Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Czaqplanko i Rasiu dzieki za życzenia :)

DPSia.. tak właśnie jest z Aspergerowcami..

Emil nie odczytuje gestów, uśmiech do niego posłany odczytuje jak obraza majestatu.. przez to miałam kłopoty z kolegą któremu dołożył, za to, że się śmiał... , ale śmiał sie z niego...

Nie odczyta, że jest już ktoś nim znudzony czy jak się smucimy, to on się cieszy.. albo wypali przy kimś, w jakiejś sytuacji/miejscu coś co nam w pięty wejdzie i spłoniemy ze wstydu..

Nie uśmiecha się.. ale też nie zawsze... ta empatia...

Choć w/g mnie ja mam dwóch Emilów.. ten super i uśmiechnięty i zaradny i dbający opiekujący się o innych i ten rasowy Asperger, który daje mam w kość...

Nooo nic to.... dajemy radę... ale dlaczego nie było przy jego urodzeniu od razu instrukcji obsługi.. taka instrukcja wraz z łożyskiem powinna się urodzić;)

Święta, święta i po świętach.. ;)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No bo był super...

Uśmiechy a uśmiechy są rożne.. nawet bardzo różne...

On nie zawsze jest kosmitą...

A po za tym Was polubił. Spodobałaś się jemu, i byłaś dla niego ważna, on miał tez ważne zadanie.... pozwoliłaś wykazać mu się jako barman... i mięta z limonką i lodem w jego wykonaniu jako drink były tak misternie wykonane.... i dobry, a jak go za to chwaliłaś:) Cały czas później chciał robić drinki...

Już kilka razy mówiłam że ja mam dwóch Emilów w jednym ciele.. jeden anioł, drugi kosmita...

:

My dzisiaj siedzimy z chłopakami w domku.. cudnie jest..

Kocham swój domek.. mówiłam to...?

Właśnie zastanawiałam się jak to by było jakby więcej jeszcze nas było w domku.. znaczy więcej gości...

Cudnie by było... :)

Domek pomieści duuużo osób :)

cholera, że też nie przeczytałam tego wcześniej ;)

On nie zawsze jest kosmitą...

.

Arni, ale Emil ma zdiagnozowany ZA, czy to wasze przypuszczenia??

a w ogóle witam już poświątecznie :lol:

Nooo... że nie przeczytałas... I nawet testowanie Twojego kosmicznego nie naprowadziło Cię/Was na dobry tok myślenia.... ;)

Malcia.. ma zdiagnozowane i to przez 4 psychiatrów.. jeden z Krakowa, 2 B, 3 Kce jego obecna te to samo twierdzi i z panią M. też ostatnio 19.12.12 go konsultowałam i zgadza się z diagnozami, o dr S. nie wspomnę, bo to ona pierwsza wskazała jego diagnozę, a że jest neurologiem, nie mogła klepnąć... stąd jeździłam i diagnozowałam... Żaden lekarz nie wiedział o wcześniejszych diagnozach innego lekarza...

Gratuluję badań TARciu.. ważne to było...

Jak byłam zaciążona to co chwile mnie kuli... :(

Ja mdleję dla odmiany.. zaznaczam od razu jak wchodzę... a kobiety się patrzą na mnie jak na zjawisko.... Jakby nie było to uprzedzałam...

Mam też skierowania na badania, ale nie wiem czy jechać jutro czy po nowym roku, bo jak z siniorami w sukni bez rękawów będę na sylwka wyglądać.. no jak????

Wpadłąm do dwóch medycznych sklepów po ortezę na nadgarstek.. no i te w miarę cenowo to niestety niewygodne maksymalnie, w drugim sklepie sympatyczna pani pokazała mi jedną taką, ale nie miała raz, że mniejszej a dwa na prawą rękę... będzie po nowym roku..

I powiedziała mi, że jak ortopeda wypisze mi wniosek to będzie za free, albo za 30%.. i tak mam skierowanie do ortopedy to poczekam ten tydzień ...

To ja obronię ciut TARcie... jak miała niby jechać, jak Ona wcześniej do pracy wyjeżdża niż T, a Ją trzeba było zawieźć i przywieźć .. no i jak to technicznie wykonać.. no jak... ? Jak jedno jedzie o 6.00, a drugie o np 8.00, i w różnych np kierunkach.. a dwoma samochodami jeden człowiek by nie pojechał...

Dziś dostał starszak info, że mu od stycznia nie przedłużają umowy o pracę.... umowa była podpisywana co miesiąc przez pośrednika a nie tą firmę w której pracował...

Młody struty chodzi jak diabli, ja jakoś nie...

Nie to, że się nie zmartwiłam, że od stycznia nie ma pracy.. ale to nie jest , myślę, jedyna praca.. nie płacili dobrze i dwie godziny w jedną stronę dojazdu.. wiec sporo tracił czasu ... w/g mnie najtrudniejsze było wstawanie o 3,30 żeby zdążył na rano.. dla mnie taka godzina na zegarku jest masakryczna.. ja bym nawet nie wstała.. Myślałam , że on też nie da rady, że będzie marudził.. ale dawał dzielnie radę od maja... On sobie nawet nie krzywdził...