Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najprościej to kupić gotowe warzywa na patelnię mrożone, wwalić na olej na patelni i nie solić, tylko dość obficie podlać maggi.

Jak się podduszą, to dodać sporo curry, jeszcze chwilkę podusić, na konic posypać czosnkiem granulowanym, bo piękny zapach nadaje.

Od razu podawać, oczywiście można z krojonym kurczakiem podsmażanym bądź z rusztu.

Pyszności! :)

Melduję, że właśnie wróciłam z Zakopanego.

W Tatrach jest cudna zima, dawno nie widziałam tam takich zasp i tuneli, zaspy te są wysokości samochodu. chodników nie ma.. prawie nie ma.. są tylko tam gdzie śnieg wywożą...

Jak mi się tam dzisiaj podobało.. bardzo...

No i oscypki przywiezione.. a jakże..

Rzadko ostatnimi czasy spotykamy się z Helenka co ma przepyszne oscypki.. co prawda o 50% droższe niż u faceta u którego kupujemy, jak Heleny nie ma, ale warto dać więcej za ten smak..

No i my jako klienci to nie jesteśmy drobnymi klientami.. bo dla nas i 2 znajomym , którym kupujemy to w sumie jest po 90-100 oscypków + korbacze...

Dobra.. spadam.. bo zmęczona jestem jak diabli... :bye:

Aga.. ale my byliśmy w pracy.. wszystko w biegu.. jedynie to co pooglądałam to moje...

Tylko jeden dzień.. już jesteśmy w domku...

Nawet nart ze soba nie zabieramy czy kąpielówek na ciepłe baseny... Nie ma czasu...

DPSia.. nie zrobiłam fotek, bo tak normalnie to nie zabrałam aparatu, a z fona to ja nie zrzucę na kompa...

Ale było co pooglądać...

Warunki ekstra...

Widoki cudne, bo my od Nowego Targu przez Białkę, Bukowinę, Szflary, Biały Dunajec, Poronin Murzasichle , Park Tatrzański po całe Zakopane przejeżdżamy...

Cudnie tam.. ale i też niezbyt bezpiecznie, bo chodników nie ma tylko zwały śniegu tak na półtorej metra.. normalnie tunele jak w Alpach... ludzie po ulicy sporo okrojonej przez śnieg chodzą... bo nie mają gdzie...

Zaspy równe są z dachami samochodów...

A jakie oscypki pyyyszne....

No właśnie.. na ogół oscypki są słone.. a dlaczego wiecie????????

No bo sól konserwuje i produkujący baca jak nie sprzeda dziś to za kilka dni może.. dlatego solą je bardzo, żeby się nie zepsuły..

Te co kupujemy są mało solone.. i zawsze świeże.. Zawsze.. dlatego są droższe i wole dopłacić, niż jeść kilkudniowe/może kilkunastodniowe... kto ich tam wie...

Spójrzcie pod Gubałówką... stoisko na stoisku co jeden niby to lepszy.. kobiety częstują oscypkiem, ale po kawałeczku nie wyczujesz soli.. za nic w świecie.. ale jak zjesz jeden/dwa oscypki to aż sól osadza się na jęzku...