Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arni, Bogu dzieki finiszujesz z ta mozolna robota :sick: Wypocznij troche do Swiata, zrelaksuj sie, nabierz energii i luzu, bo Wigilia zastanie Cie udreczona niczym meczennice :( A przeciez to takie piekne i radosne Swieta, wiec pomysl o sobie a nie tylko o podlogach :mad::sick::yes:

W sprawie choinki i wszelakich gustow, to niech kazdy robi tak aby czuc sie w jego estetyce spelnionym :yes: O! :D

Ambercia.. niestety nie finiszuje.. niestety.. Do zrobienia w sumie 1/5 salonu i połowę przedpokoju, to też ładnych kilka/naście metrów kwadratowych..

Roboty jeszcze na dwa dni co najmniej...

No i do babci muszę jeszcze wpaść i pomyć okna i potrzepać dywany, pomyć podłogi , posprzątać i pranie pewnie zrobić..

Taki ten czas...

Jak u siebie nie zdążę z oknami to nic się nie stanie.. ale u babci MUSZĄ być umyte i koniec...

Po porządkach.. przyjdzie czas na zakupy i na gotowanie..

Jeden dzień w kuchni i już.. za to przy stole zasiadamy my i wszyscy dziadkowie.. moi i moich dzieciaków...

Fakt.. styrana potem jestem, że już nic mi się nie chce.. ale mam poczucie czystego domu i porządków, i ubranej choinki...

Co prawda.. nie mamy żywej, bo na podłogówce i w tych temperaturach w jakich ja żyję ona by wigilii nie doczekała..

Zeszłoroczna kupiona u producenta niestety nie była tania.. ale za to wygląda bardzo dobrze... już ktoś się pomylił myśląc, że mamy żywą choinkę...

Nadulka.. to nie trzeba było się zebrać po ten garnek i do mnie na kawke , jak goście tak krótko byli... ?

Tylko tego zapachu brak.. za to kupiłam olejek o zapachu choinki czy sosny.. wsio rybka.. zielonym pachnie...

Ambercia.. niestety nie finiszuje.. niestety.. Do zrobienia w sumie 1/5 salonu i połowę przedpokoju, to też ładnych kilka/naście metrów kwadratowych..

Roboty jeszcze na dwa dni co najmniej...

No i do babci muszę jeszcze wpaść i pomyć okna i potrzepać dywany, pomyć podłogi , posprzątać i pranie pewnie zrobić..

Taki ten czas...

Jak u siebie nie zdążę z oknami to nic się nie stanie.. ale u babci MUSZĄ być umyte i koniec...

Po porządkach.. przyjdzie czas na zakupy i na gotowanie..

Jeden dzień w kuchni i już.. za to przy stole zasiadamy my i wszyscy dziadkowie.. moi i moich dzieciaków...

Fakt.. styrana potem jestem, że już nic mi się nie chce.. ale mam poczucie czystego domu i porządków, i ubranej choinki...

a Ty jedna tam jestes do roboty??? No wez :mad: A Starszak, to niby co robi??? Po dniowce w pracy moze wygospodarowac kazdego dnia godzine albo dwie, aby pomoc, nie? Rozumiem Mlodszy ma lekcje i to trudne, bo pewnie latwo Mu nie przychodzi ogarnac wysokich wymagan, a Twoj zatyrany w pracy, no ale Starszy Dziec moglby Mamie pomoc ...

Wiolius, zadbaj o siebie bo po latach to nikt nie pamieta czystej podlogi, ale Mame i Tate, ktorzy piekni, szczesliwi i usmiechnieci do Wigilii zasiadali a nie jak z krzyza zdjete meczenniki :(

BTW a moze kogos zatrudnij do tych okien i podlog? To duza wygoda i efektywniej mozna czas zagospodarowac :yes:

Na razie jest taaaaaaak....

DSC00013.JPG

DSC00014.JPG

Wszędzie bałagan.. i jak widać dzieło rozpoczęte, ale nieskończone...

Ambercia.. ze starszakiem biorę się od jutra.. a i u babci razem...

Ale nie wiem.. jakoś tak wolę sama, lecz niestety coraz bardziej siły mi brakuje.. Na panią do pomocy liczyć nie mogę, bo nie stać mnie niestety, choć

wiem, że to nie są jakieś bajońskie pieniądze.. ale zbieram teraz każdą kaskę na ekspres.. choćby używany.. za takim się rozglądam na poważnie, ale nie mam pojęcia jaki jest dobry i ile może być zrobionych kaw, żeby nie popłynąć.. no i oczywiście patrzę za jurą...

Nadulka.. a Ty wiesz, ze przez myśl mi przeszło, żeby ten garnek zanabyć i podrzucić Ci... :yes:

Oczywiście nie pucowałabym podłóg... i obiad na mieście...

Witam po przerwie :)

Pierwsza uwaga do szatkownicy zelmera, jak sie zapycha to od czasu do czasu trzeba wsadzic paluch do srodka i wypchnac zawartosc, w srodku nie ma zadnych wystajacych elementow wiec sie nie pokaleczysz.

U nas choinka stoi bo dzis tesciowie przywiezli , ale nasza ma 5 m i leci przez 2 pietra :D u nas choinka w stylu "wies tanczy i spiewa", troche bombek, troche klejonych lancuchow troche rekodziela dzieci :D

A od jutra walcze z piernikami :(

Noo i to mi się podoba :)

Markotka.. noo Ty masz gdzie postawić taką choinkę.. :)

I u mnie też wieś tańczy i śpiewa.. noo może bez łańcuchów robionych...

Zelmer jak dla mnie źle trze ziemniaki.. znaczy nie bardzo chce...

Gdzie byłaś, jak Cie nie było...

Ambercia i Markotka.. ile macie na liczniku kaw zrobionych ?

o matko ... musialabym swoj pod kompa podlaczyc :sick::p Z pewnoscia duzo.

Ale powiem Ci jedno. Pierniczyc Jure jak masz byc tak umordowana. No ile taka pomoc za jednorazowe umycie okien wezmie??? No ile??? Twoje plecy, zdrowie i uroda warte wiecej :(:yes::yes: Wczoraj pol dnia byczylismy sie na basenie, potem sauna, obiad ze znajomymi i kino. Przychodzimy do domu a tam okna lsnia, zaluzje wyczyszczone do ostatniego okruszka ;) a parkiet cudnie na mat zakonserwowany :-) Tylko denaturatem do nocy smierdzialo, bo widac okna przez mroz myte byly alkoholem :D Ale co tam ... blyszcza az milo :yes:

wozilam sie na nartkach :)

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00815_zps8c49fd9a.jpg

a tu moja choinka dol

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00850_zpsdae733ef.jpg

i gora

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00852_zps77fbd587.jpga nie wiem ile mam kaw na liczniku, nie wiem nawet gdzie sie to sprawdza :D

Edytowane przez markoto