Arnika 14.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Niee.. przewodniczący nie wie, że nad nim wiszą czarne chmury i będzie odwołany.. bo na razie żadna z nas nic nikomu nie mówi.. nie ma sensu... te 3 miesiące jeszcze z nim wytrzymamy, a we wrześniu będziemy rozwiązywać tą RR która jest i wybierać nową... oczywiście pan nie będzie brany pod uwagę.. Teraz nie zwołamy za nic większości RR żeby pana zdymisjonować.. dlatego też zostawiłyśmy to do września... I tu Ewa jest sedno.. nawet jakby komuś napluć w twarz.. to powiedzą, że deszcz pada.... tacy ludzie..A nam , którym się chce chcieć możemy się dwoić i troić... Ale kto wie.. może właśnie taki bus przyjeżdżający dalej.. tylko tyle, że pod wózkowych pod dom MUSI podjeżdżać, a i to jest obowiązek gminy czy szkoły zapewnić takim dzieciom transport... Ale może świadomość, że dzieci mają chłodne obiadki może pomoże.. chociaż wątpię.. nawet bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.03.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Mam skierowanie do szpitala na ortopedię i chirurgię.. żeby móc później dalej się rehabilitować.. Od jutra pogoń za oddziałem, żeby mnie przyjęli w sensownym terminie.. od.. poniedziałku/wtorku to by był sensowny termin... Tak tak.. takie rzeczy tylko w Erze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.03.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 chocbym chciała, to nic ci nie wyślę, bo masz skrzynkę zapchaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Już nie mam zapchanej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 14.03.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 To znaczy do szpitala idziesz?!!!! Brzmi niepokojąco, A ja mam wieści, że jutro na wielkim otwarciu ośrodka ma być sam Donek Tusk, Anna Komorowska, Jola Kwaśniewsa.i wiele innych szyszek. Takich gości w naszej wsi dawno nie było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No to się nie dziwię, że zaprosili niekłopotliwoego dla władzy przedstawiciela rodziców a nie kogoś bardziej pyskatego Jeszcze by kroś zaczął niewygodne pytania zadawać w rodzaju podstawy programowej albo o braku wózka mówić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Noo mnie tam nie będzie.. a , że ja pyskata.. i to ja zaczęłam pierwsza chodzić za nowym ośrodkiem, gdzie pukali mi po głowie, ze dopiero 5 lat temu miasto dało budynek na taką szkołę dla dzieci i czego ja chcę...Nie byłabym sobą.. gdybym scieżek nie przetarła, nie pokazałam "marchewki", nie umówiła z prezydentem.. i poszła machina w ruch..Nic też dziwnego, że prezydent miasta TAKICH goci zaprasza... musi być też fiesta, pochwalenie się, promocja.. Może dostaną dzieciaki dzięki temu np nowe koputery, których brak w dwóch salach komputerowych.. ja bym tam głosno o to krzyczała.. bynajmniej nie o wózek.. druga rzecz co nie daje mi spać to podstawa programowa... ojjj rozmawiałabym z oficjelami.. choć obstawa będzie jak nie wiem.. i dostać się do nich będzie trudno... no nic to.. zrobimy może to w innym czasie... Emil był na wkopaniu kamienia węgielnego.. tez była Kwaśniewska.. był w Sejmie prosić o kasę.. ale ich wówczas nie dostali.. teraz choć moje dziecko przyjrzy się co i jak tam bedzie na otwarciu... Delorcia.. szpital potrzebny.. bo nasz system jak wiesz chory jest i aby coś dostać.. trzeba przejść przez szczeble drabiony NFZ... Normalne leczenie nie przynosi efektów.. zabiegów elektrycznych wybrałam mnóstwo.. i .. nic.. tabletki czy łykam czy nie to jest mi tak samo... Trzeba inaczej podejść do tematu... Tylko szpitala na chwilę mi potrzeba... Chyba mnie coś bierze... Głowa mnie napierdziela co mi się rzadko zdarza.. zimno mi.. Chłopa mojego bym udusiła.. jemu dobrze przy 21*C a ja wqr..m się.. bo się z zimna cała trzepę.. siedzę w sweterku, kamizelce okręcona kocykiem polarowym, grubaśne skarpety.. i ... i mi zimno.. Dzisiaj już podłogówki na większy hajs nia edkręcę.. bo byśmy się udusili w nocy.. ale jutro to się chłopa mojego pytać nie będę.. Dobrze, ze kumam po co te wszelakie zaworki i na co one są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.03.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Dziewczyny.. Emil kąpie się , pizdruje, odżywkuje włosy( ma już długawe..)Jutro jak wiecie dla niego ważny dzień... Oglądajcie jutro w TV wiadomości, fakty i co tylko się da... i relacje z otwarcia szkoły/szkół dla dzieci niepełnosprawnych i niewidomych i niedowidzących, Ta zielona to Emila, ta pomarańczowo-ceglasta dla dzieci niewidomych i niedowidzących...... A ja pooglądam wszystkie stacje z regionalną włącznie.. tylko tyle mi pozostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2013 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Hej Arniczko, trzymam kciuki za Emilka:hug: postaram się nie przegapić wiadomości:) A ja się czujesz? Mam nadzieję, że nic wielkiego Ci się nie rozwinęło... Niech już ta zima się skończy, bo nie spotkałam w tym roku osoby, która nie była chora... Jakiś grypko dopadło nawet mojego ojca, który nie chorował 5 lat:eek: Dobrej nocki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Arnica mam nadzieję, że znajdą przyczynę Twoich kłopotów i w końcu będziesz w pełni zdrowa za co kciuki trzymam W sprawie szkoły - jestem dumna, że ,,znam" Ciebie - ten motor napędowy, który skutecznie dopchał sprawę nowej szkoły - wielkie gratulacje, bo to i Twój osobisty sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.03.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Oglądam tvn24, na razie cisza, pewnie po 9 coś pokażą. Jak mus do szpitala, to idż, tylko zaopatrz się dobrze, tam marnie karmią chyba a i inne rzeczy trzeba mieć, w naszym szpitalu trzeba nawet sztućce swoje mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 15.03.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 No to się Emil napatrzy ....Na parkingu szkoły ma być ok. 300 !!!! samochodów gości ( jakim cudem?)Pompa na całego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Chyba coś koło 12.00 -13.00 się rozpocznie, ale dzieciaki miały już bębnić o 10.00 czy później.. Parking caluteńki puściutki był o 8.30.. ochrona stała.. nauczyciele wszyscy zaparkowali przed ośrodkiem.. poznałam po samochodach.. Pompa to mało powiedziane..Młody w sportowej elegancji wyszykowany, nie w gajerze, bo i tak się przebierają w swoje stroje.. cały podekscytowany ,, wypachniony, włosy nosi już długawa .. włosy nawet prostownicą prostował.. Już mi meldował, że przyjechała TVS czyli nasza lokalna telewizja Silesia.. Pewnie przyjedzie i Katowice i może inne stacje... W końcu nie co dzień budują TAKI budynek i to dla dzieci niepełnosprytnych.. Ja czuję się dobrze.. ale dobrze z kręgosłupem i mięśniami przykręgosłupowymi nie jest.. stąd chcę porządek zrobić i leczyć to.. stąd szpital.. Nic się nie dzieje... Zamiast biegać za szpitalem .. chodzę cała nerwowa.. Za godzinę siedzę na fotelu u dentysty.. ale się tak denerwuję, ze masakra... i jak ja tam wysiedzę? No jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 15.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 W Polsce są tylko 2 TAKIE szkoły : jedna we Wrocławiu i druga u nas. To bardzo dobrze. Prawie w całości koszty poniosło miasto ( ok. 64 mln zł) , sejm przegłosował i dołożył tylko jakieś marne grosze (żałosne) Premier musi się śpieszyć - już wieczorem ma być w Brukseli. Arnika trzymaj się jakoś ( może równolegle jakaś akupunktura albo coś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.03.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wiolcia, jak mus to mus. Chyba też skorzystam z drogi przez szpital do rehabilitacji. Obdzwoniłam wszystkie ośrodki rehabilitacji w obrębie 30 km i nie mają żadnych terminów do lipca. Po świętach mam dzwonić,żeby umówić się na lipiec, ale znając życie, pewnie 2 kwietnia już wszystkie terminy będą zajęte. Mój lekarz radzi mi zrobić operację,bo jak rehabilituje się to jest poprawa lub nie na max 2-3 tygodnie. Jak nie rehabilituję się, to bóle postępują. Kurna to już jest SKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Właśnie dzwoniłam do jednego szpitala na ortopedię... Termin po konsultacji ichniejszego lekarza na maj.. 2014r!!! Nooosz kurka rurka.. idę do ortopedy w środę.. on tam jest docentem.. może będzie miał wpływ na.. przyjęcia.. matko.. chorym nie wolno być.. Ja chora bynajmniej nie czuję się.. biegam z prędkością światła.. ale do reki nic nie wezmę i nie podniosę.. jak się zapomnę to upuszczę.. Góra kubek z kawą teraz i łyżka... Delorcia.. no to fakt.. pochłonęło 63-64mln zł.. ale dać nie chcieli.. jakby dali to by było i wcześniej i spokojniej...Potrzeb jest sporo.. wychodzą teraz w praniu.. Jadę po Emila.. ciekawa jestem jego reakcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ala.. i bynajmniej nie jest to SKS.. tylko za chwilkę druga młodość.. o ile nie już.. trzecia dooopiero przed nami zaaa długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.03.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 mówisz będę się tego trzymać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Noo a teraz to my mamy przegląd techniczny .. noo i wymiana pewnych części, albo płynów czy masażyki;) Emiol wrócił.. podobno wyszło bosko.. Niie ma pojęcia kto tam był.. A ja zmykam zaraz na tajne komplety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Tu link z TV regionalnej z migawki... http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne/aktualnosci/wideo/15-marca-1830/10412009 Druga blondynka to dyr Emila, a brunetka z długimi włosami to jego wychowawczyni... Dzieci tu nie pokazano, może brzydko wychodzą w kamerze Tu z TVN Silesia.. http://www.tvs.pl/43737,szkola_w_dabrowie_gorniczej_nie_tylko_uczy_ona_daje_nadzieje_niepelnosprawnym_dzieciom.html Pierwsza blondynka do dyr Emila.. Dziewczynka Ewelina to kol Emila z klasy... A tu info w sieci.. https://www.google.pl/search?q=otwarcie%20o%C5%9Brodka%20dla%20dzieci%20niepe%C5%82nosprawnych%20w%20D%C4%85browie%20g%C3%B3rniczej&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Mało tego... Z info od nauczycielki wiem, że ich pokaz bębnów to był szał.. dzieciaki cudnie zagrały... A tak było kiedyś..http://www.tvs.pl/41309,hektary_pomocy_dla_dzieci_powstaje_najnowoczesniejszy_taki_obiekt_w_kraju.html Edytowane 15 Marca 2013 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts