Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te ozdoby to chyba chińskie rączki robiły.. ale bardzo mi miło, ze się podobają...

Ja co najwyżej będę dziergała wianki i mogę pokazać przed i po ... tylko już nie dzisiaj...

TARcia żółtego nie zamówiła jeszcze... nie mam czasu nawet po nosie się podrapać...

A trzeba poczytać która firma i dobra po ile przesyłki i co najważniejsze kasę przeliczyć, bo jakoś mi jej ciut brak...

A młody miał dzisiaj na hali sportowej występy z bębnami.. otwierali imprezę...

Jeszcze do znajomego na kawkę i już ciemna noc...

Lecę teraz zapeklować polędwiczki i szynki... będą do wędzenia na święta i do jedzenia bo sporo tego mam...

Oj tak, pyszności to sa! :yes:

Nasze udały się doskonale.

A jak peklujesz?

My nacieramy solą peklową i potem leżą przez tydzień i trzeba je dwa razy dziennie przewracać.

Trochę upierdliwe, ale mniej soli wtedy się używa.

Kiedyś, jak przychodził rzeźnik i robił świniobicie, to nie czekał tydzień, tylko szynki nastrzykiwał roztworem soli peklowej, ale wtedy więcej tego było w szynce.

Teraz nacieramy i po tygodniu i tak przejdzie tym, jest pyszna! :D

cześć wszystkim :)

Wiolka, fajny wianek popełniłaś. Według mnie juz teraz jest dobrze i nie musisz nic dodawać...ja lubie proste rzeczy bez zbytnich upiekszeń.

U mnie w domu już też powoli pojawia sie klimat świateczny. Zawiesiłam wiklinową choinkę na drzwiach wejściowych, a w salonie stoi skrzacik -pomocnik Mikołaja. W najbliższy weekend mam zamiar kupić już choinkę. A co tam ...w tym roku szybkiej, a nie jak zwykle dzień przed wigilią :rolleyes:

No kochana to szalejesz widze z tymi ozdobami :lol:

Ja Wam powiem, że mnie jest strasznie żal jednej rzeczy, że powoli duch w narodzie umiera. Kiedys, kiedy nie było takich ozdób na kilogramy w sklepach jak dziś... dzieciaki siadały przy stole z klejem w jednej ręce, z nożyczkami w drugiej i same robiły ozdoby :lol: ja sama pamiętam jak robiłam ptaszki, łańcuchy, wycinanki, bałwanki i wszystko to na co starczało papieru.

Dlatego moich też zagoniłam, wręcz wymusiłam na nich i wydumali kartki świąteczne, i nakłuwane gożdzikami pomarańcze, a ja też wydziergałam delikatną zwisającą pierdołke z lampy nad stołem.

Na początku było, "ale po co??" a teraz mówią "ale fajnie" :lol:

No czasem trzeba uszczęśliwiać na siłe :lol:

no to ja przeszłam tiu :rolleyes: tu mniej postów :)to trochę dopiszę :wiggle:

wedle tej kładki to chciałam powiedzieć ,że ja też mam lęki coraz paskudniejsze :rolleyes:to co kiedyś potrafiłam robić , dziś napawa mnie strachem że hej ....ale ja muszę tu Ci donieść co ja wczoraj odkryłam oglądając you tube :o podobno za lęki odpowiedzialny jest aspartam :o:o:oi dlatego chciałam się od Ciebie dowiedzieć czy go spożywasz ....bo ja takie osobiste badania robię ;) ja już dawno czytam wszystkie składy w poszukiwaniu tej trucizny i omijam te produkty , bo mam po nim mdłości ....ale okazuje się ,że ten aspartam powoduje ok 90 dolegliwości po spożyciu i może to być tragiczne, ale czasem zachowanie dziecka odbiegające od normy może być spowodowane właśnie aspartamem i my nawet sobie z tego nie zdajemy sprawy :o tylko szukamy choroby .....o matko i córko

ależ Ty śliczności nakupowała :rolleyes: ależ u Ciebie będzie odświętnie - świątecznie :rolleyes: jakaś odrobinkę temu wiankowi bym dodała ale nie wiem jaką :)

Odpowiem od końca..

Amtla samochodzik śmiga, że hej.. każdy ciut większy i szybszy będzie o niebo lepszy niż turbolot...

Baaardzo mi się chciało już lepszego autka, choć uważam iż to nie jest cud techniki i motoryzacji...

Relcia.. aspartamu nie spożywam pod żadną postacią... nienawidzę go.. nawet stewia mi nie smakuje.. Przestałam słodzić herbatę i kawę..

Laseczki już na dziergałam kilka stroików..

Idę dziergać dalej...

później pokażę...

Arni, bardzo fajne ale ja bym kontrast zmniejszyla. Jak dla mnie za surowe i za ciemne tlo do tej eterycznej kokardy i ozdob.

Moze warto troche ten wianek wybielic?

http://www.abeachcottage.com/wp-content/uploads/2011/12/beach-cottage-coastal-christmas-wreath-675x449.jpg

....ale okazuje się ,że ten aspartam powoduje ok 90 dolegliwości po spożyciu i może to być tragiczne, ale czasem zachowanie dziecka odbiegające od normy może być spowodowane właśnie aspartamem i my nawet sobie z tego nie zdajemy sprawy :o tylko szukamy choroby .....o matko i córko

a ja slyszalam, ze cukier winien ze dzieci zle sie zachowuja, maja ADHD, sa rozwydrzone, maja slabe wyniki w nauce i robale w tylku :p:lol2: Do tego nadwage, wczesna cukrzyce i nadcisnienie :popcorn: I pomyslec, ze leczone sa na cos innego a to zarcie z cukrem winne :confused::p

a nie mówiłam ,że mu coś brakuje :rolleyes:...temu wiankowi :) odrobinka :wiggle:a gdyby mu dołożyć takie gwiazdki z grubego filcu na tej połowie bez ozdób .....

cukier to natura :Pz buraków :rolleyes: krowom, koniom tam nie szkodzi :wiggle: a aspartam to trucizna , tylko nie wiem czemu tego nie zabronią dodawać do napojów .....a już leki tym słodzić, to powinien być kryminał z kamieniołomami :bash:

Edytowane przez relek

Ambercia może i można.. ale ja nie wiem jak...

A miało być tak fajnie, a wyszło jak zwykle...

Znaczy stroiki... Miały być wyjątkowe, a wyszły jak targowe.. z pracą na ładnych kilka godzin... koszt taki sam jak kupione bez ceregieli na targu...

Nie zrobiłam wszystkich.. bo już nie mam siły na dzisiaj.. jak będzie trzeba to wymodzę jeszcze to co mam .. znaczy 2 małe kółka i 2 wielkie kółka wiklinowe ...

Jak naładuję baterię to pstryknę fotkę... Ale w sumie jest ciemno i nic nie widać...