Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Paśku nowy to ponad szóstkę.. nie miałam tyle i nie stać mnie było też na nowy z innej serii.

Ja kupiłam używkę u nas na all.. ale szukałam długo..

To tak jak z samochodem.. niby jest tego sporo, a jak przyjdzie co do czego to szukasz i znaleźć nie możesz...

Dzisiaj wzięłam go do serwisu, pan pooglądał, posprawdzał, przeczyścił styki czy coś tam, przeczyścił i wyprał go.. powiedział, że nawet jest OK..

pewnie, ze jest ryzyko, że coś się może zepsuć... ale i nowe też może.. wkalkulowałam to...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no u Ciebie w sumie większość dyskusji pod albo za furtką:rotfl: no dobra kawa kosztuje niestety:(

Oki.. to teraz nawet nie będziemy przez furtkę przechodzić.. nagadamy się wreszcie;)

...i słusznie - za daleko za furtkę nie wpuszczaj - "dobra kawa kosztuje", cukier też tani nie jest, ...że o prądzie do ekspresu i zmywarki już nie wspomnę ;):lol2:

No kochana...wiedziałam kiedy mam wejść na forum.

Całości nie nadrobię za dużo tego,wróciłam kilka stron dalej...i co widzę?

Bardzo się cieszę,ze masz wymarzony ekspres i to nie byle jaki:)

Już czuje ten zapach i smak....

Z młodym jeszcze nie jest dobrze,ale wraca do szkoły,nastepna wizyta u chirurga pod koniec maja ( nie sądziłam,że leczenie bedzie ,aż tak długo trwać)

Teraz myślę intensywnie nad remontem...i co chwile wymyślam coś innego,ale kolory ścian wiem jakie chcę ( znudziły mi sie już te brązy i beże...oj i to bardzo)

A wiadomo jak zmiana kolorów to i dodatków,szukam lustra albo obrazu do salonu,bo ten co mam już nie będzie pasował...

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie:):):)

Kiedy wpadniesz...

Stęskniłam się za Tobą...

...już miałam dzwonić, ale myślę sobie, że może u siostry jesteś..

Nie dobrze, że to tak długo. nie dobrze..

Wypizdrowałam się i idę na zebrania do młodego. najpierw klasowe, potem Rada rodziców..

Po feriach będą w nowej szkole już.. ;)

:bye:

Dziekować..

Mówiłam, że srebrny jest :)

Przeżyłam wywiadówkę i zebranie RR,... Tu jak zwykle była jatka.. o różne tematy..

W nowej szkole dzieci będą miały przerwę obiadową po 14.. śniadaniowej nie będzie a i też śniadania mieć nie będą..

Do tej pory miały dzieciaki śniadania.. a co z tymi biednymi co zjedzą tylko tyle co w szkole???????

Ojj działo się..

Znów wojna była o przewozy i czapeczki, spóźnianie itd. oczywiście dotyczyło to busów szkolnych...

Była wojna o komórki,.. jedna mama daje dziecku bo musi mieć z nim kontakt.. a druga nie pozwala.. to dziecko co mama dale ma.. a drugie tez chce mieć.. i wojna.. No i też w końcu nosi i później cała szkoła nosi.. i jest źle..

Ale rodzice przecież w szkole z dzieckiem muszą mieć kontakt...

Nosz kuźwa.. debile.. rodzice, nie dzieci...

Poddałam jedna sprawę.. chodzi o to alby dzieci z "Ską" miały inny program, inną podstawę programową i jakieś normalniejsze podręczniki.. Nie mają.. Uczą się tego samego co dzieci zdrowe z normą, mają ten sam program.. i tu jest problem, bo te z "eską" nie potrafią sie nauczyć tego czy tamtego.. nie dają rady..

Nikt mnie nie słuchał.. bo większość była z Zetów albo 1-2 osoby z normy..

Nooo i mam problem, toż to walka z wiatrakami, a dzieci cierpią .. nie dają rady...

Rodzice.. nooo po co.. daj go do zetów jak nie daje rady nauczyć się matematyki czy angielskiego...

Noo tak.. mój Emil do zetów.. niejednego by sprzedał, wszystko załatwi.. ale ma deficyty w tym czy innym zakresie.. z tym, że po nim nic nie widać... kompletnie..

Ręce mi opadły..

Rozpłakałam się w końcu...

I teraz z mężem rozmawiam.. co robić... zawalczyć o dzieci.. czy odpuścić, przepchnąć go na dopach z matmy i angielskiego... a samej mieć luz...

Tylko targa mną.. normalnie targa...

ja samam nie dam rady w ministerstwie Edukacji załatwić, porozmawiać dostać się..

Szkoda, że Malka, DPSia, TARcia , Yetek, Jamles, Marta, i Wyszsycy inni nie pracujecie tam na górze, bo ja bym Wam pokazała (tym z góry) jaka jest to praca, jak te dzieciaki ciężko pracują, i jak im to nie idzie, bo mają idiotyczne podręczniki, bardzo trudne podręczniki..

Nie wiem, co masz na mysli pisząc S-ki i Z-ty...

Ale wiem na pewno, że dzieci z deficytami KONIECZNIE potrzebują innych podręczników i innej podstawy programowej, na pewno.

Albo przynajmniej BARDZO mądrych nauczycieli.

A z tym różnie, jak np. pani od angielskiego. :(

Musisz chyba spokojnie pomysleć, co będzie się działo większym kosztem.

Jakie będą - przepraszam za sformułowanie - koszty i zyski jeśli odpuścisz i będziesz przepychać i jeśli będziesz walczyć.

Zminimalizuj koszty dla Emila i dla Was.

Oczywiście nie mam na myśli kasy, to są sprawy najmniej ważne.

Mam na myśli emocjonalne koszty, potem koszty ewentualnego słabszego niż mozliwe wykształcenia itd.

Mądra dziewczyna z Ciebie, więc wiesz o czym mówię.

Przytulam, bo tyle tylko mogę zrobić. :hug: :hug: :hug: