Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No fakt, wiatry to nic dobrego, nas jakoś ominęły i stąd nie pamiętałam, że były.

I rośliny nasze w tym roku wyjątkowo nieruchawe, ani myślą nosa wystawić.

A tulipanom nic nie będzie, najwyżej czubki liści będą miały niewielkie uszkodzenia, one zawsze dają radę. :cool:

Przeszłam w południe po ogródku.. cudne słonko świeciło, ale teraz z szafy futerko na wyjście wyciągnęłam bo zimno jak diabli...

dwa krokusiki mi wyszły w słonku nawet rozkwitły.. cudne żółte kwiatuszki...

Kilka jeszcze wyjdzie.. bo widać listki krokusowe...

Magnolia napuchnięta , wawrzynek zacznie lada dzień kwitnąć.. hortensje pnące nabrzmiałe..

I ma być przynajmniej do świąt mróz... przynajmniej nocami, a na plusie nawet czasami sporym w dzień... nie jest to dobrze..

Wiosno.. gdzie jesteś..?????????

No, ja nie skojarzyłam z panem pogodynką ale z takim zywym kretem i zastanawiałam się dlaczego w TV i dlaczego takie epitety..No bo jak świstak może, to dlaczego nie kret?

a'propos, co mówił swistak w tym roku?

Wieczorem zaczął padać śnieg.. i taki widok rano zastałam...

DSC00139.JPG

DSC00140.JPG

DSC00143.JPG

Kurki bażantowe sztuk cztery przyszły do stołówki..

DSC00132.JPG

..Ale w pewnym momencie przyszedł kogut.. i dziewczyny się zmyły..

DSC00137.JPG

Zdjęcia mało ostre bo robione przez szybę...

Wiola pytalas sie kiedys o ten kurs spawacza, ZDZty organizuja darmowo, tylko trzeba popytac jakie warunki trzeba spelnic, a kuzyn robil gdzies w Sosnowcu ze skierowania z urzedu pracy

http://www.zdz.katowice.pl/nasza-oferta/kursy/krajowe-centrum-szkolenia-spawaczy,2,2,37,4,5

Piękny bażant! Mnie taki kiedyś spod nóg frunął. Myślałam, ze na zawał umrę a pies razem ze mną. Nie wywąchał go wcześniej, a może i tak, ale nie spodziewał się chyba że to coś będzie nam fruwać pod nogami!

Ewa.. takie bażanty chodzą mi po moim placu..

Emil sam skonstruował karmnik i sam tam daje ziarno... karmnik jest na betonowym płocie na wprost salonu i kuchni, więc je widzimy z okiem jak się posilają..

...zaspy masakryczne są... ale wczoraj padał śnieg, dziś się już topi... :bash:

Cześć, można prosić o informację jaką powierzchnię zakrywa markiza i jaki był jej koszt. Proszę napisz również, czy na elewacji miałaś przygotowane punkty montażowe, czy zamawiałaś markizę z systemem do styropianu.

Proszę...

DSC00144.JPG

DSC00146.JPG

DSC00145.JPG

Markiza zamontowana jest do podbitki na takim uchwycie...

Nie jestem baardzo zadowolona bo .. jest za nisko jak się ją rozłoży.. Już dzwoniłam, żeby firma coś wykombinowała i ją inaczej zamontowała/poprawiła.. Pan podjedzie jak nie w tym tyg to zaraz z początku przyszłego... Chodzi o to, że ramie nad tarasem jest tylko 180cm a to jest bardzo nisko... byłam pewna, że będzie wyżej.. i właśnie w tej materii muszą poprawić.

Firma jest lokalna robiąca na wymiar, szerokość to jakieś 4 lub 4,5 m a wysięg to 275cm Nie wyjdę i nie pomierzę bo za zimno i śniegu mam na tarasie;)

Cena z montażem mnie zabiła 3600zł Ja wolałam duży parasol.. mąż chciał markizę.. to ma to co chciał.. on na to zarabia.. a mnie jest rybka.. bo ja chciałam tylko cień ;)