Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosia czytałam już ten link i wychodzi mi , że powinnam szukać tęgości E ewentualnie F... Nie znajduję już takiej od... lat...

DPSia.. niedawno wróciłam z zebrania...

Mnóstwo wiadomości.. dużo wrażeń.. pokazano nam szkołę.. jest bardzo ładna... naprawdę...

było też spotkanie z RR.. naprawdę do późna...

Dużo przedyskutowałyśmy na niej ważnych rzeczy , dużo zostało to załatwienia jeszcze...

Potrzebujemy dla szkoły, dla naszych dzieci np. wózek bemarowy mniej więcej taki ..http://www.zkmgastro.pl/pl/o/Wozek-bemarowy-BW115 tylko skąd wziąć kasę albo jak pozyskać sponsora...

Jak ma Ktoś pomysł to bardzo proszę o pomoc...

Dzieciaki są zachwyceni nową szkołą.. zaaklimatyzowały się błyskawicznie... choć nie wiedzą jeszcze gdzie co i jak .. nie znają całej szkoły... to jednak do dobrego można się błyskawicznie przywyknąć...

Też od razu mi przyszedł festyn do głowy.

Ewentualnie płatne przedstawienie szkolne/koncert szkolny.

Ewentualnie niech szkoła wynajmuje okazjonalnie pomieszczenia na jakieś imprezy lub konferencje.

Fotki jeszcze nie zrobiłam.. ale będę musiała za nią pojeździć... A kliszy się już nie da.. poszło się paść....

Festyn u nas niestety nie da rady... ni przyjdą rodzice, nie wezmą udziału, nie za sponsorują, nic nie kupią... Masakra.. oczywiście nie wszyscy.. z całej szkoły dało by kilka/kilkanaście osób.. masakra.. nawet w klasie u Emila jest tylko 4 dzieciaków.. głównie ja sponsoruję całą klasę, jedna mama w nieznacznym stopniu się dokłada... np dzień nauczyciela.. ona dała 10zł na kwiatki, 2 inne mamy nic .. resztę ja... To samo będzie z dniem kobiet i zakończeniem roku...

Wczoraj na zebraniu była dyskusja o najtańszą wodę z Lidla.. żeby się złożyć dla dzieci po 3 zł.. ja dałam, druga mama dała.. 2 nie... może jedna jeszcze się dołoży..

A co dopiero mówić o wózku dla dzieciaków.. z którego w sumie będą używać i korzystać dzieci z przedszkola i z rewalidacji czyli maluchy i głęboko upośledzone dzieciaki... reszta chodzących je na jadani.. to niby jaki mają interes dołożyć się do tej akcji...?

Nawet jak jest jakiś świąteczny festyn/kiermasz.. to rodzice nic nie kupią...

Arni, ale to wynika ze złej sytuacji materialnej tych mam?

Bo wiesz, kwestia paru złotych to nie robi.

Pracowałam w szkole w maleńkiej wsi popegerowskiej, bieda tam aż piszczała, ale nigdy mamy nie odmówiły upieczenia ciasta na festyn, dawały dzieciom te 5 zł, żeby mogły sobie potem to ciasto kupić na festynie.

Może po prostu kwestia braku zaangażowania, nikt nie potrafił ich zachęcić...? :rolleyes:

Wiem, czasami jest tak, że choćby skały..... to się nie zachęci...

DPSia... pewnie i część mam nie ma pieniędzy... Należy pamiętać, że to są dzieci niepełnosprawne w różnym stopniu i każda z nas wydaje spore pieniące.. większe lub mniejsze na leczenie rehabilitacje czy inne rzeczy...

Inną sprawą jest roszczeniowość rodziców... Im się należy i tyle...

Ja tego nie pojmuję..

Choćby z tą wodą w klasie młodego.. 2 lata i poprzednie kupowałam przez cały rok wodę.. 3 mamy kupiły tylko po bańce 5l i myślały że się dołożyły do akcji woda w klasie... Ja nic na to.. natomiast mój syn "dyrektor" rządził i wściekał się dlaczego ja kupuję, a inni korzystają, nie przynoszą... No jak to dziecku wytłumaczyć... no jak...?

Że mamy nie mają pieniędzy.. noooo 1,5zł na bańkę wody z biedronki czy lidla... czy nie mogą dowieźć... czy mają to w nosie i nie chcą...

I jak mamy niby zebrać po te kilkadziesiąt zł na wózek do przewożenia posiłków, podarować to szkole, a na dodatek nie wszystkie dzieci będą z tego wózka korzystały...

Ja to tak zaczęłam tłumaczyć, że nowa szkoła, to tak jak przychodzisz do nowego domu to nigdy z pustą ręką.. zawsze coś przyniesiesz... w tym przypadku będzie kasa na wózek...

Powalczymy trochę.. ale na ile to damy radę przepchnąć to nie wiem...

Aga.. ja czasami w necie kupuję buty, ale tylko botki i kozaki.. jak za szerokie to wkładka załatwi sprawę.. półbutów się boję...

Można Wam ufać?

...bo jak nie, to jutro szukam ochrony ...i zabieram ze sobą :D

Co sugerujesz??????

właśnie kombinuj Wiola co zawiniłaś:rotfl:

Nic nie zawiniłam.. co TY chcesz ode mnie???????/

Ty sadystka jesteś... depilować mnie chcesz,, bić... NO.. nie dam się...