Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rany, jak czytam, to coraz bardziej się cieszę, że już nie pracuję w sektorze edukacyjnym.

Arnisia - owszem, trzeba pomagać.

Ale nie może być też tak, że za każdym razem to są te same osoby albo i jedna osoba!

To musi działać tak, że jedna mama coś załatwia, inna jeszcze coś, a ta trzecia załatwia trzecią rzecz, a nie, że cokolwiek i - do Pani Wioli pójdziemy, załatwi! :evil:

U nas załatwia v-e dyrektorka, sama.. zabierane są różne dzieciaki w różnym wieku i jest ich od 15-19-20 sztuk + 3 opiekunów.. może to i dużo, ale dzieci niepełnosprawne ( ruchowo sprawne) , z różnymi dysfunkcjami, na lekach i czasami trudne do przewidzenia ich reakcje czy zachowanie...

Naszym się chce... nawet podczas przeprowadzki teraz .. to ja atakowałam o kolonie.. podałam kilka namiarów na fajne ośrodki.. ale jadą tam gdzie chciała dyr.. tam też jest fajnie.. lubię Pogorzelicę...

DPSia.. jest nas kilka mam.. zbieramy się razem i razem załatwiamy... ale.. ostatnio większość mam jest w ogóle na NIE... i te co zwykle są aktywne i te co zawsze marudzą...

Mnie się jeszcze chce... Ale jak długo...

Liceum mojej Młodej bierze udział w projekcie unijnym Commenius - wymiany międzynarodowej. Młoda się załapała, byłam mile zdziwiona, bo konkurencja była dośc mocna. Ta miejscowość położona 9km ode mnie to zaścian, ale liceum mają fajne, i widać że i dyrekcji i nauczycielom chyba trochę zależy.

A co do udzielania się na rzecz ... ja już się wyleczyłam, niestety ...

Sory, ale dla mnie to pieprzenie, że na wózek obiadowy kasy nie ma. Wybudowanie ośrodka/szkoły kosztowało ponad 63 miliony (sama budowa), a kilku tysi nie umieją wygospodarować.

I choćby nie wiem jakich argumentów użyto, dla mnie dyrekcja jest po prostu nieudolna i tyle.

O rodzicach się nie wypowiem, bo użyłabym bardzo brzydkich słów.

Ale, że co?????????

To Ty niedobra kobieta jesteś.....bijesz, depilujesz, skubiesz... bać już się trzeba czy jeszcze??

A jak chcesz to przyjedź jutro na kawkę... NO...

I co ja mogę za to...

I jakby co to oscypeczki świeżutkie będę miała....;)

JA??????????

Nie kochana.. ja nic złego nie zrobiłam..

A kawy z mojego ekspresu jeszcze nie piłaś, a jak się zapowiesz to i oscypka dostaniesz...

Spadam spać.. wykończona jestem tym rannym wstawaniem, pilnowaniem młodego, żeby się ubrał, umył,, zjadł coś i wypił tabletki.. i na czas wyszedł z domu, wsiadł do samochodu, a ja jak szalona muszę jechać, bo,,, już mało czasu jest...