Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Monika...

W komentach to misz masz jest i tooo bardzo.. w dzienniku raczej budowa i wykańczanie.. ogródek...

U Ciebie też tak będzie... :)

Ja też Braza na chwilkę wpadłam...

Jutro mam podjechać ze skierowaniem do neurologa:wave:

Lekarz rehabilitacji umówiony na... 30 stycznia..

MRI oddałam do umówienia.. jako pilne mam zaznaczone.. ale nie wiem kiedy dadzą mi termin.. z kolejki to chyba czerwiec wychodzi...

Przewodnictwa nerwu nie znalazłam.. aż zapytać poszłam do neurologa, mówię mu co mi jest, że po kciuku mrówki chodzą.. , że biegam po szpitalach i przychodniach i szukam gdzie to przewodnictwo zrobić.. niech mi powie gdzie mam takie zrobić bo nie wiem gdzie... a najbliższy termin do neurologa mam na 7.03...

Kazał mi neurolog jutro do siebie podejść ze skierowaniem..

Chyba jest Człowiekiem :):wiggle:

Hej Arniczko

Cieszę się, że Ci trochę lepiej.

Oprócz metody MacKenziego polecam Ci na kręgosłup ćwiczenia jakiegoś Japończyka Nishi tzw. rybka

Cyt.: pozycja wyjściowa- leżąc na plecach położyć dłonie na 4,5 kręgu szyjnym, zgiąć łokcie, całym ciężarem przylgnąć do podłogi.

Nogi złączyć, palce podciągnąć w stronę głowy, Całym ciałem docisnąć się do podłogi.

Ruszać się na boki,w prawo i w lewo górą ciała i nogami -szorując po podłodze- podobnie jak rybka, węgorz.

Bardzo łatwe ćwiczenie, a podczas wykonywania wszystkie kręgi wchodzą na swoje miejsce, osłabiając tym samym ucisk na przyciśnięte przez nie naczynia krwionośne i zakończenia nerwowe ( co jest przyczyną wielu chorób). Ćwiczymy po 1 min. rano i wieczorem.

Jeśli nie skumałaś jak to się robi , wpadnij do mnie to Ci pokażę.:)

Osobiście się przekonałam ,że to działa .

Chodząc z psem na spacery, nie mogłam przejść kilometra bez bólu w odcinku lędźwiowym.

Po 2 dniach stosowania ćwiczenia nic mnie nie boli.

O jakich Wy limitach gadacie...

Tak np mam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej.. jestem tam 14 stycznia i miła pani, widzę ją jak chodzę na reha.., siedzi i albo rozmawia z jakąś znajomą, albo się nudzi, albo coś czyta w rejestracji.. poszłam się zapisać.. i co usłyszałam.. na ten rok nie ma już zapisów do końca grudnia.. kontrakt jest już wyczerpany.. to było we wsi D... To ja się pytam niby po co tej pani będą płacili kasę za siedzenie w tej rejestracji...???????

Podjechałam do mojej wsi.. i mam termin na 30 stycznia tego roku.. ot.. na mojej wsi zdrowe ludzie są...

Neurolog zaliczony.. przepisał mi nowy zestaw leków.. brrr znów stówa poszła a jeszcze jutro dwa leki mam dokupić.. .. Wydałam przez dwa tyg już ponad 300zł..

Była by torebka..

Delorcia wpadaj do mnie.. bo ja nawet obolała fruwam.. ale wcześniej umówmy się i dzwoń jakby co..

Ale żeby nie było.. zaliczyłam dzisiaj rehabilitacje, potem internistę co by mi dał skierowanie do neurologa.. potem usiadłam grzecznie w poczekalni i siedziałam z 3 godz nw kolejce do niego.. no i już dość późne popołudnie się zrobiło..

Kuźwa.. trzeba być zdrowym, żeby chorować..

Ja mam już dość..

Delorcia.. zaraz spróbuję tej rybki.. opis skomplikowany..

Po opisie tak sobie pomyślałam, że Ty ze swojej sypialni rybką płyniesz do kuchni kawę robić...

To ja bym miała już spory kawałek przepłynąć... :lol:

Dobrze Gosia że ruską dałaś w linku.. teraz kumam, że nie popłyną po kawę... ;)

Od pacjentów dowiedziałam się o znakomitym lekarzu od kręgosłupa.. bardzo go polecali..

Muszę poczytać, pogooglować..

Zawsze jesteś? Czy latasz?

Bo szczerze mam tak dość jazd na reha i po lekarzach poumawiać się do specjalistów i na badania, że od jakiegoś czasu zamiast leżeć latam.. i mam dość.. zamiast być coraz lepiej to jakby krok do tyłu...

Po drugiej stronie traski bywa prawie codziennie mój mąż.. może bym i wpadła, ale godziny późnopopołudniowe, a i wraca też nie raz nie wiadomo kiedy.. więc też nie bardzo... Nic to.. trzeba samej się wybrać...

A Ty na rynek albo na zakupy nie możesz w innym kierunku jechać...?