EZS 06.03.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Arnika, a nie da się po prostu z mostu - czy państwo są tacy biedni czy skąpi? Ja tak walczyłam w podstawówce. Byłam w radzie klasowej. Szkoła nie miała na papier toaletowy i mydło. Część rodziców się złozyła, a część grochem o ścianę. Zapytałam wprost - czy państwo tacy biedni, czy niezwyczajni papieru używać? Bo jak ktoś biedny, to niech przyniesie zaświadczenie, dołożymy za niego z pieniędzy klasowych. A jek nie zwykł to może czas nawyki zmienić, bo dzicko potem do pracy pójdzie i paluszkiem o ścianę będzie pupę wycierać. A należy się od państwa? To niech do sejmu idą po zwrot kasy, albo do wojewody i powiedzą, że się należy. A na razie mają zapłacić. Na drugi dzień był komplet pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 TARcia .. nie tylko ja chciałabym pomóc... Jest nas jeszcze ze cztery... ale... to nie chodzi o to, że tylko my wykładamy kasę... chodzi o to aby wszyscy się złożyli.. a ja tylko głośno zastanawiam się jak to zrobić...I tak też zrobię.. głośno i otwarcie powiem, że kasę zbieramy, że to na RR i na wózek... Zastanowimy się w jakiej formie przekazać to rodzicom.. to, że nie wszyscy dadzą to normalne, ale jak ze 150-160 dzieciaków chodzących do szkoły da z 100 dzieci po 40zł .. to będzie i na wózek i na kwiatki na zakończenie roku...A po mnie to raczej spływa... i tak baaardzo mnie nie lubią... Widać to na każdym kroku... Nawet na zebraniu RR pan przewodniczący (ja go nie wybierałam, byłam jedyna przeciw.. i to jawnie....) mamrotał i dogadywał cały czas jak coś chciałam dla dzieciaków zrobić, załatwić, przedstawić dyrektorce... choć bynajmniej dla mojego, i mojego Emila się to nie dotyczyło... Potrzeby innych dzieciaków też są ważne.. nawet bardzo...po to jest RR żeby załatwiała dla ogółu, a nie dla jednostki... ale jak będzie dobrze dla ogółu to będzie dobrze dla jednostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jakie cudne jest u nas słonko... jak cudnie sieci... Poprałam powiesiłam na słonku.. wiaterek owieje, słonko wysuszy i będzie pościel i pranko czyściutkie i pachnące wiatrem.... Ja ja tak lubię;;;; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) trzebabylo powiedziec mamrotale ze skoro ma tyle do powiedzenia to zeby powiedzial to glosno do wszystkich co tam mamrocze bo nie uslyszalas Edytowane 6 Marca 2013 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 no u nas podobnie jesli chodzi o checi dyrekcji - na ogol jest pomysl niech rodzice to sfinansuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 dokladnie mnie nerw chwyta jak tylko pomysle o tej naszej szkole, nikomu sie nic nie chce najlepiej jak rodzice to zrobia , zalatwia, kase zorganizuja, wszytsko jak juz organizuje rada rodzicow, zadnych programow unijnych nie pisza, nie wynajmuja sal nic a nic sie tam nie dzieje, nauczycielom nawet kolek sie nie chce prowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Tylko tyle, że u nas dyrekcja dwoi się i troi... A wózek to błąd architekta.. miała być rozdzielnia obok dzieci wózkowych i przedszkola a nie ma.. czy jakoś tak.. w budżecie nie ma na to kasy przewidzianej.. i nie bardzo może wpisać go na przyszły rok, bo trzeba będzie wyposażyć 2 pracownie komputerowe w 20 komputerów łącznie... Jest też wieeele innych potrzeb... Z drugiej strony dzieciaki korzystają ze wszystkiego, a rodzice nie chcą się złożyć po tych parę dych na rok ... Choćby na ksero albo papier czy 2X w roku kwiatki dla nauczycieli i to nie wszystkich a tylko 3 wiązanki dla dyrekcji... I TARcia masz racje.. dzieci , które najbardziej korzystać będą z tego wózka... to nawet na zebrania się nie pojawiają... Muszę z kobietami porozmawiać i chyba pisma wyślemy do wszystkich rodziców ze szkoły , przedszkola i rewalidacji... Imiennie... Teraz na dzień kobiet wymyśliłam bukieciki z lizaczków kwiatuszków (takie jakby gerberki na długim patyku) powiązałam wstążeczką.. przynajmniej każda nauczycielka ucząca dostanie po trzy kwiatuszki, dziewczynki w klasie i po 5 dyrekcja i wychowawczyni.... nie zniszczą się a polizać mogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 TARciu zeby to bylo takie proste, to musialby byc ktos zupelnie obcy ktory zmieni panujace porzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 U nas kółka są prowadzone.. teatralne, historyczne, SKS piłka nożna, Bębny , turystyczne Azymut, j. angielski wyrównawczy.. i już sama nie wiem jakie...Nawet napisali jakiś projekt do unii comunnis/cummuinis czy jakoś tak.. chodzi o wymianę dzieci z różnych krajów i obozy zagraniczne.. Projekt jeśli uda się przepchnąć to ma szanse na realizacje dopiero w 2014 roku , ale dzieciaki były już i w Sejmie, i na żaglach na Mazurach, i w turnusie całkowicie za darmo 2 tyg w Wiśle.. to otrzymali jakieś kombinezony, a to biofeedbeck... Nie wszędzie bywa mój Emil, bo to nauka, bo to dla dzieci bardziej upośledzonych, a to coś tam... ale bywa też w różnych miejscach... Także dyrektorki się starają...Raz w roku najbardziej samodzielne dzieciaki biorą udział w turnusie rehabilitacyjnym/zielona szkoła same bez rodziców na dwa tygodnie , teraz jadą od 1 czerwca... oczywiście płacą rodzice.. ale mają tą możliwość...Emil jak co roku jedzie i bardzo się cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 to u nas nawet na zielona szkole nie jada bo pani nie chce to co TARcia moge zglosic twoja kandydature?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jak to.. nawet na zieloną szkołę nie jadą..? Co na to dyrektorka...? Co na to rodzice i RR??? Jesteś w radzie rodziców w szkole? Nie.. jak nie to nie chce się i Tobie.. to masz jak chcesz... Mnie się trochę chce... ale witki opadają... ale jak każda z nas by powiedziała.. to nie dla mojego dziecka, to po co chodzić i starać się.. to jak coś będzie potrzebne dla mojego to samo się zrobi... Też zawalczę o zmianę programu nauczania.. Pamiętacie jaka byłam o to wściekła.. nawet popłakałam się... ale ja teraz pomogę im, one później pomogą mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Co ma na to dyrektor jak sie pani oflagowala i powiedziala ze nie pojedzie bo nie jest w stanie zapewnic bezpieczenstwa dzieciom a i zniechecila tym rodzicow no i polowa rodzicow nie wyrazila zgody na wyjazd dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.03.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 O, zielona szkoła U mojej Zuzy jeszcze lepiej zrobili. Wzieli biuro podróży i komercyjne wycieczki zamówili. Chce ktoś jechac, to moze, jest kilka terminów i miejsc. I pani wychowawczyni już nic nie musi, bo wycieczki są dla chętnych z całej szkoły a nauczyciele się cieszą bo mają za darmo Londyn czy Pragę. Nic nie organizują, tylko jadą. To jest luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts