Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

, koniom tam nie szkodzi

:wiggle: a aspartam to trucizna , tylko nie wiem czemu tego nie zabronią dodawać do napojów .....a już leki tym słodzić, to powinien być kryminał z kamieniołomami :bash:

matko boska to tylko PSM czy moze nalezysz do jakiejs PIS-owskiej opcji :lol2:

Aby kamieniolami straszyc to trzeba miec argumenty a nie youtube. Potwierdzone badania, wiarygodne osrodki badawcze, grupe focusowa, czas badania i konkretne, potwierdzone skutki. Masz? No to podziel sie, ale konkretami bo na bzdurki nie mam czasu :-) Chetnie natomiast poczytam wartosciowe artykuly i badania wiarygodnych osrodkow :rolleyes: Z gory dziekuje za podlinkowanie stosownych artykulow :rolleyes:

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Takie stroiki popełniłam...

DSC09995.JPG

DSC09996.JPG

DSC09998.JPG

DSC00010.JPG

Oczywiście każdy stroik będzie zapakowany w celofan, to naprawdę choćby nie wiem co było w opakowaniu, to ładnie wygląda...

Mam całe mnóstwo dodatków, ale już robić chyba nie będę.. cepelia jak diabli.. brrr..

z drugiej strony jak już zrobiłam te kilka to mogłabym robić już.. bo już wiem co i jak.

Mnie najbardziej podoba się pierwszy i ten z czarnymi bombkami... Wianek pokazany wcześniej też mi się podoba... Czyli ja nie bardzo lubię udziwnienia.. ciekawe jak klienci.. bi jak patrzyłam jakie cepelie wybierali , to mnie się włosy jeżyły...

Edytowane przez Arnika

Arni, no ale te ozdoby maja sie podobac obdarowanym, nie? Jesli ktos lubi czerwone i z Mikolajkiem to po co go uszczesliwiac bialym stroikiem z czarnymi ozdobami i odwrotnie :rolleyes: Przeciez robisz je dla ludzi ktorych znasz i pod gusta, ktore starasz sie zrozumiec. Kazdy chce czegos innego i kazdemu wedle potrzeb :-) Jedni sa bardziej tradycyjni, a inni mniej i jak widac stroiki zrobilas dla roznych osob :-)

Relek, nie baw sie ze mna w kotke i myszka ;) Badania prosze, konkrety a nie spisek dziejow jakich mamy cale mnostwo :lol2: Przeczytaj ten artykul raz, dwa albo trzy :rolleyes: Emocjami napakowany jakby go jakas egzaltowana nastolatka pisala :o:p Wiesz, takie same mozna znalezc o mleku (whoops ... przeciez dobrzez siedziesz w temacie :p), masle, cukrze, wierzowinie, drobiu i calej masie innych produktow :rolleyes:

Generalnie wole opierac sie o cos mniej naladowanego emocjami i dlatego wole siegac do zrodel ;)

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(05)62333-1/fulltext

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12180494

Z drugiej strony po co jesc aspartam, skoro masz lisciasta stevie??? :confused::p Zupelnie nie rozumiem :confused:

na ten wpis się natknęłam się tak przypadkiem , ale w tym filmie nadawanym na Planete są już konkrety :rolleyes:

normalnie jak się idziesz na zakupy, to sobie bierzesz na co masz ochotę , co Ci w oko wpadnie :o a tu okazuje się ,że trzeba na zakupy chodzić z lupą , bo to napisane takimi maciupeńkimi literkami :bash:

ja wyczuwam smakowo aspartam w produkcie a i też zawsze sprawdzam skład .....ale szlag człeka trafia jak idzie do apteki i prosi o witaminę C albo wapno, a one mają aspartam :bash:

mnie już bardzo dawno temu , lekarz rodzinny opowiadał o aspartamie, że czytał w amerykańskiej literaturze medycznej , że jest to trutka .....tania i uzależniająca niby ....by rosło spożycie napojów np....ja mu wtedy nie wierzyłam ....ale jak doszłam do wniosku ,że aspartam powoduje u mnie mdłości dość poważne , to zaczęłam wierzyć :rolleyes:

NutraSweet ,......tu jest pies pogrzebany :rolleyes:

Edytowane przez relek

A miało być tak fajnie, a wyszło jak zwykle...

Znaczy stroiki... Miały być wyjątkowe, a wyszły jak targowe.. z pracą na ładnych kilka godzin... koszt taki sam jak kupione bez ceregieli na targu...

Nie zrobiłam wszystkich.. bo już nie mam siły na dzisiaj.. jak będzie trzeba to wymodzę jeszcze to co mam .. znaczy 2 małe kółka i 2 wielkie kółka wiklinowe ...

Jak naładuję baterię to pstryknę fotkę... Ale w sumie jest ciemno i nic nie widać...

a wystarczyło zadzwonić :rolleyes:

Relcia, Ambercia, nie kłócić się proszę!

Każda zostaje przy swoim i koniec!

Co to za hałasy są!!! ;)

A mnie się stroiki BARDZO podobają, o!

No cepelia, a co niby ma być???

Przecież cepelia to piękne rzeczy są!

Pewnie, można pójśc w chińszczyznę, przyczepić jeszcze tonę plastikowych dodatków, świecących, z brokatem, ślicznych, ołowiem malowanych. :p

Piękne są i basta, rób dalej!

I nie szumieć mi tu! :p

Mnie w sumie też się podobają, a są 4 rodzaje i każdy inny...

a wystarczyło zadzwonić :rolleyes:

Jak mam dzwonić , jak zarobiona jesteś, ... no jak????

Mąż się wkurzał.. ojjj bardzo jest od wczoraj zły...

I o cepelie, i o całokształt, i o piec, bo starszak zamiast napalić wcześniej przegrzebawszy to wrzucił węgiel, zagasił, zrobiła się z popiołu skorupa, potem wyjmować z pieca musiał wszystko, czyścić.. brrr, i o bałagan...

No jak ma niby być porządek jak ja cepelią zajęta...

DPSia a "cepelia" to dla nas rodzaj ręcznych robótek....

Czekam dzisiaj na przesyłkę żółtego.. i będę miała błysk...

Najgorsze w tych sprzętach to jest to, że sporo kosztują , a same robić nie chcą...

I proszę nie pisać mi o rumbie czy innym ustrojstwu, bo już dawno o nim wiem, a u mnie by się zgubiło;)

Idę sprzątać..... bo święta tuz tuż.. idą wieeeelkimi krokami, i nie tylko na święta ma być wszystko zrobione, tak normalnie do życia i do egzystowania...

Może zacznę od zmiany firan i zasłon w sypialni??????? A nowe mam ...

A mnie się najbardziej podoba ten wianek pierwszy;)

Wcale bym się nie obraziła,gdyby zawisł na moich drzwiach wejściowych :wiggle:

Ja też zaczynam sprzątanie świąteczne,ale nie takie jak zawsze (czyt.dokładne) bo na wiosne chcemy malować cały dół,więc wtedy wszystko na zicher wysprzątam:)

Ja mam takie urządzenie z zeptera na parę,ale jakoś nie lubię tego używać,za długo to trwa;)

to ja mogę o stroikach ?:rolleyes:

pierwszy mi się bardzo podoba :rolleyes:w moim guście ...dodałabym tylko jeszcze jeden element ( upierdliwie będę się trzymać gwiazdek :)jak nie z filcu to z masy solnej na patyku :rolleyes:) bo ja 3mam się zasady angielskiej ...do 3 - ech :lol: ...jeśli potraktować zielone, kulki i farfocle za jedno :) to kokarda i kule i jeszcze coś :lol:

drugi bardziej by mi się podobał bez tej wąskiej czerwonej wstążki

w trzecim białą włókninę dałabym od spodu jako taką podściółkę , bo w tym miejscu co jest :) nie pasuje mi

mogłam? :lol:

Edytowane przez relek

coś przeoczyłam :rolleyes: co to jest żółty ?:)

no dobra też się wzięłam za sprzątanie :)łazienka - błysk , dwa pokoje są teraz garderoba :bash: obejrzałam 10 odcinków Perfekcyjnej Pani Domu to ja teraz sprzątać umiem :wiggle: .sprawdzone :) do luster, okien stare rajstopy do polerowania :)ona jeszcze każe przedtem kropli kilka gliceryny na szmatce wetrzeć :).......... i płyn W-5 z Lidla sprawdziłam :)tylko w środku :)bo za oknem zamarza :wiggle:

...ale mi stroikami głowę zawracacie, to mi robota nie idzie ;) i mam takiego samego DSC_0019.jpgtaki maciupki , na żywo lepiej sie prezentuje :rolleyes: wolałabym w klimacie tego Twojego brązowo-białego :rolleyes: ale nie mam taki produktów :( a w zeszłym roku to było przyczepione do flaszki łapówki świątecznej , którą dostał mój mąż ....:)no to se popełniłam stroik :bash:i długo go będę poprawiać ?DSC_0026.jpg zaraz nocka przyjdzie i nie wyrobie swojego planu

i w czasie sprzątania natrafiłam na wielkanocne jajo:rolleyes:i też je przerobiłam na stroik bożonarodzeniowy :wiggle:

Edytowane przez relek

Gosia... jak dla mnie robota głupiego...

Mam paskudne kafle do mycia.. bo są caluteńkie w drobniutkich porach.. brrrr ...

Są tak usyfione, że masakra.. Ilekroć je już myłam to tak samo były brudne przed jak i po myciu, tylko tyle, że kociki nie fruwały...

Mam affrony, z jednej strony je lubię, z drugiej.. robota głupiego do mycia..

Jechałam i szczotką do szorowania i tą maleńką.. Najlepiej idzie ta maleńką.. ale wyobrażasz sobie jakieś 120-140 metrów affronów myć "szczoteczką do zębów.." ale ona najlepiej myje, puszcza brud...

Na wiatrołap 3m2 zużyłam pojemnik wody...

Czuję się jak w saunie... :bash: