Arnika 07.03.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dobry wieczorek :P Walczyliśmy dzielnie. Prawie skończone. Jutro walczymy od 7.00 , a ja jadę po jedną mufkę do odkurzacza centralnego i po kolanko 45 stopni.... Jak skleimy to wszystko będzie czekało jak należy... Ślubny natomiast przygotują , odeskują progi do wylewek... Tzn. mają odgrodzić pod progami, bo będą zalewane perlitobetonem za kilka dni.... Nie wiem już czy zrozumiale napisałam Cała podłogówka rozłożona... ale co niektóre zaworki nie trzymają.... Będą wymieniane jak się ociepli.... zostało nam bardzo dużo alupeksa, więc zrobiliśmy te 3 pętle w garażu... Zamiast w przyszłości dawać kaloryferki, to pociągnęliśmy rureczki. Były gratis, teraz tylko kupię rozdzielacz na garaż, i będzie ogrzewany wtedy gdy będę chciała..... Więc jutro pracy jeszcze i nerwów co nie miara... Zamarza woda w rurkach..... Jest mróz...... Więc nic dziwnego..... Jutro najpierw trenujemy z wodą, a potem cała reszta.... Na rozdzielaczu jest grzejnik kaloryferek olejowy, w kotłowni na zegary jest włączona farelka... a odmrażać będziemy podłączenie zewnętrzne.... Uparłam się już na te wylewki. Jest plastyfikator, to nic im nie będzie ... W domku w środku jest 0, lub najgorzej -1 , -2, w garażu mróz ściskał i w kotłowni też... ale prześwity były jak nie wiem.... Troszkę zatkaliśmy dzisiaj kotłownię i położony został styropian i w kotłowni i dokończony w garażu..... Jestem wykończona, ale szczęśliwa..... A jak mam odłożyć te wylewki, jak w piątek i w sobotę gości mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 goście przetrzymają brak wylewek gorzej jak wylewki nie przetrzymają mrozu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Wusia, ale i w mrozy wylewają, tylko plastyfikator leją do wylewek... Mam taki zakupiony do -42 stopni C.... A w domku nie jest tak źle, tylko w garażu nie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.03.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 no ja wiem ale mimo wszystko bałabym się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.03.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Wusia już mam dość.... Chcę też zakryć te wszystkie rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.03.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 no ja wiem tak źle i tak niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Beton jak wiąże ma wyższą temp. Więc nie jest źle... Dopiero po dwóch dniach trzeba myśleć o dogrzaniu pomieszczeń, ale to już trenowaliśmy przez całą zimę.... Mamy jakby co 3 kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 08.03.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 W Dniu Kobiet pragniemy Wam złożyć życzenia, wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, by w każdym dniu roku uśmiech na twarzy każdej z Was gościł tak samo często, jak w tym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja juz nic nie rozumiem zastanawiasz sie czy dawac styro w garazu a potem robisz rurki do podlogowki??czy ja dobrze widze ze dalas siatki pod folia?? na to rurki??ile dajesz wylewki a garazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja juz nic nie rozumiem zastanawiasz sie czy dawac styro w garazu a potem robisz rurki do podlogowki?? czy ja dobrze widze ze dalas siatki pod folia?? na to rurki?? ile dajesz wylewki a garazu?? Miałam się o te siatki właśnie spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 mam nadzieje że nie potopicie gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 08.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 co tak mało fotek? Gdzie rurki od centralnego... odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 mam nadzieje że nie potopicie gum jakie gumy masz na mysli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 yyyy.... opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 08.03.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 yyyy.... opony? Dębica Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 No i dostało mi się..... Siatka jest na folii, ale pod folią w garażu jest 8cm styro... Jednak daliśmy... , a że zostało rurek, to zrobiliśmy 3 sekcje w garażu.... A niech tam będzie..... Siatka jest podniesiona teraz do góry.... Mam nadzieję, że będzie dobrze.... A jak nie to niech tam.... Trudno.... Proszę tylko nie bijcie.... Wylali mi dość sporo, ale nie zdążyli ze wszystkim... Zostało do wylania łazienka, WC, garderoba, kawałek przedpokoju i garaż oraz kotłownia..... Jutro ćwiczymy wylewki od rana.... Właśnie wróciłam z budowy.... Szef od wylewek kazał grzać w domu.... Więc na szybko załatwiliśmy butle z gazem, nagrzewnice przywiózł szef od wylewek i od znajomego pożyczyliśmy wielką dmuchawę na ropę.... Wyje w domu jak nie wiem.... Straszył nas szef -18 stopni mrozu Z palet ułożony został taras tymczasowy... W końcu w sobotę mam gości Boję się tylko czy da się wejść w sobotę na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 wejść wchodzi sie już na nastepny dzien. tyle że po styro najlepiej. przy takiej temperaturze to pewnie dłuzej ale do soboty kupe czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.03.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 No to nastepny krok za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.03.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wylewkarze mówili, że ze trzy dni nie chodzić... Byliśmy o 21.00 załączyć dmuchawy, żeby ciepło było, to nic a nic nie związało od mniej więcej 15.00.......... No nic porozkładam styro... w najgorszym wypadku rozłożyłam palety na tarasie..... Będzie gdzie usiąść..... Jeszcze z 90m2 zostało do wylania ... to sporo, ale jednocześnie mało.... Jutro skończą..... Ania następny etap za nami... Jak przeżyjemy i nic się nie stanie z wylewkami i mrozem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.03.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 nic sie nie stanie, u mnie tynki byly kladzione w zimie i sie trzyma wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts