AmberWind 18.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Biedne te zwierzaki, gdy dookola gowniarze strzelaja Dlatego tak wazne psy na smyczy prowadzic, a koty w domu trzymac Pamietam historie bardzo fajnego psa (wygrywajacego wiele zawodow), ktorego wlasciciele przed swietami na spacerze spuscili ze smyczy, az tu nagle wybuchla petarda. Pies rzucil sie w amoku do ucieczki i zadna komenda nie byla go w stanie zatrzymac. Wszyscy warszawscy dogomaniacy szukali uciekiniera ... I w koncu znalezli, martwego przy drodze szybkiego ruchu ... Pilnujcie swoich zwierzakow ... nie wazne czy na wsi, w lesie czy w miescie. Instynkt strachu jest silniejszy niz jakakolwiek komenda posluszenstwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Widziałam na osiedlu jak owczarek biegał i łapał petardy... one na szczęści już wystrzeliły, ale łapał je, a właściciel spacerował i śmiał się... Czyli nie każdy owczarek boi się petard... Inka ciut w sylwka wystraszona była, ale zabrałam ją na dwór na ręce... nie panikowała, ale szczęśliwa nie była.. za to po wystrzeleniu petard pobiegała spokojnie.. czyli schizy na petardy nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.12.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Arniko, ja z prośbą, napisz proszę ile masz m2 podjazdu i ile Cię to kosztowało? Możesz na PW Wygląda bardzo ładnie, gratuluję Co do petard, w ostatniego sylwestra, sąsiedzi mieli gości wszyscy wyszli na taras, jeden śmiałek poszedł "petardować". Włożył petardę do butelki, zapalił ( miała polecieć w górę). Butelka się przewróciła, a petarda poleciała w stronę drzwi tarasowych, wszyscy zaczęli uciekać, a petarda wleciała do mieszkania. Na szczęście nic się od nie nie zajęło, ale gdyby firanka nie była odsłonięta, to mogłoby się skończyć jakimś pożarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 TAR-cia jak masz miejsce daj 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 TARcia 150 jest tak jak u mnie.. 120 też może być, ale wąskawo... no i zależy jaka długość by była. Ja też myślałam o powiększeniu pokoi ale kicha by wyszła. Megana już piszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Arni, ale ja nie napisalam ze kazdy owczarek sie boi Straszne jest to, ze nie selekcjonuje sie najlepszych genow do rozmanazania ... Podobnie jak w wielu innych rasach ... Ale to juz odmienny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wiem co napisałaś... To fakt... najlepszych psów to nawet z medalami nie ma Pinki to był pies.. nooo super.. do dzisiaj nie mogę odżałować, że odszedł.. miałby 10,5 roku teraz... Nie był na niego czas.. a są po nim gdzieś w Czechach psiaki.. ciekawe z jakim charakterem.. Inka też jest fajna.. ale... Nie to co Pinkuś.. On się tak cieszył jak przychodziliśmy, tak skakał, co dla jednych nie jest dobre.. ona nic.. tylko ciut ciut,... Ona jest inna... też kochana.. ale inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.12.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Arni, nie ma wlsciwego czasu na smierc ... Ani dla bliskiej osoby ani dla psa ... Strasznie to przykre i smutne. A co bylo przyczyna smierci Pinkusia? Jesli mial dobre geny to przetrwaly w wielu innych pewnie wspanialych psach Napisz, czy podobaly Ci sie wystawy? Zagraniczne tez zaliczaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miał chore serce.... nie skojarzyłam, nie miałam pojęcia, że kaszel u psa= chore serce.. a ja głupia myślałam, że kaszle od wełny która spadała na dół i on w tym chodził po podłodze... jak się okazało .. może o miesiąc dwa .. to już było za późno.. oczywiście był leczony.. ale.. niestety... Tak Pinki in Ceik Aya Alwaro był Młodzieżowym Czempionem Polski, Czempionem Polski, wnioski na czempiona Czech, Austrii i Węgier... Ale intry mu już nie zrobiłam... Zostały po nim medale, pucharki i dyplomy.. Jak ktoś lubi wystawy to OK.. jedni lubią kawę, inni foto , inni narty, jeszcze inni wędki a ktoś inny wystawy.. Ja .. hmmm jakoś nie bardzo.. ale też jak jeździłam to wciągało.. ale jak dla mnie za bardzo to było stresujące dla psa i dla właścicieli kosztowne... Inka choć z rodowodem (bez rodowodu uważam psy za kundle, a jak już ktoś z jakiegoś powodu ma to do kochania , ale lepiej , żeby nie rozmnażać) to jest do kochania, już jest po sterylce dwa lata temu... Jest nasza... Choć charakter bardzo spokojny.. bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No bo jak bez rodowodu to to JEST kundel. Tak jak nasz Karuś, do kochania. Po kastracji, oczywizda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 19.12.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 zawsze myś:bash:lałam, myślałam, że kundel to mieszaniec psa rasowego z burkiem ....:eek:jak ja miałam pudlice po francuskim ojcu ale papiery nie dojechały , to ja miałam kundla a nie pudla?:jawdrop:a takie to było kochane ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No tak to własnie jest kochana, tak to jest. Sama widzisz, kundelki to BARDZO kochane pieski są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Każdy pies czy kundel czy rasowy czy z medalami czy bez medali, jest kochany dla swojego pana... Karuś dla DPSi Kastuś dla TARci, Plusz i Majutek dla Amberci... Inka dla nas... I część to pieski kundelkowate, a cześć rasowe.. ale każdy z nich kochany i jakby co się komukolwiek stało, to klękajcie narody.. ból tak wielki jak po stracie najbliższej osoby... Ufff cały dzień jady.. mam dość... U lekarza Emilowi podniesiono leki.. Połowę spraw załatwiłam.. połowę jutro... Wywiadówka skrócona.. młode jako tako, oprócz angielskiego... z tym przedmiotem jest źle.. i nie będzie dobrze... Ja nie umiem, nie pomogę... nam dawali 5 za zrobione pudełko.. brrrr komuna jedna... Jaszcze tylko sernik na jutro mam upiec... bo szkoła Emila ma jutro wigilię ze sponsorami i prezydentem w nowej szkole.. ma być poczęstunek.. więc musi każda klasa upiec ciasto... Młody kończy szorować salon.. starszak wyszorował przedpokój.. ale muszę poprawić Jeszcze skończyć choinkę ubierać.. i będzie mniej więcej OK .. kuchnia na samym końcu... i tak zrobię bałagan jak diabli... Mąż będzie wędził szynki i schabiki w sobotę.. ale będzie mięsko.. mniaaaammmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 A wiesz, że tak myslałam, że leki mu podniosą. Trudno, potem będzie lepszy czas. Z tą podłogą nie szalej, jak zdążysz to dobrze, jak nie zdążysz - też dobrze, w końcu myta była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Podłoga skończona... Teraz to już tylko normalne mycie parą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts