wu 02.03.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 dobry wieczór Arniczko i jak rurki policzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.03.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 ... Arnika ja wszystko rozumiem... choroby, ciężkie sytuacje życiowe wykonawców, podwykonawców... ale nie dla każdego warto miec serce... tylko tyle powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 a kto ma miekie serce musi miec twarda dupe Arniko nie zapomnij o wyprowadzeniu wody na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 a kto ma miekie serce musi miec twarda dupe Arniko nie zapomnij o wyprowadzeniu wody na zewnatrz Już jest przekute przez mur i wyprowadzone przy kotłowni... Dalej poleci niebieska rurka lekko w ziemi... Kranów przewiduje ze 4 dookoła domu... Mój hydraulik zadziwił się po co mi 4 krany? a wężem nie mogę pociągnąć? A ja na to, że budynek ma jakieś 22/22 metry i ile ja bym musiała mieć węży plątających się pod nogami , żeby ogródek z drugiej strony podlać... Przyznał mi racje... ale dwa wyjścia robi teraz... czyli przy kotłowni i przy garażu.... A następnie bliżej wiosny lub jesieni, jak okaże się gdzie konkretnie mi te krany będą potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Zakupiłam dzisiaj sporo cebulek mieczyków i jakichś innych kwiatków... Żeby było troszkę kolorowo... Lubię mieczyki w wazonie... I piwonie sobie kupię i róże oczywiście.... I nie wiem jak urządzić ogród... żeby wioska nie wyszła... I co dać do tego konta przy wejściu i garażu... Kont zacieniony, północny, rośliny muszą być niskie, wieloletnie, i pachnące, i kolorowe.... I co posadzić? Na resztę działki posieję trawkę.... Chyba pójdę spać... Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dzień dobry :P:P Pan hydraulik skończył w domu... do dołożenia jedna złączka do odpowietrzenia w garażu.... Woda na zewnątrz jest. Styropian ułożony w domku, jeszcze zostało ułożenie w garażu i kotłowni.... Zabieramy się więc za garaż.... Zakupiłam dwie drabinki kaloryfery do łazienek... Jutro kupię do kotłowni i wiatrołapu... Możliwe od jutra zacząć walkę z rozkładaniem podłogówki.... I może na poniedziałek się wyrobimy.... Oczywiście z pomocą znajomego Jerzego, pracownika i pomocników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dobry wieczór Arniczko no widzisz czasem szkoda nerwów na pewno się wyrobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Mam już policzone długości rurek:P Dzięki Jurku :P:P Jutro zaczynamy zabawę z rurkami.... Może się wyrobimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.03.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 no i widzisz. wszystko sie dobrze układa. a tak na marginesie odpływ może być na wysokości styro. przecież w to wchodzi rura którą się potem docina na odpowiednią wysokość. nawet lepiej jak jest niżej. bo czasem jednak jest problem z kaflami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.03.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dobry Wieczorek :P:P no i widzisz. wszystko sie dobrze układa. a tak na marginesie odpływ może być na wysokości styro. przecież w to wchodzi rura którą się potem docina na odpowiednią wysokość. nawet lepiej jak jest niżej. bo czasem jednak jest problem z kaflami. Pan grzebek prawie skończył... tzn, zostały mi dwa krany gdzieś na działce w bliżej nieokreślonym miejscu.... Więc jeszcze wróci, albo i nie Co szczególnie mnie nie zmartwi. Mam kratkę do garażu montowaną na sztywno bez możliwość regulacja... Więc musi być dobrze zrobione od razu... Tylko nie mówcie proszę, że trzeba było dać z regulacją... Ona kosztowała około 30- 40zł wiec tania jak barszcz. I ta zostanie. Zaczęliśmy rozkładać podłogówkę.... Już jest zrobione połowa domu i to za parę godzin. Czyli jest zrobiony salon, wiatrołap, kuchnia, pokój gościnny. Zostaje na jutro drugie skrzydło... czyli dwie łazienki i WC, 3 sypialnie i 2 garderoby, oraz 4 kaloryferki. Myślę, że w takim tempie jutro będzie koniec rozkładania rurek i w sobotę próba ciśnieniowa.... oraz ciąg dalszy układania styro w garażu, oraz wyjazd z domu maneli i wyłożenie styro w kotłowni.... Te rureczki to nawet bardzo fajnie się zakłada. Nie poradzili byśmy sobie gdyby nie Jerzy. Dzięki Jurku jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 a ta kratka to jest najezdna???? czy jednorazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dobry wieczorek :P:P Rurki z podłogówki rozłożone, z kaloryferów również.... Jutro chwila prawdy.... Próba ciśnieniowa.... Do dokończenia styro w garażu i rozłożenie w kotłowni.... Kłucie pod rowki do rurek do kaloryferów ... Pociągnę wodę i kanalizę do kotłowni również.... Grzebkowi nie dało się... Nam się da.... Dopieszczenie reszty.... i posprzątanie.... Efilo kratka jest najazdowa... Taka bardziej przemysłowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2010 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 To ja się witam z rana i dzień dobry mówię :P Mróz jest.... Przez to spać nie mogę ...... Woda zamarzła, przywieźli o 15.00 10 ton piachu i zamarzł wieczorem.... Aż się martwię co będzie z tymi wylewkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.03.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 spokojnie mroz ma minac po weekendzie doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 I miałam racje, że trzba się bać.... Woda zamarzła we wszystkich kranach, zaworach, i licznikach... Jeden licznik rozwaliło... Dzisiaj walczyliśmy z lodem od 8.00 do 16.00 próba ciśnieniowa w podłogówce zrobiona... Niektóre zaworki dobrze nie trzymają.... Albo wymienią na inne, albo oringi trzeba wymienić.... Ale to już na spokojnie po wylewkach.... Możliwe, że zrobimy ogrzewanie podłogowe w garażu... Wszystko u nas się zmienia.... Miało nie byś styropianu na podłodze w garażu, a daliśmu 8cm jakiegoś lepszego, niż w domu... Jeszcze tylko dwa dni i koniec stresu.... Morozie a kysz............ Idź sobie precz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 dobry wieczór ponoć od 15 marca wiosna ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ale mnie teraz woda zamarza w rurkach i zegarach Zostawiliśmy powyłączane dmuchawę i kaloryfer olejowy na rozdzielaczu od podłogówki i licznikach, żeby nie zamarzły.... Wylewek się nie boję, ale o wodę drżę Już coraz bliżej do końca męki z hydrauliką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.03.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 i jak? jutro wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.03.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 dobry wieczó Arniczko no własnie będą bo coś mrozy zapowiadają moze lepiej je o tydzień przesunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts