Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w końcu to sie nie dowiedziałam , czy miałam rasowego psa pudla , czy rasowego psa kundla ?:sick:

a czy to takie wazne??? MIalas psa do kochania i tyle :yes::yes::yes:

Arni, okropna choroba :( I to nawet nie jest jakas sklonnosc genetyczna, ktorej mozna by sie spodziewac tylko taki tragiczny przypadek :( Strasznie mi przykro ...

A co do wystaw, to mnie nie wciagnely. Wolelismy zawody kynologiczne, niz paradowanie na wystawowym ringu :sick: Plusz z racji utraty nabialy juz w 4 miesiacu zycia, w ogole nie byl wystawiany. Eksterier ma swietny a i charakter przecudny, ale jakby mial mi potem lac po scianach a nie do kuwety jak suczka to ja dziekuje :sick:

TAR, to bedzie tak jak u nas :-) Na czym robisz? My na indyczym udzcu i wolowinie. A reszta wlasciwie klasyczna :-)

w końcu to sie nie dowiedziałam , czy miałam rasowego psa pudla , czy rasowego psa kundla ?:sick:

Miałaś psa.. pudla... :lol: I kochany był....

Ambercia.. nie było to i do przewidzenia, i do wyleczenia..

Teraz jest z nami Inka... ale... cały czas wspominamy Pinkiego....

I wystawy też baaardzo mnie nie wciagnęły.. Pinkuś miał fajny charakter, bardzo żywy, ale i bardzo posłuchany.. niby nic nie umiał, a wszystko wiedział.. Majstrów na budowie pilnował.. Bez ogrodzenia wiedział co to jego... siedział na górce piasku i patrzył czy dobrze murują, robią, potem ocieplają...

Normalnie kierownik budowy...

Inka potrafi sporo komend, ale jak zawołam... to ona przyjdzie albo i nie... a mnie szlag trafia...

Już serniczek w piecu.. mmmmm pycha będzie...

To jedyne ciasto które bez spodu piekę i nie wychodzi mi zakalec... ;)

Bigosik TARcia powiadasz... noo to będzie pycha...

Ja już dzisiaj kupiłam 4kg kapusty na kapustę z grochem i drugą z grzybami...

Może kilka pierogów z kapustą zrobię... Zobaczymy...

Jeszcze lecę odświeżyć garnitur młodego, uprasować koszulę przygotować krawat.. Jutro z prezydentem i zaproszonymi gośćmi pełna gala.. Nie wiem czy nawet o władze się nie oprze... Więc pełna profeska i pełna gala musi być...

:D to ja mam bigos najbardziej eko :stirthepot:bo tam ino kapust i grziby, a na wierzchu będą pływały białe kiełbaski, co by se kto chciał wyłowił :lol2:i przyprawy dobrane ...duzio przipraw :D ...i skusiłam się na śledzie z Biedronki :lol2: znaczy po Biedronkowemu a potem ....tu już tylko gęś w różnych wariacjach i koniec świąt ...ufff :yes: za to bedziemy się duzio bawić :D wyścig samochodów , helikopter latający , Tomek i .....ruch przed ekranem ten na S albo K :lol2:czyli dla każdego coś fajnego :lol2::lol2:

Wykonczylam wreszcie pierniki :)

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00857_zpse2c7156e.jpg

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00854_zpsa5b199ed.jpg

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC00855_zps92701973.jpg

ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁaaaaaaaaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłłł i mnnnnnnnnnniiiiiiiiiiaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm :)

Marta.. powiedz co dajesz do tego sera z wiaderka.. wyszedł mi sernik lekko za mokry.. Daje budyń i mąkę ziemniaczaną.. ale mokry nadal...

Ale pyyyszny.. jedną dużą blachę piekłam do szkoły, małą do domku na spróbowanie.

Odsłona świąteczna w niedzielę, bo inaczej by wszystko zjedli ;)

Arni, dokladnie! Dobry sernik ma byc wilgotny, a nie suchy od maki :( I tak jak napisala markoto, wybieraj lepsiejszy ser. Wiekszosc to takie mokre udawacze :( Wlasnie jak homogenizowane. President jest chyba najlepsiejszy :yes:

Arni, zapomnialam dopytac. Co z tym angielskim u Mlodego jest nie tak? Moze metoda zle dobrana? Z czym ma problemy? Slowka na pamiec, czytanie, tlumaczenie, konwersy, co? Wspieracie go korkami, albo przynajmniej jakims softem do nauki?

TARCIA, aaaa zapomnialam o kielbasce :-) U nas jalowcowa, tez przemycona z dobrego zrodla ;)

Markoto, podziwiam .... ze Ci sie chcialo :yes: Musicie w domu bardzo lubic pierniczki :yes: