Arnika 21.03.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Czyli co.. powinna byc odpłatność za specjalistę i za reha...Malcia była ze mną raz na reha na jonoforezie.. 10 zabiegów 35 zł.. miło przyjemnie, sympatyczna pani i nie oszukane bo 15 minut..Do lipca (do lipca mieli kontrakt z NFZ) jak lekarz napisał zlecenie to babcie były co miesiąc dwa.. teraz jak trzeba zapłacić to ozdrowiały.. czasami któraś przyjdzie.. na 100 babć dwie.. Ewa i te 5 pacjentów to było bo tylko tyle mogłaś zbadać, pomóc, czy tylko NFZ zapłacił, a czy były niewykorzystane wolne terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Alunek w Skandynawii placa bardzo wysokie podatki wlasnie na sluzbe zdrowia i opieke spoleczna Może w Norwegii tak ale w Szwecji już nie koniecznie - to na podstawie reportaży pod wspólnym tytułem ,,Polski hydraulik" Macieja Zaręby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ewa i te 5 pacjentów to było bo tylko tyle mogłaś zbadać, pomóc, czy tylko NFZ zapłacił, a czy były niewykorzystane wolne terminy? Terminy są ale jak ma skierowanie, to przyjąć muszę. A po co ma to skierowanie to ja nie wiem! Co do M1 to nie żart ale naukowa metoda, zalecana w dobrej Londyńskiej klinice. Ja tylko ją zaimplementowałam na polskie warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No proszę - muszę ciotce powiedzieć, ciągle ma kłopoty z kręgosłupem i lata na rehabilitację, a w markecie taka taniocha! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.03.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 może i ja powinnam spróbować tej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.03.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 z tymi babciami to fakt , babcia meza to lata od specjalisty do specjalisty u znajomej okulistki jest co miesiac na badanie pola widzenia, jak ostatnio znow poszla a tej znajomej nie bylo i jej kazali pojsc do przychodni sie zarejestrowaac to byla oburzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 21.03.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Babcie chodzą do lekarzy tłumnie, bo nie mają do kogo gęby otworzyć. A co do lekarzy, to myślę, że to najbardziej rozpuszczone towarzystwo w Polsce. Arnika- oni świetnie zarabiają, przecież wywalczyli to parę lat temu. Nie sądź po tym, jakie mają domy lub samochody.Można się bardzo zdziwić. Mogą inwestować w dzieci , podróżować ,itd lub są po prostu skromni. Prywaciarzom nie zależy, aby skutecznie wyleczyć, bo taki pacjent już do niego nie przyjdzie, a tym w przychodniach to i tak wszystko jedno, bo i tak mają tłumy. Są oczywiście także wspaniali lekarze , ale po moich i widzę Waszych doświadczeniach to gatunek wymierający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Arnika- oni świetnie zarabiają, przecież wywalczyli to parę lat temu. Nie sądź po tym, jakie mają domy lub samochody. Można się bardzo zdziwić. Mogą inwestować w dzieci , podróżować ,itd lub są po prostu skromni. . trzeba bylo zostac tym lekarzem, zobaczyłabyś swietne zarobki. choć przyznaję że są zróżnicowane. Jak w każdym zawodzie. Są lekarze, którzy zarabiają łapówkami. Fakt. Ale to jednostki, bo raz że CBA a dwa że ludzie wcale nie są tacy chetni do płacenia Są tacy, co ciężką pracą - tym nie ma co zazdrościć, jak ktoś zapitala przez 7 dni w tygodniu a pacjentów przyjmuje jeszcze o 24 to zarabia. W innych zawodach przy takiej pracy też się zarobi. I są tacy, którzy zarabiają średnio, bez dyżurów, praca w przychodni to max 2,5 tyś. A bez specjalizacji jeszcze mniej. I niestety, jak ktoś robi specjalizację, to nie zarabia a wydaje bo podreczniki są drogie, konferencje trzeba zapłacić, kursy poza miejscem zamieszkania - trzeba dojechać, opłacić hotel, a to wszystko z własnej kasy. . Więc nie jest to praca, w której się zarabia. Ale fakt- można dorobić. Kosztem rodziny, wolnego czasu, zdrowia. A wiecie, są chamscy lekarze ale od kilku lat pojawił się i niestety coraz bardziej rozrasta gatunek roszczeniowego, chamskiego pacjenta, który przyłazi do gabinetu i dyktafonem a po wyjściu pędzi do prawnika. Takie wizyty są koszmarem, bo tego rodzaju pacjent ma tylko jeden cel - sprowokować lekarza, zeby móc go o coś pozwać. Doswiadczyłam tego dwa razy, na szczęscie nie powiodło mu się ze mną, ale niesty potem poszedł do koleżanki. Taka wizyta rozbija człowieka na kilka tygodni a wiarę w ludzi na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Delorcia .. rozpuszczone towarzystwo to można w każdej profesji znaleźć....Lekarze, nauczyciele, prawnicy.. Co jak co, ale nie widziałam biednego adwokata, bo prawnika po prawie to znam biednego.. bo z biednej rodziny i nie miał adwokatów w rodzinie to i aplikatury nie zrobił... Tak jak pisałam wcześniej.. są profesje lekarzy co dobrze zarabiają i z dyżuru na dyżur, przychodnią poprzeplatany i praktyką... Ale są też i tacy co na etacie w przychodni bez wodotrysków.. ot.. praca i koniec,.... Chyba mnie coś bierze... Wczoraj z kilkoma chorymi osobami porozmawiałam , dzisiaj też z chyba 3 mocno chorymi i przeziębionymi.. tylko czy po rozmowie przez fona można się rozłożyć...???????Wszystkie mięśnie i kosteczki mnie bolą, zimno mnie trzepie, 37*C mam... karczycho mnie boli.. Idę po soczki i coś dobrego, bo nie mogę się dać... A mój Książę Małżonek jak wyjechał bidny po 7,20 tak jeszcze go nie ma cały czas jak nie w samochodzie to na dworze.... a u nas teraz leje od kilku ładnych godzin i zaczyna padać śnieg z deszczem.... przyjedzie i mokry i zmarznięty i głodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ooo Tarcia jak ja klikałam to Ty już napisałaś... Czyli myślimy podobnie... Aaaa i bażanty przychodzą do Emilowej stołówki, a pan bażant to i doszedł do tarasu... Nie chce mi się zdjęć wgrywać i wstawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 no to grypa cię bierzeja to miałam przedwczoraj i wczoraj. dzis tylko słaba jestem i taka zamulona , że jak samochodem jechałam, to ledwie w bramę wcelowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.03.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ewa.. grypa mnie nie bierze.. ja się jej nie dam złapać.Nie miałąm bezpośredniego kontaktu z nikim chorym, choć wczoraj byłam w przychodni.. może tam coś złapałam, ale z nikim nie rozmawiałam, nikt na mnie nie kichał.... jutro muszę sama z młodym pojechać, ślubny do Zakopca..., A kto mnie zna, to wie, że ja z prędkością światła pomykam...I grypie i innemu paskudztwu mówimy NIE..I tego się trzymajmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 TARciu .. a nie możesz iść do dobrego lekarza i naprawdę się wyleczyć a najpierw zbadać co Ci jest...Sama mnie opier..sz że nie dbam o siebie, a mnie z nieróbstwa się już nudzi.. bo ileż mogę się tak opierniczać.. z drugiej strony nie bardzo mogę coś zrobić... Kochana.. zadbaj o siebie... Nie masz dobrego lekarza u siebie.. nie tego na te magiczne karty czy też na NFZty... ale sprawdzonego, naprawdę dobrego..Posiewy by porobił, antybiogram, inne badania.. bo tak naprawdę to Ty nie wiesz co Ci jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.03.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 21.03.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Pisałam na podstawie własnych doświadczeń- to a propos rozpuszczonego towarzystwa. Może mam szczególnego pecha do takich. Co do zarobków te 2,2tysi zaraz po studiach to chyba nie jest żle;) http://praca.wp.pl/title,Ile-zarabiaja-lekarze,wid,15422810,wiadomosc.htmlOczywiście nie są to jakieś kokosy w porównaniu ze wspomnianymi wyżej prawnikami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.03.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Pisałam na podstawie własnych doświadczeń- to a propos rozpuszczonego towarzystwa. Może mam szczególnego pecha do takich. Co do zarobków te 2,2tysi zaraz po studiach to chyba nie jest żle;) nie jest. Na infolonii w erze płacą podobnie tylko prokurator nad głową nie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 21.03.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 No dooooobra - ze świetnymi zarobkami może trochę przesadziłam:)Ale niech ta wiosna wreszcie przyjdzie, bo brak słońca źle na mnie działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.03.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 A tak swoją drogą nie wiem jak to jest na wsiach , ale wydaje mi się, że jak babcie latają przez całą wieś do drugiej babci na klachy to i jogging mają i psychoterapię, i wygadać się gdzie mają.. To o to chodzi... a w mieście... to niby gdzie mają pójść...? noo do lekarza, wysłucha ich, okaże cierpliwość, zainteresuje się.. no i da tabletki.. jak lekarz nie daje tabletek to jest przecież złym i niedouczonym.. noo nie zna się No i powiem Wam, że mój ślubny wreeeszcie wrócił.. dostał ciepły obiadek.. poszedł do salonu, rozłożył się na kanapie.. i padł... Jutro o piątej rano wyjazd w Tatry... Z tego wyjazdu choć świeże oscypki będą... ...zanim padł.. opowiedziałąm mu o terapii dla babć.. czyli jakaś galeria i market ten z tych dużych i sprawa załatwiona.. Też się uśmiechnął.. Ja też chcę słonka.. też już chcę ciepełka... Delorcia wpadnij do mnie kiedyś.. tylko wozidło skombinuj jakieś... bo inaczej to wiem, trudno by było ... TARcia masz jakiś pomysł na rondo? Czy dalej jesteś w niedoczasie? Za niedługo .. bo koło maja trzeba by było coś wsadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts