulkach tylko jeden rodzaj tylko wiele kolorow kapsul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Ambercia co do ekspresu to rozglądam się za tą samą marką co masz Ty i Markotka... zastanawiam się czy można taki nabyć używany.. i na co musiałabym zwrócić uwagę przy zakupie.... No bo 2500 nie mam i większej kwocie nie wspomnę... Samochody też kupujemy używane i jest OKi i nikogo to nie dziwi... a co z takim sprzętem... Jak zrealizują marzenie z ekspresem to zacznę marzyć za lustrzanką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 TARcia dlatego Arnika fajnie to napisała,każdy ma inne potrzeby A co do ekspresów to miałam chyba juz każdy ( i tu nie chodzi o firmę) i powiem ci,że dużo lepiej mi smakuje kawa nawet z tego nabijane go niż z kapsułkowego,ale to jest tylko moje zdanie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts