Arnika 24.02.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Zawsze suszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 TARcia.. kto by chciał ze spa wychodzić... No kto...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Sama bym się dała wykąpać, wysuszyć, uczesać, pomiziać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.02.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Depesia, ja też Arnika, to ja tu jadę tyle kilometrów do Ciebie, a Ty oscypków nie masz? no nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.02.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ja bym mogła siedzieć w spa godzinami tak jak u fryzjera i na masażu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Tola... mam, mam...Jeszcze mam...Ale jak przyjedziesz i zapowiesz się to będę miała świeże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Melduję, że młody dziś zaliczył pierwszy dzień w nowiuteńkiej szkole.. Szkoła pachnie świeżością, jest śliczna, pastelowa, dłuuuuga.. i widać nie projektowała jej kobieta a facet.. bo wszystko jest długie.. znaczy sale długie a nie np kwadratowe... co przekłada się na długi korytarze, świetlica jest dłuuuga i powiem, że za długa a nie kwadratowa do ogarnięcia dla pań z świetlicy... .. ale wreszcie się dzieci mieszczą w świetlicy.. choć na mój gust mogła by być większa.. Mają wreszcie szatnie z prawdziwego zdarzenia.. choć ja bym znów dała tym starszym dzieciom szafki dla każdego dziecka osobne jak jest na zachodzie.. chociaż w tych starszych klasach bo noszą takie plecaki, że masakra.. a tak by zostawiali w szatni.. Ale to jest już i tak luksus.. Naprawdę.. Mają wielka salę gimnastyczną.. wreszcie mają sale gimnastyczną Mają gdzie pobiegać, zagrać, Mają stołówkę... Ojj nawet nie wiem co tam jest bo niewiele widziałam.. Był dziś rano olbrzymi chaos.. Wszyscy podenerwowani.. nikt nic nie wiedział.. Dyrektorki biegały odpowiadały wszystkim, starały się jak mogły.. ogarniały dzieciaki które czyje, gdzie jaka sale który kierunek.. opiekunki doprowadzały dzieci.. Wszyscy mieli pełne ręce roboty... Gabinetów terapeutycznych jest całe mnóstwo.. fajne, nie za wielkie, ale nie 2x2m Poodwożę młodego przez ten tydzień do szkoły.. popatrzę czy codziennie będzie takie zamieszanie, jak to będzie wyglądało.. Za tydzień mamy spotkanie RR... Już wiemy, ze będzie klika wniosków... Oczywiście wszystkie wnioski i spostrzeżenia są do rozwiązania.. Dzieciaki są przestrzenią zauroczone, oszołomione.. Wreszcie to jest szkoła... Pewnie takie zamieszanie potrwa jeszcze jakiś czas.. dopóki dzieci się nauczą, nauczyciele i rodzice.. Bo każdy jest ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 aż miło się to czyta Wioluś może teraz dzieciakom łatwiej będzie jak komfort większy i wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 WUsia.. wyobraź sobie, że nasze dzieciaki po raz pierwszy usłyszały dzwonek w nowej szkole.. Po raz pierwszy.. W starej nie było dzwonka.. Jakoś tak mnie to dziwiło przez lata.. ale przywykłam... Nie napisałam, że mają basem.. co prawda nie za wielki i tylko chyba do 120cm.. ale już uczyć pływać jest gdzie.. jakaś reha też jest gdzie... Podobno mają super warunki fizyko i całej rehabilitacji.. Nie widziałam.. Nie masz pojęcia jak ja się cieszę... trzeba będzie rozwiązać problem parkingu ( jest ale z tyłu i nie chcą dzieci chodzić.. z przodu dla rodziców podjeżdżających i busów by wystarczyło, ale dziś zaparkowali chyba sami nauczyciele i reha nawet na miejscach ze znaczkiem inwalidy.. To mnie już baardzo rozbroiło... Będzie co do porozmawiania z dyrekcja.. No i nie podoba mi się transport dzieciaków, bo busy zabierają dzieci już po szóstej.. kilka ulic dalej np 6,30.. To jest stanowczo za wcześnie.. Ale za to wrażenie dobroci wieeelkie.. to tak jak my z blokowiska przeszłyśmy do swojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.02.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 wreszcie coś drgnęło i dzieciom i rodzicom jest lżej a te drobne niedociągnięcia się wyprostują w praktyce bo jak to w nowym domu też parę razy w szafkach przełożyć trzeba zanim optymalny wariant znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Noo to fakt.. Potrzeba czasu aby i nauczyciele i dzieci się odnaleźli.. Aby dobry duszek w tym gmachu zamieszkał.. trzeba go udomowić.. kwiatka przynieść... Rodzice też cali nerwowi.. bo nic albo niewiele wiedzą.. Ale to tak jak po przeprowadzce.. niby już ułożone wszystko z kartonów.. ale latamy i szukamy wszystkiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.02.2013 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Heyka:) jak miło się czyta o szkole- aż się wierzyć nie chce, ze to u nas:eek: A czy możemy liczyć na fotkę w nowej fryzurce?:lol: No i chętnie obejrzę torebkę:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Arni - wspaniale się to czyta, pamiętam przecież, że jesteś jedną z osób, które się do powstania tej szkoły przyczyniły. Wielkie sprawy to są dla dzieciaków, a te drobniejsze na pewno rozwiążecie. Wspaniale, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 26.02.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Viola w nowej fryzurze wygląda jak siostra swojego starszego syna- widziałam na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.02.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.02.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No przyznaję, czyta się cudownie!!! I tak trzymać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jestem... Fotki nie mam , bo ja zawsze z drugiej strony aparatu... Dziś znów byłam kilka godzin w szkole... Dziś już nie było chaosu.. dzieci sprawnie rozprowadzone po klasach, rehabilitacji.. Jakie tam są przestrzenie... nie byłabym sobą, gdybym nie zaszła do klasy Emila... Klasa ma 60m2 na 4 dzieciaków.. część z niej to jakby w kwadracie sala multimedialna z słuchawkami.. część klasy zwykłe ławki.., i kawałek przestrzeni, na końcu szafki i umywalka. Na korytarzu na wprost toalety po kilka kabin i pisuar dla chłopców oraz dla wózkowiczów super wielka kabina + umywalka... Dla dziewczynek to samo kilka kabin + dla wózkowiczów + leżanka do przewijania z pampersów jak jest taka potrzeba.. Korytarze dłuuugaśne.... Jakie tam są przestrzenie... Nawet połowy szkoły nie przeszłam... Naprawdę baardzo mi się podoba. Oficjalne przecięcie wstęgi będzie 15 marca z oficjela , Zagłębia, Śląska, Państwa... Oficjeli będzie od groma.. nooo bo w końcu to jest jedyna taka placówka dla dzieci niepełnosprawnych , niewidomych i niedowidzących na miarę XXIw. i chyba jedyna szkoła wybudowana w dzisiejszych czasach.. Proszę wiec oglądać wiadomości... Delorcia dzięki za komplement Jutro znów mam wyjazd do szkoły.. zmęczona jestem tymi dojazdami.. bardzo.. Mam teraz 22km .. młody położył sięprzed 18.00 i śpi jak zabity... padł... Ciekawe czy będzie spał do jutra...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Arni - wspaniale się to czyta, pamiętam przecież, że jesteś jedną z osób, które się do powstania tej szkoły przyczyniły.(...) Wiola, a kiedyś Ty ten Oxford wybudowała? Umknęło mi to jakoś, ale cieszę się razem z Tobą, no i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts