Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Melduję, że młody dziś zaliczył pierwszy dzień w nowiuteńkiej szkole..

Szkoła pachnie świeżością, jest śliczna, pastelowa, dłuuuuga.. i widać nie projektowała jej kobieta a facet.. bo wszystko jest długie.. znaczy sale długie a nie np kwadratowe... co przekłada się na długi korytarze, świetlica jest dłuuuga i powiem, że za długa a nie kwadratowa do ogarnięcia dla pań z świetlicy... .. ale wreszcie się dzieci mieszczą w świetlicy.. choć na mój gust mogła by być większa..

Mają wreszcie szatnie z prawdziwego zdarzenia.. choć ja bym znów dała tym starszym dzieciom szafki dla każdego dziecka osobne jak jest na zachodzie.. chociaż w tych starszych klasach bo noszą takie plecaki, że masakra.. a tak by zostawiali w szatni..

Ale to jest już i tak luksus.. Naprawdę..

Mają wielka salę gimnastyczną.. wreszcie mają sale gimnastyczną :)

Mają gdzie pobiegać, zagrać,

Mają stołówkę...

Ojj nawet nie wiem co tam jest bo niewiele widziałam..

Był dziś rano olbrzymi chaos.. Wszyscy podenerwowani.. nikt nic nie wiedział..

Dyrektorki biegały odpowiadały wszystkim, starały się jak mogły.. ogarniały dzieciaki które czyje, gdzie jaka sale który kierunek.. opiekunki doprowadzały dzieci..

Wszyscy mieli pełne ręce roboty...

Gabinetów terapeutycznych jest całe mnóstwo.. fajne, nie za wielkie, ale nie 2x2m

Poodwożę młodego przez ten tydzień do szkoły.. popatrzę czy codziennie będzie takie zamieszanie, jak to będzie wyglądało..

Za tydzień mamy spotkanie RR...

Już wiemy, ze będzie klika wniosków...

Oczywiście wszystkie wnioski i spostrzeżenia są do rozwiązania..

Dzieciaki są przestrzenią zauroczone, oszołomione.. Wreszcie to jest szkoła...

Pewnie takie zamieszanie potrwa jeszcze jakiś czas.. dopóki dzieci się nauczą, nauczyciele i rodzice..

Bo każdy jest ciekawy...

WUsia.. wyobraź sobie, że nasze dzieciaki po raz pierwszy usłyszały dzwonek w nowej szkole.. Po raz pierwszy.. W starej nie było dzwonka..

Jakoś tak mnie to dziwiło przez lata.. ale przywykłam...

Nie napisałam, że mają basem.. co prawda nie za wielki i tylko chyba do 120cm.. ale już uczyć pływać jest gdzie.. jakaś reha też jest gdzie...

Podobno mają super warunki fizyko i całej rehabilitacji..

Nie widziałam..

Nie masz pojęcia jak ja się cieszę...

trzeba będzie rozwiązać problem parkingu ( jest ale z tyłu i nie chcą dzieci chodzić.. z przodu dla rodziców podjeżdżających i busów by wystarczyło, ale dziś zaparkowali chyba sami nauczyciele i reha nawet na miejscach ze znaczkiem inwalidy..

To mnie już baardzo rozbroiło...

Będzie co do porozmawiania z dyrekcja..

No i nie podoba mi się transport dzieciaków, bo busy zabierają dzieci już po szóstej.. kilka ulic dalej np 6,30..

To jest stanowczo za wcześnie..

Ale za to wrażenie dobroci wieeelkie.. to tak jak my z blokowiska przeszłyśmy do swojego domu :)

Noo to fakt..

Potrzeba czasu aby i nauczyciele i dzieci się odnaleźli..

Aby dobry duszek w tym gmachu zamieszkał.. trzeba go udomowić.. kwiatka przynieść...

Rodzice też cali nerwowi.. bo nic albo niewiele wiedzą..

Ale to tak jak po przeprowadzce.. niby już ułożone wszystko z kartonów.. ale latamy i szukamy wszystkiego..

Arni - wspaniale się to czyta, pamiętam przecież, że jesteś jedną z osób, które się do powstania tej szkoły przyczyniły.

Wielkie sprawy to są dla dzieciaków, a te drobniejsze na pewno rozwiążecie.

Wspaniale, gratuluję! :D

Jestem...

Fotki nie mam , bo ja zawsze z drugiej strony aparatu...

Dziś znów byłam kilka godzin w szkole...

Dziś już nie było chaosu.. dzieci sprawnie rozprowadzone po klasach, rehabilitacji..

Jakie tam są przestrzenie...

nie byłabym sobą, gdybym nie zaszła do klasy Emila...

Klasa ma 60m2 na 4 dzieciaków.. część z niej to jakby w kwadracie sala multimedialna z słuchawkami.. część klasy zwykłe ławki.., i kawałek przestrzeni, na końcu szafki i umywalka.

Na korytarzu na wprost toalety po kilka kabin i pisuar dla chłopców oraz dla wózkowiczów super wielka kabina + umywalka...

Dla dziewczynek to samo kilka kabin + dla wózkowiczów + leżanka do przewijania z pampersów jak jest taka potrzeba..

Korytarze dłuuugaśne....

Jakie tam są przestrzenie...

Nawet połowy szkoły nie przeszłam...

Naprawdę baardzo mi się podoba.

Oficjalne przecięcie wstęgi będzie 15 marca z oficjela , Zagłębia, Śląska, Państwa...

Oficjeli będzie od groma.. nooo bo w końcu to jest jedyna taka placówka dla dzieci niepełnosprawnych , niewidomych i niedowidzących na miarę XXIw. i chyba jedyna szkoła wybudowana w dzisiejszych czasach..

Proszę wiec oglądać wiadomości...

Delorcia dzięki za komplement :hug:

Jutro znów mam wyjazd do szkoły.. zmęczona jestem tymi dojazdami.. bardzo..

Mam teraz 22km .. młody położył sięprzed 18.00 i śpi jak zabity... padł...

Ciekawe czy będzie spał do jutra...?

Arni - wspaniale się to czyta, pamiętam przecież, że jesteś jedną z osób, które się do powstania tej szkoły przyczyniły.(...)

Wiola, a kiedyś Ty ten Oxford wybudowała? Umknęło mi to jakośoups.gif, ale cieszę się razem z Tobą, no i gratuluję :yes: